Alexandra și Georgiana, adolescentele din Lupeni care s-au sinucis împreună, erau drogate. Rezultatul examenului toxicologic

.

Alexandra și Georgiana, cele două fete de 15 ani din Lupeni care s-au sinucis împreună, la începutul lunii decembrie, erau sub influența unei substanțe psihoactive în momentul în care au sărit de pe un turn dezafectat de 20 de metri înălțime. Rezultatul examenului toxicologic realizat indică faptul că cele două minore erau intoxicate cu drogul Cristal.

Potrivit procurorilor nu se știe exact momentul în care acestea s-au drogat, dar specialiștii avertizează. Cristalul sau Crystal Meth este unul din cele mai puternice substanțe psihotrope, produce dependență și cei care îl consumă nu mai sunt stăpâni pe acțiunile lor.

Alexandra şi Georgiana, adolescentele din Lupeni care s-au sinucis împreună, erau drogate cu cristal

„A fost identificată prezența unei substanțe psihoactive în organismul celor două fete. Este vorba despre acel drog cunoscut sub denumirea de Cristal. Nu putem preciza exact în ce moment au consumat”, a declarat procurorul Robert Scorța, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, pentru Gazeta de dimineață.

Vă reamintim că Alexandra şi Georgiana, cele două fete de 15 ani din Lupeni, s-au sinucis
la începutul lunii decembrie, aruncându-se de la peste 20m înălțime.

Înainte de a face gestul extrem, una dintre adolescente și-a sunat mama pentru a-i mărturisi intenția. Femeia a anunțat imediat Poliția, în timp ce tatăl adolescentei a plecat spre locația indicată de fiica lui. Bărbatul, angajat al Primăriei din Uricani, a ajuns primul la fața locului, alături de un pompier, dar era prea târziu.

Citește și: Un tânăr a murit după ce a mușcat de câteva ori dintr-o felie de pizza. Ce conținea preparatul

„Ne omorâm din cauza voastră!”

Una dintre fete a lăsat și un mesaj de adio pe telefon. „M-am săturat de toată această situație”, ar fi scris adolescenta, potrivit Observator.

„Mă bucur că v-am cunoscut! Mulțumim că ne-ați jignit și că ne-ați făcut în toate felurile! Sunteți un grup toxic și veți fi în continuare! Ne omorâm din cauza voastră! Pa!”, este ultimul mesaj postat de fete pe grupul de WhatsApp în care se aflau toți prietenii lor.

Reprezentanții liceelor la care mergeau adolescentele din Lupeni au transmis – la momentul respectiv – că nu au fost probleme în ceea ce le privește, că nu au existat nici indicii sau suspiciuni cu privire la un posibil consum de droguri, iar familiile din care provin sunt familii liniștite, care le iubesc și care le-au crescut frumos.

Foto: Facebook; Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton