Cum a ajuns Ioana Petric pe marele ecran în „Complotul bonelor”: „Diploma m-a ajutat să semnez un contract fără să-mi iau țeapă”/ Exclusiv

.

Anul trecut, Ioana Petric a încheiat un capitol, hotărându-se, după 15 ani, să iasă din proiectul TV Cronica Cârcotașilor, emisiune difuzată la Prima TV. Pauza profesională a fost însă de bun augur și i-a adus o ofertă la care nici nu a îndrăznit să viseze vreodată: să joace într-un film. În exclusivitate pentru UNICA.ro, fosta „bebelușă” a povestit cum a ajuns în distribuția comediei „Complotul bonelor”, regizată de Iura Luncașu. Aflăm de la Ioana Petric că marea ei dorință a fost să dea la Actorie, s-a pregătit pentru admitere, doar că lucrurile au luat o întorsătură neașteptată și este absolventă de… Drept.

Ioana Petric nu a renunțat niciodată la actorie, care a rămas la stadiul de hobby. Iată că întâlnirea cu regizorul Iura Luncașu s-a concretizat cu un rol de bonă pentru fosta „bebelușă”, filmul „Complotul bonelor” urmând să intre în cinematografe din 9 februarie.

Ioana Petric, în „Complotul bonelor”: „Nu am lăsat să moară pasiunea asta și m-am tot dus la cursuri de actorie”

Complotul bonelor” este debutul tău pe marele ecran!

Da, e debutul meu pe marele ecran. Îți dai seama că eu nu am mai făcut treaba asta, nu știam exact cu ce se mănâncă, dar dacă mi-a dat Iura încrederea că pot să fac treaba asta, de ce nu? All in.

Cum s-au legat lucrurile?

Cred că am avut noroc de oameni în viața asta, că mi s-au legat întotdeauna lucrurile. M-am mutat la Cluj în noiembrie, bine, între timp, am și revenit înapoi în București, că nu am rezistat prea mult. Dar m-am mutat acolo și Bogdan, care este și producătorul filmului și care este prietenul meu din copilărie, mi-a făcut cunoștință cu Iura. Cumva am încercat noi să punem la cale mai multe proiecte și acesta a fost primul care s-a legat și care s-a concretizat.

Citește și: A avut Șerban Huidu o relație cu „bebelușa” Ioana Petric? „Cârcotașul” a dat cărțile pe față în emisiunea lui Denise Rifai

Citește și:  Anamaria Prodan, schimbare de look pentru un nou proiect. Cum arată acum impresara / Foto

Cum a ajuns Ioana Petric pe marele ecran în "Complotul bonelor": "Diploma m-a ajutat să semnez un contract fără să-mi iau țeapă"/ Exclusiv

„Toată lumea îmi spunea: ‘O să te faci actriță și o să mori de foame’ „

Îți dorești să continui cu actoria?

Da, cumva ăsta era de fapt visul meu inițial, înainte să încep cu televiziunea. Planul meu era să dau la Actorie, dar eu întotdeauna am fost genul acela de fată ambițioasă care trebuia să demonstreze ceva cuiva, dar nu știu cui. M-am pregătit să dau admitere la Actorie, dar toată lumea îmi spunea: ‘o să te faci actriță și o să mori de foame’.

Nu am mai dat la Actorie, dar, între timp, cumva, nu am lăsat să moară pasiunea asta și m-am tot dus la cursuri de actorie. Am încercat să mă dezvolt și în direcția asta, chiar dacă mai mult ca hobby, nu m-am gândit neapărat că o să ajung să-mi văd visul cu ochii. E adevărata treaba asta: când îți dorești ceva și îți dorești cu adevărat, se întâmplă! Bine, trebuie să și muncești că dacă doar stai și aștepți, nu se întâmplă nimic.

Ioana Petric: “M-a speriat un pic treaba asta cu copiii, dar am avut o surpriză foarte plăcută”

Cum te-ai descurcat în rol de bonă? Cum a fost să lucrezi cu copii?

Nu am copii, dar am 3 pisici. Să știi că m-a speriat un pic. Inițial, când m-a sunat Iura și mi-a zis: “Hai să apari în film, o să fii bonă!”, i-am spus: „Stai, Iura, că eu nu știu cum e cu copiii! Nu am copii! Am o prietenă care are 2 copii și mai stau cu ei, mai am grijă de ei, dar nu prea am eu înclinații foarte mari în direcția asta, deși mă descurc onorabil când este cazul pentru o oră – două.

Și m-a speriat un pic treaba asta cu copiii, dar am avut o surpriză foarte plăcută la film, pentru că am avut o familie senzațională. Copiii sunt foarte drăguți și foarte talentați și chiar m-am bucurat că am putut să lucrez cu ei. Pentru mine a fost așa o sursă de inspirație, chiar mi se pare că viitorul arată bine pentru noi.

Cum a ajuns Ioana Petric pe marele ecran în "Complotul bonelor": "Diploma m-a ajutat să semnez un contract fără să-mi iau țeapă"/ Exclusiv

Câți copiii sunt în film?

15 copii, sunt mulți. Eu am avut 4 ai mei, în film.

Ați avut parte și de peripeții la filmările din Bali, din Cluj?

În Bali nu am ajuns că nu s-a potrivit inelul, s-a lăsat cu cerere în căsătorie la final. Ideea a fost că noi am complotat, am complotat și când a venit momentul adevărului, dimensiunea degetului și-a spus cuvântul, nu s-a potrivit inelul, nu am plecat în Bali. Dar a fost foarte fain la filmări, ne-am și distrat, dar am și muncit. Au fost 17 zile intense în care s-a dormit puțin, s-a râs mult și s-a muncit și mai mult.

Citește și: Ioana Petric: „Îmi place Crăciunul pentru că e cam singurul moment din an când ajung acasă”

Cum a ajuns Ioana Petric pe marele ecran în "Complotul bonelor": "Diploma m-a ajutat să semnez un contract fără să-mi iau țeapă"/ Exclusiv

Ioana Petric este absolventă de Drept

Tu ai terminat Dreptul. Te-a ajutat în vreun fel această diplomă?

Sincer, cred că m-a ajutat la modul în care m-am descurcat să-mi negociez și să-mi semnez un contract fără să-mi iau țeapă până acum. Să vă uitați la film! Pe întâi februarie este lansarea oficială la Cluj, premiera. Dacă îți cumperi bilet la film, poți să pleci în Bali. Și dacă câștigi vacanța în Bali, poate mă chemi și pe mine!

Sursa foto: Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton