Mihaela Bilic a spus care este alimentul care ne îmbătrânește prematur. „Este dușmanul tinereții și al pielii!”

.

Mihaela Bilic a spus care este alimentul care dăunează cel mai mult organismului, favorizând îmbătrânirea prematură.

Știm cu toții că există o mulțime de factori care accelerează procesul de îmbătrânire al organismului, iar alimentația joacă un rol important în acest sens. Nutriționistul Mihaela Bilic spune că există un aliment, nelipsit din bucătărie, pe care mulți îl consumă frecvent, care are efecte nocive asupra organismului. Este vorba despre zahăr.

Mihaela Bilic: „Zahărul este acest agent de ruginire din interior”

Mihaela Bilic a explicat că zahărul este la fel de rău pentru sănătate precum este expunerea excesivă la soare.

“E unul singur și este dușmanul tinereții și al pielii, anume zahărul. După soare, apropo de fetele cărora le place să fie bronzate, da, soarele distruge grav pielea, zahărul este acest agent de ruginire din interior. Zahărul crește stresul oxidativ la nivelul celulelor, iar atunci când este prezent în sistem ruginim, toate procesele de îmbătrânire se accentuează.

Sfatul meu este să îl scoateți din alimentație și să îl consumați precum sarea, presărat, ca un condiment. Altfel, în prezența zahărului, indiferent ce mâncăm, tot rău va fi! Culmea, cu cât viața are mai puțin zahăr, cu atât e mai multă tinerețe și pielea beneficiază de lipsa lui!“ – a declarat Mihaela Bilic, pentru ego.ro.

La polul opus, cu efecte benefice și antioxidante se află produsele bogate în Omega 3, dar și Vitamina C. Acești doi compuși au proprietăți anti-îmbătrânire remarcabile și contribuie la bunăstarea generală a organismului. Printre alimentele bogate în Omega 3 se numără peștele (somonul este cel mai bogat), fructele de mare, legumele cu frunze verzi, nucile, uleiul de rapiță, soia, semințele de in și chia.

Citeşte şi: Mihaela Bilic a spus care sunt alimentele anti-foame, ce ajută și la slăbit. „Ca să ne păcălim instinctele trebuie să fim isteți!”

Citeşte şi: Mihaela Bilic, despre fructul cu efect antistres care nu trebuie să ne lipsească din meniu. „Calmează și mintea, și apetitul!”

Citeşte şi: Pericolul ascuns în consumul excesiv de fructe. Mihaela Bilic spune care este porția recomandată

Citeşte şi: Cura de slăbire cu două mese pe zi a Mihaelei Bilic: „O dată pe săptămână e voie să vă faceți de cap!”

„Niciodată nu avem destul Omega 3 în organism”

 Mihaela Bilic recomandă suplimente cu Vitamina C, deoarece cantitatea de care avem nevoie nu poate fi luată din alimente.

“Aș da unul și eficient, anume grăsimile Omega 3. Niciodată nu avem destul Omega 3 în organism ca să neutralizăm toate procesele pro-inflamatorii. Atunci, dacă nu mâncăm măcar de 2 ori pe săptămână pește, măcar o facem prin suplimente, având nevoie de Omega 3 din belșug. Dacă tot am vorbit de suplimente, vreau să o laud pe vitamina C, care este cea mai puternică substanță antioxidantă. Când zic antioxidant, acest lucru înseamnă anti-îmbătrânire.

Din păcate, nu putem să o luăm din alimente, căci ne trebuie foarte multă. La capitolul vitamina C, ar fi bine să luăm supliment, chiar până la un gram pe zi, ca să neutralizeze toată oxidarea și produșii toxici cu care organismul nostru intră în contact. Deci, Omega 3 și vitamina C și o să fie bine!” – a mai spus Bilic.

Foto – Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton