Epilare definitivă: avantaje şi dezavantaje. Cât costă și ce înseamnă

.
Tehnicile de epilare definitivă te ajută să scapi de grija părului nedorit. Află ce înseamnă epilarea definitivă, cât durează, cât costă şi dacă este cu adevărat definitivă.

Dacă nu vrei să-ţi petreci întreaga vară în pantaloni lungi şi fuste până în pământ, va trebui să duci grija părului nedorit, care îţi dă bătăi de cap indiferent ce metodă de epilare foloseşti. Epilarea definitivă te ajută să scapi de o grijă odată pentru totdeauna. E drept totuşi că necesită o oarecare investiţie.

Ce înseamnă epilare definitivă

Epilarea definitivă se obţine cu ajutorul unui dispozitiv care foloseşte lumina intensă pulsată (IPL), ne-a explicat dr. Andreea Iftimie, specialistul lanţului de clinici Coquette, singurul specializat exclusiv în epilarea definitivă.

Fără să-ţi afecteaza pielea, această lumină încălzeşte doar firul de păr. Căldura coboară apoi până la rădăcina firului, pe care o distruge. Rădăcina nu mai poate produce un nou fir de păr şi este eliminată de organism în mod natural.

În ce priveşte durerea, dr. Iftimie spune că fiecare suportă în mod diferit tratamentul de epilare definitivă. În general se simt doar nişte „pişcături”. Deci dacă obişnuieşti să te epilezi cu aparatul sau cu ceară, probabil că vei suporta fără probleme şi IPL. Nici efectele adverse nu trebuie să te sperie. Poţi să observi că ţi se înroşeşte pielea în jurul firelor de păr, dar asta e o reacţie normală.

Epilare definitivă - Imagine cu procedura de epilare definitiva

Epilare definitivă

Cât costă epilarea definitivă

Preţul total depinde de zona vizată şi de numărul şedinţelor necesare. Dacă vrei să-ţi epilezi picioarele, la clinicile Coquette vei plăti 200 de euro pentru o şedinţă, iar pe un pachet de cinci şedinţe vei da 900 de euro. Ca să scapi de părul din zona inghinală sau axilară vei plăti 50 de euro pe şedinţă, iar pentru mustaţă 30 de euro.

Câte ședințe trebuie să faci pentru epilare definitivă

Dr. Andreea Iftimie ne avertizează că epilarea definitivă se face în mai multe şedinţe, numărul lor depinzând de tipul pielii şi părului, culoarea lor şi zona tratată. Pentru că fiecare persoană este unică, doar după o consultaţie ţi se poate spune de câte şedinţe ai avea nevoie, aşa că sfatul specialistului este să te fereşti de saloanele care promit să te scape de păr în trei şedinţe sau în patru.

Şedinţele pot avea loc la intervale între patru şi 12 săptămâni. Din nou, depinde de fiecare persoană în parte.

Cum te pregătești pentru epilarea definitivă

Înainte de a merge la salon pentru epilare definitivă, asigură-te că au trecut minim 3 săptămâni de la smulgerea părului cu ceară sau cu epilatorul.

Nu te expune la soare cu minim 3 zile înainte de ședința de epilare definitivă și nici după aceea, o perioadă.

Îți recomandăm și: Ulei de lavanda – beneficii pentru piele

Chiar este epilare definitivă?

E o întrebare care le macină pe toate cele dispuse să încerce procedura de epilare definitivă, mai ales că circulă tot felul de zvonuri în această privinţă. Specialistul clinicilor Coquette ne lămureşte: după o şedinţă dispare aproape tot părul tratat. La câteva săptămâni vei vedea că apare iar, dar e vorba de fire noi, crescute din alte rădăcini. La următoarea şedinţă vor fi distruse şi aceastea şi tot aşa, până când vor fi atinse toate rădăcinile.

La sfârşitul tratamentului, „rezultatul obţinut va fi definitiv, dar parţial”, spune dr. Andreea Iftimie. Asta înseamnă că îţi vor rămâne 5-10% din firele de păr, însă ele vor fi deschise la culoare şi fine ca un puf. Rezultatul este mai bun pe gambe, axilă şi în zona inghinală decât pe fese sau pe spate, unde părul este deja deschis la culoare şi fin.

Cât costă epilarea definitivă pentru bărbați

Dacă nu mai vor păr pe piept vor plati 170 de euro pe şedinţă de epilare definitivă.

Dr. Andreea Iftimie spune că în clinica sa aproximativ 20% dintre clienţi sunt bărbaţi. Spatele şi pieptul sunt principalele zone vizate de ei, în timp ce femeile preferă să recurgă la epilarea definitivă pentru picioare, axilă şi zona inghinală.

Îți recomandăm și:

Câte tipuri de epilare definitivă există?

Produse recomandate după epilare:

Unt de cacao – beneficii și proprieteăți

Ulei de jojoba – beneficii pentru ten și piele

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton