Soția lui Bruce Willis spune că se simte vinovată de când îl îngrijește pe actor. „Am resurse, alții nu au!”

.

Soția lui Bruce Willis, Emma Heming Willis (45 de ani), a vorbit deschis despre vinovăția pe care o simte de când soțul ei a fost diagnosticat cu demență frontotemporală (FTD), în februarie.

Într-un articol scris chiar de ea pentru Maria Shriver’s Sunday Paper, modelul a împărtășit publicului cât de norocoasă este ca îngrijitoare că are acces la anumiți medici și profesioniști medicali, avantaj  pe care alții ar putea să nu îl aibă.

„Mă lupt cu vinovăția

Soția lui Bruce Willis (68 de ani) spune că se simte vinovată pentru aceste lucruri.

Mă lupt cu vinovăția, știind că am resurse pe care alții nu le au. Când reușesc să fug într-o excursie pentru a-mi limpezi mintea, sunt conștientă că nu toate persoanele care au în îngrijire pe cineva pot face asta”, a scris Emma.

„Când ceea ce împărtășesc despre călătoria familiei noastre atrage atenția presei, știu că există multe alte mii de povești nespuse, neauzite, fiecare dintre ele meritând compasiune și atenție. În același timp, văd că ceea ce împărtășesc contează pentru unii dintre cei cu dificultăți și, într-un mod mic, îi face să se simtă văzuți și înțeleși” – a continuat ea.

Citeşte şi: Tallulah, fiica lui Bruce Willis, spune că boala actorului este „foarte agresivă și foarte rară”. „Mă zbat între prezent și trecut!”

Citeşte şi: Bruce Willis deschidea focul fără avertisment și întreba ce caută pe platouri, în ultimii ani de carieră. Dezvăluiri fără precedent despre celebrul actor

Citeşte şi: Bruce Willis, greu de recunoscut în timp ce se plimba cu mașina în Marea Britanie. Imagini dezolante cu marele actor

Citeşte şi: Imagini înduioșătoare cu Bruce Willis. Soția actorului: „E greu să trăiești cu demența”

Ea a adăugat: „Vreau ca oamenii să știe că, atunci când aud de o altă familie afectată de FTD, aud aceeași poveste a familiei noastre de durere, pierdere și tristețe imensă răsunând în a lor. Este important pentru mine să fiu un avocat în numele acelora familii care nu au timpul, energia sau resursele necesare pentru a se susține.”

„Deodată, nu am mai fost singură”

În articol, Emma a explicat și cum una dintre lecțiile pe care le-a învățat în această călătorie continuă este importanța comunității. La început, ea a avut dificultăți în modul în care să prezinte publicului diagnosticul lui Bruce. Cu toate acestea, odată ce a împărtășit vestea s-a simțit ușurată.

„Deodată, nu am mai fost singură și am putut să caut sprijinul de care Bruce, eu și familia noastră aveam atât de multă nevoie. Cu un diagnostic specific, ai șansa de a găsi o comunitate. Puteți să vă conectați imediat cu oameni care vă înțeleg povestea. Nici măcar nu trebuie să dai vreo explicație cuiva. Oamenii pe care i-am întâlnit și i-am intervievat în comunitatea FTD au atât de multă compasiune și sunt atât de hotărâți să îmbunătățească lucrurile pentru următoarea familie.” – a mai scris Emma.

În urma diagnosticului soțului ei, Emma a dezvăluit că s-a implicat în creșterea gradului de conștientizare pentru FTD. Inspirația ei a venit de la observarea oamenilor care ridică gradul de conștientizare pentru alte cauze apropiate inimii lor, a împărtășit ea, adăugând: „Sunt inspirată și motivată de acest fapt”.

„Cercetarea bolii evoluează”

În timp ce Emma s-a împăcat cu faptul că nu există nici un remediu sau tratament în acest moment pentru FTD, „cercetarea bolii evoluează”, spune ea, în efortul de a găsi o soluție.

„A discuta cu Dr. Bruce Miller de la UCSF – un pionier în cercetarea FTD – și a-l asculta vorbind despre ceea ce el numește ‘obsesia pe care o au cercetătorii acestei comunități de a găsi tratamente și un leac’ te inspiră. Primele tratamente de modificare pentru FTD sunt în studii clinice chiar acum și se recrutează participanți. Este timpul întreaga comunitate să ia măsuri pentru a pune capăt acestei boli” – a încheiat soția lui Bruce Willis.

Foto – Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton