A fost vedetă de cinema, dar a dispărut subit din peisaj. Ce s-a întâmplat cu actrița care a cucerit Hollywood-ul la 12 ani

.

În lumea Hollywood-ului, poveștile superstarurilor în devenire și eventuala lor decădere nu sunt ceva neobișnuit. Cu toate acestea, puține povești sunt la fel de intrigante și de enigmatice cum este cea a actriței Leelee Sobieski.

Era o actriță talentată, devenind faimoasă de la o vârstă fragedă, peste noapte, dar a decis să dispară din lumina reflectoarelor tocmai când cariera ei începuse să ia o tentă ascendentă neașteptată.

Ce s-a întâmplat cu actrița care a cucerit Hollywood-ul la 12 ani

Sunt multe filme din anii 2000, care ne-au rămas înrădăcinate în minte drept “clasice”. De la producții horror, până la povești romantice sau comedii, perioada aceea a fost de neuitat pentru cinefili.

Același lucru este valabil și pentru diverși actori și actrițe. Ne sunt familiare chipurile lor în filmele care i-au consacrat. Ne sunt familiare, dar totuși străine… Iar Leelee Sobieski se numără printre acești actori.

Sigur vă amintiți de filme precum „Never Been Kissed”, în care Leelee a jucat alături de Drew Barrymore. Sau poate de thrillerul epic, „The Glass House”. Ea a jucat chiar și de alături de celebrul Tom Cruise în „Eyes Wide Shut”, dar și de marele Al Pacino în „88 minutes”.

Citeşte şi: Ce mari s-au făcut gemenii fostului cuplu Angelina Jolie – Brad Pitt! Knox Leon, de nerecunoscut pe străzile din Los Angeles

Citeşte şi: Al Bano a ținut secret motivul divorțului de Romina Power. Ce s-a întâmplat înaintea dispariției Ylenei. „Era de nerecunoscut!”

Citeşte şi: Ce mari s-au făcut gemenii fostului cuplu Angelina Jolie – Brad Pitt! Knox Leon, de nerecunoscut pe străzile din Los Angeles

Citeşte şi: Al Pacino, de nerecunoscut după ce a fost părăsit de iubită. Cum arată acum actorul

Născută Liliane Rudabet Gloria Elsveta Sobieski pe 10 iunie 1983, în New York City, Leelee Sobieski și-a arătat talentul actoricesc încă de la o vârstă fragedă.

Frumusețea ei distinctă și talentul înnăscut au atras instant atenția agenților și a directorilor de casting. Ulterior, acest lucru a determinat-o să facă debutul în actorie în filmul TV „Reunion”, la doar 12 ani. După aceea, ea a reușit să obțină și alte roluri destul de importante în filme. Ceea ce promitea începutul unei cariere grozave, dar Leelee avea, de fapt, alte idei pentru viitorul ei, iar actoria nu era una dintre ele.

 „Este un fel de industrie grosolană”

Leelee Sobieski nu a fost încântată de modul în care industria a transformat-o într-o bombă sexy, fără ca ea se simtă bine în această postură.

Ea a vorbit despre cum se simțea de fiecare dată când trebuia să sărute pe cineva la filmări.

 „Este un fel de industrie grosolană – ei bine, toate sunt, când le examinezi – dar în actorie, îți vinzi atât de mult imaginea… Plângeam de fiecare dată când trebuia să sărut pe cineva, nu puteam suporta. Mă gândeam ‘Îmi place această persoană, așa că nu cred că ar trebui să mă plătească să o sărut’ sau ‘Nu îmi place această persoană, așa că nu vreau să o sărut’. ‘De ce sărutul meu este de vânzare?’ Nu m-am simțit deloc bine” – a povestit ea, citată de secretlifeofmom.com.

După Hollywood, a cochetat cu pictura

În urmă cu aproximativ 12 ani, Leelee Sobieski a decis că nu-și mai dorește să continue cu actoria. Ea a renunțat și și-a concentrat atenția asupra a ceea ce o făcea fericită – pictura.

„De cele mai multe ori când lucrezi, o faci pentru bani, în principiu. Am început să plătesc chiria casei noastre când aveam 15 ani, așa că am fost multă presiune și lucrurile s-au complicat pentru mine… Așa că atunci când am simțit că pot să mă opresc, am făcut-o”, a explicat ea.

Treptat, ea a descoperit că talentul ei artistic poate fi folosit în mai multe direcții decât cel actoricesc. A început să se prezinte, așadar, ca pictoriță, iar opera ei primit aprecieri de la bun început.

Poate că acest lucru nu i-a surprins pe unii, având în vedere că ea a studiat la Brown University, specializându-se în Artă vizuală. La început, Leelee își făcea griji cu privire la reacția oamenilor față de picturile ei.

„M-am gândit că, din cauza trecutului, munca mea va fi judecată aspru. Trebuia să mă conving că dacă reacția ar fi fost negativă, eu tot m-aș fi simțit bine. Așa sunt eu, nu am încercat niciodată să fiu altcineva… A fost (n.r. – expunerea operelor publicului) ca și cum aș fi făcut o dezvăluire neașteptată!” a adăugat ea.

Leelee Sobieski este acum Leelee Kimmel

În prezent, oricine poate cumpăra una dintre operele ei de artă pentru aproximativ 37.500 de dolari sau mai mult. Sau oricine îi poate vedea expozițiile în galeriile din Aspen sau Paris. „Pictura a fost întotdeauna visul meu”, a spus Leelee.

Leelee este mulțumită de viața ei de acum și a părăsit și lumea picturii, dedicându-se familiei. Acum, numele ei este Leelee Kimmel, după căsătoria cu Adam Kimmel din 2010. Leelee și Adam au împreună doi copii, Louisianna și Martin.

Foto – Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton