Prințesa Elisabeta a Belgiei a împlinit 22 de ani. De ce va scrie istorie fiica Regelui Philippe

.

Prințesa Elisabeta a Belgiei a împlinit 22 de ani și este prima femeie din această țară care va urca pe tron. La fel ca Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, tânăra este prima născută a Regelui Philippe și este prima în linia de succesiune a tronului.

Elisabeta, care este și ducesă de Brabant, este studentă la Oxford și este pe cale să scrie istorie în țara sa. Prințesa învață din greu pentru a finaliza studiile în istorie și politică la Lincoln College din Oxford, în timp ce se pregătește pentru un viitor strălucit.

Prințesa Elisabeta a Belgiei a împlinit 22 de ani

Viitoarea regină a împlinit miercuri, 25 octombrie, vârsta de 22 de ani, iar Palatul Regal Belgian a făcut publice două portrete oficiale pentru a o sărbători. Prințesa Elisabeta zâmbește în ambele imagini, în care apare purtând o salopetă bleumarin cu decolteu înalt și broderii strălucitoare. Ducesa de Brabant și-a completat look-ul cu o pereche de cercei cu diamante.

„Prințesa Elisabeta împlinește astăzi 22 de ani! Ea și-a început recent ultimul an de licență în istorie și științe politice la Universitatea din Oxford”, este mesajul postat de Casa Regală pe rețelele de socializare.


Citește și: „Shakira a fost răzbunată”. Gerard Pique a „dispărut” în podea. Momentul accidentului a devenit viral / Video

Citește și: Motivul neașteptat pentru care fiica lui Liviu Vârciu, Carmina, a fost vizitată de Poliție: „Nu știu dacă am făcut bine”

Citește și: Actorul Adrian Nicolae, peripeții la filmările comediei „Klaus & Barroso”: „E foarte greu să dai o conotație eroică poveștii” / Exclusiv

Citește și: Sacoul, un must have al toamnei. Inspiră-te de la Kate Middleton! Galerie Foto

De ce va scrie istorie moștenitoarea tronului belgian

Cu zece ani înainte de a se naște Elisabeta, în 1991, Belgia a introdus primagenitura (dreptul primului născut) absolută printr-un nou act de succesiune, punând capăt secolelor de primogenitură de preferință masculină. Mișcarea a deschis calea pentru ca descendentele regelui Albert al II-lea, tatăl lui Philippe, să adere pentru prima dată, în funcție de ordinea nașterii.

Cu zece ani înainte de a se naște Elisabeta, în 1991, Belgia a introdus primagenitura absolută printr-un nou act de succesiune, punând capăt secolelor de primogenitură de preferință masculină. Urmând pașii tatălui ei pe drumul către tronul Belgiei, Prințesa Elisabeta s-a antrenat la Academia Militară Regală din Bruxelles în 2020 și a continuat tradiția depunând jurământul ofițerului în septembrie.

Viitoarea suverană a jurat loialitate Regelui, constituției și legii într-o ceremonie la care au participat părinții ei, precum și frații săi, Prințul Gabriel, în vârstă de 20 de ani, Prințul Emmanuel, de 18 ani, și Prințesa Eléonore, în vârstă de 15 ani.

Elisabeta, care vorbește fluent daneză, franceză, germană și engleză, a devenit ducesă de Brabant în iulie 2013, titlu rezervat pentru moștenitorul tronului, în ziua în care tatăl ei a devenit rege.

Astfel, Prințesa Elisabeta a deveni prima regină a Belgiei, care va urca pe tron prin moștenirea acestuia și nu printr-o uniune. Dacă legea nu ar fi fost schimbată în anul 1991, fratele ei mai mic, Gabriel, ar fi fost cel care ar fi moștenit tronul belgian.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Prințesa Elisabeta a Belgiei

Sursă foto: Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton