Părinții studenților uciși în 2 Mai, revoltați de propunerea de mediere a familiei lui Vlad Pascu. „Nu cumpăr sufletul copilului meu!”

.

Părinții celor doi tineri studenți uciși în vara lui 2023 în localitatea 2 Mai, au refuzat medierea familiei lui Vlad Pascu, cel care a provocat accidentul, aflându-se sub influența consumului de droguri.

Amintim că în vara anului trecut, pe 19 august 2023, Vlad Pascu (19 ani), a urcat drogat la volan și a intrat cu mașina în două grupuri de opt tineri din 2 Mai. Doi studenți au murit pe loc în urma incidentului, iar alți trei au fost răniți. După accident, a ieșit la iveală că Pascu mai fusese oprit de poliție înaintea tragediei si  a fost lăsat să plece din sediul Poliției fără a fi testat pentru consumul de droguri, deși i-au fost găsite substanțe interzise în mașină.

„Noi vrem pedeapsa maximă”

Tatăl studentului care și-a pierdut viața în acea tragedie, Sebastian Andrei Olariu (21 de ani) vrea pedeapsa maximă pentru Pascu, iar tatăl celeilalte victime, Roberta Mariana Dragomir (20 de ani) a spus că o mediere pentru reducerea pedepsei lui Pascu “nu se va întâmpla niciodată”.

Citeşte şi: Monica Tatoiu spune că tatăl tânărului care a provocat accidentul din 2 Mai i-a amenințat familia cu moartea

Familia lui Vlad Pascu a propus marți, 30 ianuarie, o întâlnire cu scop de mediere, dar părinții studenților uciși au refuzat vehement solicitarea.

„Au vrut o mediere. Este normal în proces. Ei oferă o sumă de bani, dar noi deja am refuzat. Nu se va duce nimeni. 100% am refuzat. Nu există aşa ceva. Nu trebuie să ne plătească copiii. Noi vrem pedeapsa maximă pentru ei”, a declarat pentru Antena 3 tatăl lui Sebastian Olariu.

Pe de cealaltă parte, tatăl Robertei a exclus ideea de a primi bani de la Vlad Pascu și medierea pentru reducerea pedepsii acestuia.

„Aşa ceva nu se va întâmpla niciodată. Eu nu cumpăr sufletul copilului meu!”

„Aşa ceva nu se va întâmpla niciodată. Eu nu cumpăr sufletul copilului meu pentru câţiva arginţi. Acest ajutor între ghilimele, financiar, vine mult prea târziu. Nu ne-a întrebat nimeni şi oricum nu aveam nevoie, ţin să subliniez, dar măcar ca gest omenesc să ne fi întrebat cineva când am avut copiii la capelă. Vor mediere, adică să mai scadă din sentinţă, să ce? Eu nu vând sufletul copilului meu pentru câţiva arginţi”, a declarat, tatăl Robertei Dragomir, tot pentru Antena 3.

Citeşte şi: Detalii înfiorătoare despre șoferul de 19 ani care a ucis doi tineri în 2 Mai. Ce a făcut cu o zi înainte de tragedie

Mai mult, tatăl Robertei a mai precizat că va face demersuri și împotriva polițiștilor care l-au lăsat liber pe Pascu înainte de accidentul mortal.

„Mare atenţie şi pentru domnii, doamnele din magistratură de la Mangalia! Să nu încerce să facă cineva ceva, vreo nefăcută. Sunt cu ochii pe ei. Poliţia Română, care a fost atunci de l-au dat deoparte să nu păţească Vlad Pascu ceva, poliţiştii de la Rutieră, eu îi voi chema în instanţă şi pe dumnealor. Sunt la fel de vinovaţi ca şi Vlad Pascu, doar că nu au fost fizic la volanul maşinii”, a declarat Cătălin Ştefan Dragomir.

Foto – arhivă

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton