Tunsoarea Lindei Evangelista revine în tendințe. Ce coafură mai putem adopta în acest sezon

.

Îți plac schimbările și îți dorești mereu să experimentezi ceva nou? Perfect! Ce modifică o femeie atunci când vrea să iasă din rutină? Ai ghicit: coafura! O dovadă de curaj, tăierea scurtă a părului înseamnă, de fapt, o rupere de trecut, o schimbare interioară.

Tăieturi îndrăznețe, dar nu exagerate, acesta este traseul noilor tendințe în materie de păr pentru acest sezon, spun specialiștii. În fapt, tunsoarea cu care s-a remarcat Linda Evangelista e din nou la modă.

Tendințe pentru toamna-iarna 2023/2024

Tendințele pentru toamna-iarnă 2023/2024 sunt diferite și trec de la tunsori foarte scurte la cele mai îndrăznețe sau în stil rock. Una dintre coafurile care va fi cu siguranță  la modă în acest sezon este bixie, o fuziune între tăietura bob și tăietura pixie, într-o culoare maro castaniu, cu nuanțe mai deschise în partea de jos.

Se vorbește, de asemenea, despre tăieturi scurte în față și lungi în spate, cu franjuri sau tăieturi pixie rotunjite, îngrijite și disciplinate, care concentrează atenția asupra aspectului. Pentru femeile care îndrăznesc mai mult există tăietura mixie, o combinatie de mullet și pixie, mai lungă în spate și cu franjuri de paradă.

Revin în modă tunsorile din trecut

Pe de altă parte, tunderea părului scurt este întotdeauna un gest extrem, un ritual necesar pentru a începe un nou capitol al vieții. Însă, cu toate acestea, tendințele din acest sezon nu sunt tocmai „noi”. Așa cum am amintit deja, acestea vin mai degrabă ca o continuare, ca un liant între trecut și prezent.

Firul comun al modei sezonului, de fapt, este nostalgia pentru „tăierile frumoase dispărute”, cele care au făcut istorie și care au marcat momente iconice. Pentru că, indiferent de trecerea anilor și de elementele moderne cu care ne înconjurăm, vom păstra un loc aparte și unei fărâme din trecut. Cea care ne-a rămas în locul ascuns al comorilor.

Generația anilor ’90, fascinată de tunsorile modelelor de top, va adora revenirea siluetelor care refac couture-ul trecutului, între franjuri maxi și lungimi aliniate pe gât. Un efect tomboy și elegant care pare să onoreze explozia tipică din acei ani. De altfel, tomboy nu înseamnă ignorarea feminității în favoarea accentelor masculine, ci accentuarea feminităţii tocmai prin contrast și atitudine.

Citeşte și: 5 tendințe de colorare a părului pe care le vei vedea în 2024

Citeşte și: Ce parfumuri se poartă toamna. Cum faci diferența dintre un parfum original și unul fake

Tunsoarea pixie este vedeta sezonului

„Cea mai populară tunsoare pentru părul scurt, pixie, este de altfel singura tunsoare scurtă care a cucerit fără echivoc tendințele toamnei 2023. Marea revenire a atemporalei Linda Evangelista cu seria documentară „Supermodels” a readus tăietura ei iconică în tendință”, explică Dudu Cumpăt, stilist Londa Professional.

Pe podium era imposibil să nu o observi, pentru că deschidea prezentările de modă ale celor mai renumiți designeri. „Mai mult, efectul de tăietură scurtă de castron, în doze perfect echilibrate, completat cu franjuri maxi pentru a fi purtat și deschis în lateral, pentru a deveni un smoc… iată cum poate fi descrisă tunsoarea purtată atât de frumos de Linda”, completează Dudu Cumpăt.

Citeşte și: 6 tunsori-vedetă ale anului 2024, dezvăluite de Adrian Perjovschi. Butterfly, Octopus sau Wolf-haircut sunt la mare căutare

Tunsoarea adoptată și de bărbați

Printre reinterpretările tăieturii clasice pixie, cea mai ciudată versiune este ideală pentru cei care doresc o tunsoare ușor de întreținut, care foarte ușor de pliat. „De menționat că pentru acest sezon toamnă-iarnă 2023/2024, tăieturile sunt versatile, atât netede, cât și ondulate. Acestea sunt tăieturi complete, niciodată prea goale, ci mai degrabă caracterizate printr-o ceafă lungă sau scurtă, în funcție de textura părului”, precizează stilistul.

Rezultatul? O coafură care, într-o versiune mai soft, pare să amintească de mullet, o tunsoare care are părțile laterale tăiate, partea de sus scurtă și părul mai lung în spate. „Evident, detaliile variază foarte mult de la o persoană la alta, dar pentru a se califica drept mullet, coafura trebuie să prezinte o lungime semnificativă la ceafă. Atât bărbații, cât și femeile au adoptat-o, deși băieții cu mullet sunt o apariție mai frecventă”, susține specialistul.

Ce se poartă în acest sezon

Desigur, pentru acest sezon, mullet vine într-o versiune modernă, renunță la contrastele prea puternice dintre rădăcini și lungimi , iar totul capătă un aer ușor asimetric. Nu prea scurt, pentru a elimina lungimile, dar nici prea lung, pentru a depăși lobul urechii.

De altfel, pixie a devenit populară pe podium datorită alurii sale elegante. „Tunsorile tip cască au o linie a anilor ’60. Ceea ce le caracterizează este textura neregulată, capabilă să-i dea tăieturii mai multe fațete”, precizează stilistul.

Pentru a determina lungimea potrivită, un punct de pornire este silueta gâtului: de fapt, dacă nu este prea lungă, aceasta poate fi îmbunătățită printr-o tunsoare foarte scurtă, ceea ce creează iluzia unui gât de lebădă. Restul este sarcina pliului, care poate fi neted, ondulat sau pur și simplu dezordonat, pentru a da o atingere părului scurt al toamnei 2023.

Foto: Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton