Cum arată astăzi divele anilor ’70-80, Angela Similea, Corina Chiriac, Stela Enache. Dramele care le-au marcat destinul

.

Mirabela Dauer, Angela Similea, Corina Chiriac, Dida Drăgan și Stela Enache sunt doar câteva dintre divele anilor ’70-’80. Au cucerit publicul cu grația lor și au ajuns cu piesele lor de dragoste la sufletul multora dintre noi.

Pentru ele scena a fost totul și au făcut din fiecare întâlnire cu publicul o întâlnire memorabilă. Dintre ele doar Angela Similea a luat o pauză muzicală, celelalte continuă să atragă oamenii în sălile de spectacol, sunt iubite și apreciate. Iată cum arată astăzi și care sunt dramele care le-au încercat viața!

Cum arată astăzi Mirabela Dauer, Corina Chiriac și Angela Similea

Mirabela Dauer are 76 de ani astăzi și o carieră de succes în spate. Artista nu și-a pierdut tonusul și continuă să afișeze o formă fizică de invidiat. Dacă în tinerețe avea părul lung și era slăbuță, acum are părul scurt și a mai luat câteva kilograme. Cu toate astea, anii parcă nu au trecut peste ea. Are același timbru vocal și aceeași poftă de viață.
„Eu am plecat pentru prima oară în viața mea în Iugoslavia, eram căsătorită cu primul meu soț. Am mers să cânt cu o formație Am zis hai că merg, eram mică, aveam 18 ani. Am cântat în toată Iugoslavia.

 Eu m-am măritat repede pentru că voiam să merg la chefuri. Tata nu mă lăsa să vin târziu acasă. Eu l-am pus în fața faptului împlinit, i-am zis că vreau să mă mărit. M-am dus cu mama și tata la el acasă, am fost la ei la masă. Și tatăl lui, un om foarte haios, a spus „hai să căsătorim și noi pisicile astea două”, mărturisea Mirabela Dauer, la Antena 3.

Cariera a împiedicat-o, însă, să aibă viața de familie la care visa. Dincolo de toate astea, astăzi încearcă să nu aibă regrete. „Nu am făcut nuntă, am făcut cununia civilă și petrecerea am făcut-o pe undeva pe la Piața Unirii. Divorțul tot acolo l-am petrecut. Ne-am despărțit la chef, ani de zile am fost prieteni și am comunicat. Eu voiam să cânt, să plec, și el nu a fost de acord. Cu această meserie nu știu dacă cineva reușește să-și țină căsnicia, doar dacă e în trupă cu tine”, susținea ea.

Angela Similea

”Casa mea”, ”De n-ai să vii” şi ”Să mori de dragoste rănită” sunt doar câteva dintre piesele cărora Angela Similea le-a dat viață. A avut o viață cu suișuri și coborâșuri, iar după moartea soțului ei, Victor Surdu, nimic nu a mai fost ca înainte. Cu fiul și nepoții în America, Angela Similea a devenit, la 77 de ani, o prezență tot mai discretă în peisajul mioritic. Își amintește că și bunica ei avea o voce la fel de suavă, era o femeie puternică, dar și dominată de o anume sensibilitate.

„Vocea o moștenesc de la bunica Anghelușa, bunica mea dinspre mamă, cu care eu cred că am foarte multe asemănări, s-ar părea chiar și de destin. Era o femeie cu un caracter foarte puternic, dar era și sensibilă, în egală măsură, lucru pe care nu-l arăta niciodată, pentru că nu dorea să pară vulnerabilă.

Am o amintire foarte emoționantă legată de ea. Într-o zi, în alergările mele prin curte, am intrat în tindă să o caut pe bunica, dar m-am oprit la ușă, pentru că am auzit-o cântând. Cânta un altfel de cântec decât o auzisem eu cântând până atunci. Bunica doinea, dar eu nu știam că aceea e doina, și doinea plângând, crezând că e singură în casă, altfel nu ne-ar fi arătat niciodată momentul ei de slăbiciune”, spunea Angela Similea, într-un interviu pentru Formula As.

Solista are convingerea că a moștenit de la bunica ei și tenacitatea de a trece peste momentele complicate ale vieții. „Și nu m-am mai apropiat, m-a oprit durerea din glasul ei și cântecul acela trist, am simțit că trebuie să-i respect intimitatea și tristețea. Tenacitatea ei în a învinge toate greutățile am moștenit-o și eu, chiar dacă sunt din Zodia Racului și uneori dau impresia că nu merg înainte, ci înapoi”, adăuga artista.

Angela Similea a avut o viață demnă de scenariul unui film. Cu toate că a fost căsătorită de patru ori, marea sa iubire a fost actorul Florin Piersic.

Stela Enache

Stela Enache a rămas la fel de suplă și de elegantă și la 74 de ani. Chiar dacă moartea soțului ei, compozitorul Florin Bogardo, a îndurerat-o profund, solista și-a continuat drumul artistic. Povestea lor de viață pare una desprinsă parcă din filme. Compozitorul se pregătea să își trăiască viața alături de altcineva, dar a întâlnit-o pe ea și totul s-a schimbat.

„Nu m-a cerut de soţie, mi-a scris. Verigheta era pregătită pentru altă persoană, dar cu destinul şi cu Dumnezeu nu te poţi juca. El (Florin Bogardo) a venit la Mamaia, eu eram la festival, debutam atunci în 1971, el era la secţia compoziţie, eu eram la interpretare. Ne-am cunoscut datorită maestrului George Grigoriu şi a fost dragoste la prima vedere din partea lui”, povestea Stela Enache, la Antena Stars.

„Eu îl iubeam de multă vreme. Îmi plăcea de el, eram îndrăgostită de el şi de muzica lui”

Artista nu și-a mai putut ascunde atunci sentimentele pe care le avea de mai multă vreme și totul s-a legat ca într-un film duios. „Eu îl iubeam de multă vreme. Îmi plăcea de el, eram îndrăgostită de el şi de muzica lui. Colegele mele ştiau. În momentul în care m-am întors la facultate, venind din vacanţă, ca doamna Bogardo, nimeni nu a vrut să creadă. Norocul meu a fost că am avut o colegă de cameră care a fost martoră la această întâlnire şi iubire”, povestea ea.

Corina Chiriac

Corina Chiriac are și la 74 de ani picioare superbe, aceeași siluetă zveltă și același zâmbet cuceritor. Artista a fost întotdeauna o explozie de energie și așa e și astăzi. „Am stat 5 ani în California, 7 luni în Argentina, 11 ani în Germania, vreo 8 luni în Italia… Nu consider că e de aruncat la gunoi tot ce s-a întâmplat pe plan profesional în epoca de dinainte de Revoluţia din 1989. Dar premiile le-am luat în străinătate, turneele le-am făcut în străinătate”, mărturisea artista la TVR2.

A plecat cu un contrat în America și a rămas pentru cinci ani în California. Viața nu i-a fost tocmai ușoară în acele vremuri, dar a răzbit. Un an de zile s-a plimbat între casele prietenilor. „Eu am plecat cu un contract semnat cu o societate româno-americană care organiza evenimente în California. Pentru a-mi prelungi viza, mi s-a făcut un contract fictiv la o televiziune din nordul Californiei, unde am apărut. Am stat un an de zile pe la prieteni până am găsit de lucru, până am început să câştig lunar – pentru că altfel eu câştigam sporadic, cântând pe ici, pe colo la comunităţile româneşti şi se plătea foarte prost. Adică, luam 75 de dolari pe seară, pe trei programe, la un restaurant românesc. Dar erau nişte bani, condiţii în care mă mutam din lună în lună la nişte prieteni… Emigrarea nu este un eveniment fericit în viaţa nimănui”, mai spunea diva.

Dida Drăgan

Dida Drăgan rămâne și la 77 de ani una dintre cele mai valoroase artiste. Chipul ei nu a suferit modificări radicale de-a lungul timpului, iar vocea ei gravă sună la fel.

„Pe primul loc am pus mereu munca. Așa că, și în perioada asta mă preocup tot de cariera mea, pentru că muzica este forma mea de a mă exprima cel mai bine. În versuri îmi exprim, de fiecare dată, trăirile și emoțiile pe care eu le am”, a declarat Dida Drăgan, conform Click!

„Văd foarte multe fete, pe la televizor, care se duc să se opereze, eu nu am timp de așa ceva. Poate peste 100 de ani o să fac și eu asta. Până atunci nu am timp, pentru că am de muncă. Eu nu am timp de tratamente, nu îmi fac nimic deosebit, sunt așa cum m-a lăsat Dumnezeu, sunt foarte mulțumită”, mai spune ea.

Citeşte și: Cum arată apartamentul de 1.4 milioane euro al Deliei. Artista și Răzvan Munteanu dețin un penthouse cu piscină

Citeşte și: Pete Sampras, de nerecunoscut la 52 de ani. Fosta legendă a tenisului nu mai arată deloc ca în vremurile de glorie

Citeşte și: Dana Budeanu, apariție de senzație la „sărbătoarea” fermierilor. Accesoriul cu care a atras atenția

„Nu Silvia Dumitrescu mi-a furat bărbatul, Florin Ochescu a ales-o”

Dida Drăgan a fost căsătorită cu Petre Magdin. După aceast mariaj, artista a trăit o mare dragoste cu viața cu Florin Ochescu. Cei doi au împreună un copil., dar muzicianul a ales-o în cele din urmă pe Silvia Dumitrescu. „Știu că se spune că ea mi-ar fi furat bărbatul pe Florin Ochescu. El este tatăl băiatul meu, este un tată implicat, am rămas în relații bune.

Fiul nostru este traducător, a studiat în Elveția, dar s-a întors în România, păcat că nu continuă activitatea noastră muzicală, este tare talentat, ne-a moștenit. Nu Silvia Dumitrescu mi-a furat bărbatul, Florin Ochescu a ales-o, eu am rămas cu copilul nostru, de doar trei ani. Care e problema? Eu nu o să acuz niciodată pe nimeni, ce a fost, a fost!”, a precizat celebra artistă pentru aceeași publicație.

Foto: Libertatea, Click, arhivă, Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton