Rețetă de salată anti-mahmureală de la Carmen Brumă: „E probată pe băutori cu experiență” / Video

.

Puțină neatenție și sărbătorile pot deveni cu ușurință o perioadă a exceselor culinare și nu numai. Carmen Brumă (46 de ani) a împărtășit în mediul online o rețetă de salată anti-mahmureală.

Deși nu consumă alcool, Carmen Brumă susține că salata ei anti-mahmureală a fost „probată pe băutori cu experiență”. Datorită ingredientelor din compoziția sa, salata anti-mahmureală este nutritivă și sățioasă și poate fi consumată oricând, nu doar după o petrecere la care ați consumat mai mult alcool.

Salată anti-mahmureală de la Carmen Brumă

Salata anti-mahmureală propusă de Carmen Brumă conține cartofi, ouă și ciuperci fierte, castraveți murați, nuci și frunze de busuioc. Se condimentează cu ulei de măsline și sare după gust și poate fi preparată din timp și păstrată la rece în frigider.

Ingrediente:

  • 2-3 cartofi fierți;
  • 2 ouă fierte;
  • 2-3 castraveți murați medii;
  • câteva ciuperci fierte;
  • 1 mână de nuci;
  • 1 linguriță de ulei de măsline;
  • piper și sare după gust.

Mod de preparare:

„Se fierb doi, trei cartofi mari pentru conținutul de amidon și vitamine din grupul B, care ajută organismul să metabolizeze alcoolul. Adăugăm și două ouă fierte, care conțin, printre altele, acizi grași omega 3 cu rol antiinflamator, coenzima Q10 pentru protecția mitocondriilor și cisteină, care ajută la neutralizarea acetaldehidei, substanța în care se transformă alcoolul în corpul nostru”, spune Carmen Brumă pe Instagram.

Citește și: Rețeta de fasole bătută cu ceapă caramelizată și sos de roșii de la Gabriela Cristea: „Ce poate să fie mai bun?”

Ulterior se adaugă castraveții murați, un remediu tradițional foarte eficient, care ajută la refacerea bacteriilor din intestin afectate de alcool. Totodată, aceștia ajută și prin diminuarea senzației de greață. Continuăm cu ciupercile fierte tăiate felii sau cubulețe. Acestea conțin vitamina B6 și L-theanina, care contribuie la reducerea stresului și la o mai bună concentrare. Apoi se adaugă o mână de nuci pentru magneziu și se condimentează cu ulei de măsline, frunze de busuioc, sare și piper după gust.

„O puteți consuma a doua zi după o petrecere la care ați consumat mai mult alcool. Ajută la neutralizarea efectelor neplăcute ale alcoolului și vă dă o stare de bine. Sărbători fericite!”, a încheiat Carmen Brumă.

Citește și: Cum se face salata rusească Șuba. Rețeta rapidă, dezvăluită de Victoria Raileanu

Rețeta, criticată de o parte dintre urmăritori

„Nu prea sunt specialistă anti-mahmureală, dar mă gândesc că ciupercile trase la tigaie și nucile n-au cum să pice bine unui ficat deja suprasolicitat… În plus, dacă suntem mahmure/mahmuri, cine ne mai face salata anti-mahmureală?!”, a comentat cineva.

„Nu sunt trase la tigaie, ci fierte. Ascultă textul!”, a răspuns Carmen Brumă.

„Chiar și fierte, ciupercile sunt grele”, a replicat urmăritoarea.

„Nu înțeleg principiul… Proteine animale amestecate cu proteine vegetale-ciuperci, grăsimi din ou, ulei de măsline, oleaginoase. Cred că mai bine o lăsai salată orientală”, a comentat altcineva.

Întrebată dacă a probat rețeta, Carmen Brumă a mai scris: „Nu de mine, pentru că nu beau alcool decât de câteva ori, dar e probată pe băutori cu experiență”.

Foto: Instagram/Carmen Brumă

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton