Natașa Raab a murit la 70 de ani. Actrița suferea de mai mulți ani de Parkinson, afecțiune la care s-au adăugat mai multe probleme de sănătate de-a lungul timpului.
Potrivit radioromaniacultural.ro, actrița Natașa Raab a încetat din viață luni, 23 octombrie. În 2020, actrița a fost diagnosticată cu boala Parkinson și s-a retras din lumea artistică. Anul trecut, Natașa Raab mărturisea că nu se mai poate ridica din pat.
A murit Natașa Raab. Actrița avea 70 de ani
”Nu sunt mai bine, nu mai pot merge deloc, stau numai pat. Îmi tremură picioarele, nu mai am stabilitate, vorbesc foarte greu. Le urez tuturor ”Paște liniștit!” și vă mulțumesc din suflet că vă gândiți la mine”, spune actrița în una dintre ultimele declarații pe care le-a oferit, conform ego.ro.
Natașa Raab s-a născut la Huedin și a copilărit la Cluj, într-o familie în care toată lumea cânta. A absolvit Liceul Gheorghe Barițiu din Cluj-Napoca și Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București (1988), la clasa profesorului Mircea Albulescu, conform Wikipedia.
În anii studenției a jucat pe scena Teatrului Național din Cluj, împreună cu actorul George Motoi, iar după absolvirea facultății a devenit actriță la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova.
În tinerețe a fost manechin la Centrul de Creație UCECOM, condus de Zina Dumitrescu (1979-1988).
Natașa Raab a jucat în mai multe spectacole de teatru printre care Vărul Shakespeare, Unchiul Vanea, Ubu Rex cu scene din Macbeth, Hamlet de W. Shakespeare, Romeo și Julieta de W. Shakespeare, Ferma animalelor de George Orwell, …Escu de T. Mușătescu, O masă pe cinste de G. Astalos, Pragul albastru de I.D. Sârbu, Tărâmuri întunecate de Harding Lernay, Nașterea de C. Voiculescu etc.
De-a lungul carierei s-a remarcat în mai multe filme și seriale, printre care se numără: Vis de ianuarie (1979), Lumini și umbre (1982), Acordați circumstanțe atenuante? (1984), Adela (1985), Martori dispăruți (1988), Lacrima cerului (1989), Fără lumini de poziție (scurtmetraj, 1989), Somnul insulei (1994), Amen. (2002), Păcală se întoarce (2006), La urgență (serial TV, 2006), După ea (2007), Inimă de țigan (2007), Regina (2008-2009), Din dragoste cu cele mai bune intenții (2011), Chefu’ (scurtmetraj, 2012), Domestic (2012), Poziția copilului (2013).
În 1990 a fost distinsă cu premiul UNITER și, grație rolului principal din filmul Din dragoste cu cele mai bune intenții (2011), a fost nominalizată la Premiul Gopo, la categoria Cea mai bună actriță în rol principal.
Celebră pentru replica „Prea bun, prea ca la ţară”, într-o reclamă TV
Natașa Raab a fost celebră și pentru rolul jucat într-o reclamă TV. Cunoscută ca și Coana Chiva, actrița a apărut ani întregi la televizor, devenind faimoasă cu replica „Prea bun, prea ca la ţară”.
De ce nu a avut copii Natașa Raab
Actriţa Nataşa Raab a trăit o poveste de dragoste de aproape patru decenii cu regretatul medic Val Guţul. Bărbatul a încetat din viață în 2019. Cei doi nu au avut copii, iar actrița a vorbit despre acest subiect sensibil într-o emisiune TV, în urmă cu mai mulți ani.
În 2003, Natașa Raab a suferit o intervenție de histerectomie, după ce a fost diagnosticată cu cancer uterin.
„Mi-am dorit foarte mult copii şi ultima mea şansă s-a dus atunci. Norocul meu a fost că soţul meu, fiind medic, şi-a dat seama că ceva nu e în ordine. M-am mişcat destul de repede şi m-am operat. Cred că Dumnezeu a fost lângă mine, la fel şi soţul meu care m-a pus să fac citostatice postoperator. Acest lucru mi-a dat şanse să lupt cu aceste celule canceroase”, ovestea Nataşa Raab în emisiunea „Constantin 60”, de la Prima TV.