Miki de la K-pital, detalii neștiute din copilăria ei: „Mama nu avea posibilități”. Cum petrecea de Crăciun / Exclusiv

.

Mihaela Marinache, alias Miki, fosta solistă a trupei K-pital, își aduce aminte de Crăciunul pe care-l petrecea la țară, la bunica unde a crescut. Chiar dacă au trecut mulți ani de atunci, artista îi duce dorul bunicii, omul care aduna toată familia la masă.

Miki de la K-pital (50 ani) ne povestește cum mergea, în copilărie, cu copiii la colindat și spune că, deși ea cânta cel mai bine, era cea mai mică, motiv pentru care, la împărțeala de final, nu primea mai nimic. Într-un interviu exclusiv pentru UNICA.RO, Miki își aduce aminte cum a găsit, în urmă cu 12 ani, o cățelușă în scara blocului, de Crăciun, pe care a luat-o acasă. Aflăm că abia când a venit la București a aflat că, de Crăciun, bradul se și împodobește. La final, Miki de la K-pital ne dezvăluie rețeta cu care nu dă greș și aflăm ce păpușă își dorea în copilărie.

Miki de la K-pital, dezvăluiri despre Crăciunul din copilărie

Cum era Crăciunul în copilărie?

La bunica la țară, unde am copilărit eu, nu se împodobea bradul. Abia mai târziu, când am venit cu mama la București, îl împodobeam eu cu mama.

Te-ai ascuns să-l vezi pe Moșul?

Da, ca toți copiii probabil… dar nu l-am prins niciodată.

Miki de la K-pital în copilărie. Sursă foto: Arhivă personală
Miki de la K-pital, în copilărie. Sursă foto: Arhivă personală

Îți mai aduci aminte ce specialități gătea mama ta?

Sarmale, cozonaci, caltaboș, salată boef, cârnați, lebăr. Țin minte că mama făcea de toate.

Mergeai la colindat?

Da, mergeam la început. Dar pentru că eram cea mai mică din gașcă, deși cântam cel mai mult și mai frumos, primeam cel mai puțin la împărțeală. Așa că bunica nu m-a mai lăsat să merg.

„Mama nu avea posibilități”

Îți mai aduci aminte de cel mai frumos cadou?

Îmi doream foarte mult o păpușă din aceea mare, Arădeanca cred că se numea, dar mama nu avea posibilități. Așa că am primit un ursuleț din plastic, cu ochi mișcători, și m-am bucurat la fel de mult.

Dar cea mai frumoasă amintire de Crăciun?

Îmi amintesc cu drag întotdeauna de Crăciunul petrecut la bunica la țară. Asta și pentru că îmi este foarte dor de ea. Ne strângea acolo pe toți nepoții, de la țară sau de la oraș, de pe unde locuiam fiecare și ne distram foarte tare.

Cea mai frumoasă întâmplare de Crăciun, dezvăluită de Miki de la K-pital

Cum a fost primul Crăciun alături de soțul tău?  Îți mai aduci aminte o întâmplare?

Păi primul meu Crăciun alături de soțul meu s-a petrecut abia acum doi ani. Știi de ce?! Pentru că până acum doi ani, mai precis până pe 10 iunie 2021, nu era soțul meu (râde). Dar asta e altă poveste. Una dintre cele mai frumoase amintiri legate de perioada Crăciunului este aceea când am găsit-o pe cățelușa noastră Merry (ghicești de o cheamă așa?) în scara blocului la mama mea. Mergeam în vizită la masa de Crăciun. Era într-o cutie de carton, cu o păturică și un castron cu lapte lângă ea.

Am mângâiat-o, ne-am jucat un pic cu ea și am mers sus la mama, crezând că e a unui copil din bloc și o ține acolo. Când am coborât, după câteva ore, era dată afară din scară, în aceeași cutie, iar afară începuse să ningă cu fulgi mari. Atunci ne-a fost clar că cineva o dăduse afară din casă și am luat-o noi. Au trecut 12 ani de atunci și ne bucurăm de ea în fiecare zi.

Miki și Merry. Sursă foto: Arhivă personală
Miki și Merry. Sursă foto: Arhivă personală

Ce îți dorești, cel mai mult, de la Moș Crăciun?

Sănătate!

Există acum vreun fel de mâncare pe care vrea soțul tău să-l faci de sărbători? Sau gătește și el?

Clătite, și nu numai de sărbători. El face o friptură de vită, foarte bună îi iese.

Unde petreceți anul acesta sărbătorile?

Anul acesta, spre deosebire de majoritatea anilor când facem sărbătorile în sânul familiei, am luat un contract la un hotel din Poiana Brașov și vom petrece acolo și Crăciunul și Revelionul. Noi, împreună cu colegii mei, din trupa Miki Live Band. Va fi o combinație de spectacole cu vacanță de iarnă în același timp.

Miki alături de soțul ei. Sursă foto: Arhivă personală
Miki, alături de soțul ei. Sursă foto: Arhivă personală

Ne poți oferi o rețetă pe care o faci atunci când petreci sărbătorile acasă?

Sigur. Chiar dacă sunt sărbători, eu fac uneori Tagliatele aglio, Olio e Peperoncino con Gamberi.

Ingredientele necesare

Pătrunjel verde tocat, usturoi tocat cu cuțitul (câțiva căței), ardei iute tocat cu cuțitul cu tot cu semințe (picant sau mai puțin picant, după gust), paștele și creveții.

Modul de preparare

Pun la fiert tagliatelele (eu folosesc paste cu ou) în apă cu ulei de măsline și un praf de sare. Pun ulei de măsline în tigaie, îl las să se încingă și apoi pun usturoiul și îl las puțin să se călească, nu mai mult că se amărăște. Pun ardeiul iute, un polonic din apa de la pastele fierte – ca să nu se prăjească prea mult usturoiul -, iar imediat după apă pun pătrunjelul tocat ca să își păstreze culoarea. Apoi adaug pastele și amestec foarte bine totul, după care ele sunt gata de pus în farfurie. Creveții îi fierb întâi și apoi îi trag la tigaie în unt, după care îi pun peste paste în farfurie și cu parmezan ras, după gust. Bon apetite!

Foto: Miki-Kpital

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton