Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă o dietă interesantă, numai bună pentru cei care doresc să scape de câteva kilograme sau să să-și regleze metabolismul.
Pe pagina sa de Facebook, acolo unde postează adesea sfaturi legate de alimentația corectă și un mod de viață mai sănătos, Mihaela Bilic a împărtășit cititorilor ei un exemplu de meniu zilnic ce promite să ajute organismul pentru a scăpa de acele kilograme nedorite care ne dau bătăi de cap.
Cura de slăbire cu două mese pe zi a Mihaelei Bilic
Este vorba despre o dietă pe bază de legume, ouă, pește, produse lactate, fructe de mare. Carnea lipsește complet din acest regim recomandat de Mihaela Bilic, însă nu se va simți lipsa ei, proteinele fiind asigurate din ouă și pește.
„Cură de slăbire/detoxifiere/schimbare metabolism și eliminare dependentă de mâncare:
– principiu – 2 mese/zi compuse din legume, produse lactate, ouă și pește/fructe de mare; totul gătit la abur, la cuptor sau la grătar, cu maxim 1 lingură de ulei/zi;
– permise la liber – apă, ceai și cafea, limonadă îndulcite cu îndulcitori, băuturi răcoritoare cu îndulcitori (tip Zero/Max)
Apoi, nutriționista a dat câteva exemple de combinații alimentare pentru mesele principale ale zilei. Ea a ținut să precizeze, că nu trebuie să exagerăm cu leguminoasele (mazăre, năut, fasole boabe, linte). Acestea sunt permise de cel mult două ori pe săptămână.
“Dimineața- ceai sau cafea (pot fi cu lapte)
Prânz – 1 iaurt/brânză proaspătă/cottage cheese (perle de brânză) cu legume crude SAU un castron de ciorbă de orice fel
Seara- pește de orice fel (inclusiv conservă) cu legume gătite/salată SAU un castron de ciorbă de orice fel
Atenție: leguminoase de tip fasole boabe, linte, mazăre, năut/humus maxim de 2 ori/ săptămână.
La nevoie și în caz de foame se pot adăuga suplimentar la prânz 1-2 ouă fierte/omletă” – a adăugat experta în nutriție.
„Nu contează cât de mare e porția de pește”
Mihaela Bilic a mai precizat că orele de masă nu sunt importante în această dietă. Cum nu cântează nici cât de mare este porția de pește pe care o consumăm. Important este doar ca regimul să fie ținut minim trei săptămâni.
“Nu contează orele de masă, important e să nu fie mai mult de 2/zi.
Nu contează cât de mare e porția de pește.
Nu contează greutatea de plecare, vârsta sau sexul, e general-valabil.
Contează ca regimul să fie ținut minim 3 săptămâni (ideal ar fi 3 luni), doar atunci se dă un „restart” cu adevărat întregului organism.
O dată pe săptămână e voie să vă faceți de cap cu un pahar de alcool (vinul e ideal), carne în loc de pește și o porție de cartofi, cât să nu uitați gustul carbohidraților. Promit că „nu se pune”, închid ochii și trecem cu vederea” – a încheiat Mihaela Bilic.