Cori Grămescu este adepta unui stil de viață sănătos, iar peștele este nelipsit din alimentația ei. Antrenor de fitness și nutriționist, Cori, care a dus la rândul ei o luptă cu kilogramele în urmă cu ceva ani, are întotdeauna grijă ce mănâncă și le îndrumă și pe cele cu care lucrează în acest sens.
Cori Grămescu pregătește, uneori, pește în crustă de sare. Pe lângă faptul că reprezintă un deliciu gastronomic, poate fi meniul ideal dacă vrei să îți păstrezi silueta.
„Îmi place să mănânc, dar să arăt bine și să am grijă de sănătatea mea. Asta înseamnă să îmi fac timp să gătesc. În weekenduri asta este și activitatea noastră de familie, fac meniul pentru săptămâna viitoare, pregătesc lista de cumpărături, fac aprovizionarea și gătesc mesele până miercuri, dar și o masă mai interesantă pentru weekend”, precizează Cori Grămescu, pe o rețea de socializare.
Pește în crustă de sare: cum se pregătește
Iată de ce ai nevoie pentru această rețetă delicioasă și ce pește trebuie să alegi!
„Modul meu preferat de a găti peștele este în crustă de sare – iese superb, nu miroase a pește în casă (am bucătărie deschisă) și nu trebuie să îl păzesc. Ai nevoie de un pește de 800-1000 g întreg (dorada, lup de mare, red snapper, biban de mare) pe care îl cureți bine, îl ștergi, și îl umpli cu felii de lămâie , piper și 4-5 fire de pătrunjel verde”, spune Cori Grămescu.
Pește în crustă de sare: de ce ingrediente ai nevoie
Pentru crusta de sare ai nevoie de 1.5 kg de sare și 2 albușuri de ou. Sarea se amestecă în primul rând cu albușul, asta ca să se lege crusta și să o poți da la o parte ușor, fără să se fărâmițeze, conform vedetei.
Pe o foaie pergament se pune apoi un strat de sare de un cm, se așază peștele, care se acoperă complet cu sare. „Preîncalzește cuptorul la 200 de grade, pune peștele la copt pentru 25 de minute. Când trec aceste minute, scoate peștele din cuptor și lasă-l să stea 10 minute.
Eu am făcut garnitură de dovlecei – tagliatele de dovlecei trase la tigaie (pur și simplu am folosit curățătorul de cartofi ca să fac fâșii de dovlecel) cu un puf de ulei de măsline și zeamă de lămâie, iar miezul care a rămas l-am pus cu cimbru și ulei de măsline și un strop de apă”, adaugă Cori Grămescu.
Acest fel de mâncare poate fi servit și alături de un dressing. „Pentru servirea peștelui recomand un dressing de zeamă de lămâie cu ulei de măsline cu aciditate mare (acela puțin picant). Este o rețetă simplă, extrem de gustoasă și totul e gata în 30 de minute”, precizează Cori Grămescu.