Unde faci rafting în România

.

O drumeţie scurtă la munte, în locurile pitoreşti din ţară este, fără îndoială, o nemaipomenită terapie. Dar ce ai spune de ceva mai palpitant, mai revitalizant în această vară?
Pentru doritorii de aventură avem o propunere care le va tăia respiraţia: o tură de rafting în vâltoarea râurilor de munte.

Aşadar, după vizita la mănăstire şi picnicul din poiană, pentru o vacanţă memorabilă, raftingul va fi, cu siguranţă, o experienţă unică şi palpitantă.

Instrucţiunile sunt simple: trebuie să te înarmezi cu curaj, să ştii să înoţi şi să te menţii pe poziţie şi pe râu, dar şi în barcă.

Şi că tot vorbeam de terapie, pe lângă antrenamentul fizic pe care îl capeţi, raftingul oferă şi alte beneficii. O plimbare rapidă în avalul râului dezvoltă spiritul de echipă, capacitatea de coordonare, revitalizează optimismul şi nu în ultimul rând este un bun prilej de socializare.

Raftingul este un sport accesibil, atât în ce priveşte nivelul de dificultate, cât şi costurile. O tură de rafting de o zi costă în jur de 25 – 30 de euro de persoană, iar dacă vrei poţi să alegi o „expediţie” mai lungă.

Traseul de rafting de pe râul Bistriţa este unul dintre cele mai incitante din ţară şi este recomandat atât pentru începători, cât şi pentru cei cu experienţă. Distracţia durează aici până toamna târziu, aşa că dacă ajungi în Vatra Dornei poţi face rafting până în octombrie.

Poţi opta pentru un traseu de cursă lungă de 12 kilometri, sau unul mai scurt de doi kilometri, preţul unei ture fiind de 200 de lei.

Şi Valea Cernei oferă senzaţii tari pentru aventurieri. O tură de rafting în apropierea Băilor Herculane te costă 150 lei, prin agenţia Vertical Adventure, care oferă şi instructajul, echipamentul, precum şi poze.

Dacă alegi ca destinaţie Târgu Jiu, pregăteşte-te pentru o zi de adrenalină în valtoarea apelor pe defileul Văii Jiului.

Pentru 280 de lei, agenţia Smart Tours îţi oferă pe lângă distracţia pe apă şi cazare la Hotelul Lainici.

Tura de rafting costă 205 de lei, din tariful pachetului de 280 de lei, preţul fiind valabil pentru un grup de minim şase persoane.

Traseul recomandat este de 20 de kilometri, iar instructajul este vital pentru succesul acţiunii.

De asemenea, rafting de cinci stele poţi face pe Crişul Repede. De la Bulz până în satul Vadu Crişului, traseul este excelent pentru navigaţie şi parcurge zone superbe pe o distanţă de 30 de kilometri.

Specializată în practicarea sporturile extreme, Extreme Zone Adventure organizează curse de rafting pe toată perioada anului şi propune trasee şi mai lungi şi mai scurte.
Preţul unei curse de rafting pe Crişul Repede variază între 100 de lei şi 240 de lei.

Nu în ultimul rând, şi râul Nera poate fi un frumos parcurs pentru rafting, ce traversează Cheile Nerei până în Valea Beuşniţei.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton