Cum arată și ce face soția lui Gheorghe Dinică, la 14 ani de la moartea actorului. A fost singura femeie care l-a convins să se căsătorească

.

Gabriela a fost singura femeie care a ajuns să îl ducă pe marele Gheorghe Dinică în fața altarului. Ea era la al patrulea mariaj, el la primul. Avea 63 de ani și era un boem. Adora femeile și îi plăcea să petreacă, dar niciuna nu își făcuse, cu adevărat, drum către inima lui. „Am cunoscut multă lume, multe femei. Dar nu am avut timp să mă gândesc şi la asta. Pe primul plan a stat întotdeauna munca pe scenă”, povestea el într-o carte.

Gabriela trăise mulți ani în străinătate, iar prima oară avea să își facă o impresie despre marele actor din spusele prietenilor. După prima întâlnire au urmat altele.

Cum l-a cunoscut Gabriela pe Gheorghe Dinică, actorul ce avea să îi devină soț

„Când am revenit în România, am deschis o sală de bingo. Aici aveam un director pe nume Kovasnian, care fusese operator la Buftea. Acesta întârzia mereu la sală, scuzându-se aproape de fiecare dată că a stat să vadă un film cu Gheorghe Dinică. Antena 1 difuza, atunci, masiv filme românești. Tin minte că l-am bombănit foarte mult pe Gheorghe, din cauza întârzierilor lui Kovasnian… într-o zi, i-am spus: „Ia cheamă-l, mai, pe Dinică aici.

Vreau să-l cunosc și eu“. Pe vremea aia aveam și un bistro și o grădină de vara. Kovasnian se uită la ceas și spunea: „E nouă. Nu-mi pot permite să-l deranjez la ora asta“. Eram din ce în ce mai intrigată de acest Dinică pe care prietenii nu-și permiteau să-l deranjeze, la o ora civilizată, totuși.

În sfârșit, până la urmă l-a invitat la mine acasă, în Primăverii, la un pește. L-a adus Kovasnian cu mășina mea. Era după o noapte de băutură. La mine n-a băut nimic, nici măcar o bere. Cu chiu cu vai a acceptat să mănânce, după care a plecat”, povestea Gabriela Dinică, pentru revista Tango.  

„De vreo două ori, Gheorghe mi-a spus: ‘Știi, am visat că ne căsătoream’ „

Așa s-au cunoscut și au ajuns să se apropie, era sfârșitul lui iulie ’95. „La vreo câteva luni, am fost împreună vreo trei săptămîni la Covasna. De vreo două ori, Gheorghe mi-a spus: „Știi, am visat că ne căsătoream“. Dar, pentru că eu sunt ardeleancă și nu răspund imediat, mai întâi trebuie să mă gândesc, să analizez, tot el spunea: „Ei, probabil n-o să se întâmple, doar pentru că am visat eu“.

Au ajuns să se căsătorească în 1996, după ce a apărut o știre falsă într-un ziar. Publicația titra „Gheorghe Dinică s-a însurat“, în dreptul unei imagini cu marele actor. Ea nu apărea nicăieri.

„Atunci, Gheorghe mi-a zis: „Hai să ne căsătorim, dacă tot au scris. Să nu-i facem de râs“. Asta a fost cererea în căsătorie a lui Gheorghe, pe care eu am acceptat-o. Ne-am dus la Primăria Sectorului 1, unde primarul (era Pădure) ne-a întrebat pe amîndoi la a câta căsătorie suntem. Gheorghe a răspuns prompt: „La prima!“. Eu am avut așa, un sentiment de jenă și nu am răspuns verbal, ci am arătat discret patru degete.

După acest moment, Gheorghe Dinică i-a reproșat mereu soției sale că nu a avut simțul răspunderii. Nu au avut mulți ani împreună, dar cei trăiți au fost cu adevărați speciali. Gabriela obișnuia să își urmeze soțul și pe platourile de filmare, ar fi făcut totul pentru el.

Gheorghe Dinică a prins drag de fiul vitreg

Gheorghe Dinică nu a avut urmași, dar copilul soției sale dintr-o altă poveste, Danu, i-a fost ca un adevărat fiu în timpul vieții.

Actorul nu a avut o viață ușoară. A copilărit pe străzile cartierului Griviţa, a crescut pe la unchi, mătuşi şi bunici, dar s-a îndrăgostit de teatru și a știut că acesta va fi drumul lui. „Strada pentru mine a fost lucrul cel mai important. M-a învățat foarte multe, pentru că aveam prieteni mai mari care ne dirijau. Era o lume care nimeni n-ar crede că a existat, lumea cartierului”, povestea Dinică autoarei Mia Pădurean, în monografia „Un actor pentru eternitate”.

Și-a croit singur viața, a luptat pentru fiecare trăire, dar nu a dat greș. „Eram liber, părinţii mei nu mai aveau grijă de mine. Stăteam pe unde apucam. Mi-am făcut viaţa în funcţie de cum gândeam şi de posibilităţile de atunci. Am avut o şansă şi am depăşit toate momentele acelea. N-am avut parte de lăfăiala aia în familie, n-am avut familie, şi atunci totul se împrăştia. Perioada era tulbure şi căutam fiecare să răzbatem.

Ceva din mine m-a ajutat să nu o iau pe căi greşite. Atunci totul era posibil, mai ales în cartier. M-au influenţat foarte mult filmele care rulau non-stop, cum s-ar zice: mâncam film cu pâine”, mai spune Gheorghe Dinică în carte.

Gheorghe Dinică, relație cu Vasilica Tastaman

Dumitru Rugăreanu a povestit, la un moment dat, că Gheorghe Dinică a nutrit ceva sentimente și pentru frumoasa actriță Vasilica Tastaman, dar a tratat cu discrețire această poveste. “Gigi Dinică era un bărbat foarte discret, care nu povestea mai nimic despre iubitele lui. Eram odată împreună pe stradă, când îmi zice aşa, dintr-odată: “Ia stai, mă, sa-i iau un buchet de flori!”. Să înţeleg că a iubit-o? Da, dar acum foarte mulţi ani. Dar frumos, frumos, sentimente interioare şi nu gargară inutilă. Timpul călca peste noi”, a mărturisit Rucăreanu, conform Kanal D.

Citeşte și: Mariah Carey, părăsită de iubit. De ce a renunțat Bryan Tanaka să mai danseze după cum cânta artista

Citeşte și: O viață departe de comedie! Cristina Stamate, marcată de un avort și prinsă în hățișurile unei iubiri neîmpărtășite

Citeşte și: Adela Mărculescu, despărțire abruptă de bărbatul pe care l-a iubit cel mai mult: „Era regretul unei vieţi risipite”

Citeşte și: Jane Fonda a împlinit 86 de ani. Poveștile de iubire trăite de actriță: „M-am îndrăgostit de Robert Redford de fiecare dată”

Gheorghe Dinică poartă în suflet amintirea soțului

Gheorghe Dinică a părăsit scena vieții pe 10 noiembrie 2009, după ce timp de 20 de zile a fost internat la secția de terapie intensivă a Spitalului de Urgență Floreasca din București.

Pe 9 noiembrie fusese operat de colecist, dar avea și o infecție cu stafilococ auriu, șoc septic și disfuncție multiplă la organe.

Chiar și astăzi, la 14 ani de la moartea actorului, Gabriela Dinică îi duce dorul soțului ei, dar își încălzește sufletul cu amintirile pe care le-au strâns împreună în cei 15 ani în care lumea a fost a lor.

Foto: Revista Tango, Libertatea, arhivă

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton