Răzvan Raț a investit 300.000 de euro în două afaceri, la Imperiul Leilor! „A fost cel mai mare test din viața mea” / Exclusiv

.

Răzvan Raț a investit 300.000 de euro în două afaceri care au legătură cu domeniul mâncării, în ediția de marți, 17 octombrie, a emisiunii Imperiul Leilor. Ce spun antreprenorii care au primit finanțare?

O nouă ediție a show-ului de antreprenoriat de pe PRO TV, Imperiul Leilor, a fost difuzată marți seară. Dintre cele șapte propuneri de business care au fost prezentate, două au plecat acasă cu finanțare de la același Investitor – Răzvan Raț. Se pare că acesta este serios interesat de domeniul Horeca și a investit în două afaceri complet diferite. Una vine cu o alternativă sănătoasă la cărbunii clasici de grătar și alta care produce sushi.

Răzvan Raț a investit 300.000 de euro în două afaceri, de la Imperiul Leilor

Prima companie românească producătoare de combusitil bio în preparea alimentelor pe grătar reprezentată de Cosmin Benu a primit 200.000 de euro pentru 49% din afacere. Suma se va diminua la 30% din afacere, după primul an, dacă lucrurile vor evolua conform planului.

Citește și: Cum l-a cunoscut Cristina Bâtlan pe viitorul soț, Petru. „Nici nu mi-a dat prin cap să mă gândesc la așa ceva!”

Citește și: O tânără a obținut 250.000 de euro la Imperiul Leilor: „Mi-era frică să nu uit ceva important” / Exclusiv

Citește și: Cine este Mircea Căpățînă, investitor la „Imperiul Leilor”, sezonul 4. Afacerile în care nu crede că merită să investim / Exclusiv

Afacerea Nadiyei Bulat, care investește constant în dezvoltarea produselor și a gustului, și care a adus o experiență unică în țară – tuna experience, a obținut 100.000 de euro pentru 15% din business. Dar și un împrumut de 200.000 de euro, pe care trebuie să-l restituie, urmând ca în cazul în care nu pot da banii înapoi să mai piardă încă 25% din afacere.

Ce spun cei doi antreprenori după experiența de la Imperiul Leilor? Aflați din interviul oferit, în exclusivitate, pentru UNICA.ro.

La ce te gândeai când așteptai să intri în fața Leilor?

Cosmin Benu: În acel moment, gândurile mele erau îndreptate către Dumnezeu, pe care îl rugam să îmi dea putere de convingere și înțelepciune pentru a-mi prezenta cât mai bine afacerea.

Nadiya Bulat: Mă gandeam la Lei, la ce dispoziție au și cum o să ne primească!

Răzvan Raț, investiție de sute de mii de euro în două afaceri

Cât te-ai pregătit pentru prezentarea de astăzi? Ce emoții te încercau până să începi?

Cosmin Benu: Pot spune, cu mâna pe inimă că, încă din luna martie, de când am aflat că a mea candidatură a fost acceptată, nu a trecut o zi fără să mă pregătesc pentru asta. Zeci de nopți nedormite pentru a realiza planul de business, sute de ore conduse pentru a găsi furnizori de materie primă, week-end-uri întregi de teste. Zile întregi petrecute prin București pe la OSIM să-mi brevetez ideea sau pe la firme de web design pentru a realiza site-ul.

Emoțiile erau… de mai multe feluri. Mă gândeam care dintre Lei vor fi în fața mea. Dacă voi fi îndeajuns de convingător pentru a-i face să-mi dea un vot de încredere, ce întrebări îmi vor pune. Mă gândeam la cum se va schimba viața mea de la un angajat la antreprenor, ce vor zice familia și prietenii mei dacă voi ieși cu finanțare sau fără. Imi bătea foarte tare inima, transpiram, îmi tremurau picioarele. Dar toate aceste emoții, în final, m-au ajutat să fiu uman.

Nadia Bulat: Mi-am făcut planul cum ne prezentăm cam în 30 de minute. Am avut la început un pic de emoție, după m-am relaxat maximum și am avut o mare plăcere să discut cu Leii. De parcă îi știam de mult timp!

Citește și: Ce soție frumoasă are Dr. Wargha Enayati, de la „Imperiul Leilor”. Cu ce se ocupă Mitra. „Este leoaica mea!”

Citește și: Investitorii de la „Imperiul Leilor”, sezonul 4, au spus care sunt cele mai profitabile afaceri în 2023 și 2024 / Exclusiv

Citește și: Ce și-a cumpărat Daniel Mischie, investitor la „Imperiul Leilor”, cu primii bani câștigați ca responsabil toalete / Exclusiv

Citește și:  Care a fost primul job al investitoarei Cristina Bâtlan de la „Imperiul Leilor”: „Părinții nu îmi dădeau voie să fac asta” / Exclusiv

Ce spun antreprenorii despre experiența la Imperiul Leilor?

Cu ce sfaturi pleci mai departe pentru îmbunătățirea afacerii tale?

Cosmin Benu: Cred că cele mai bune sfaturi pentru a îmbunătăți afacerea ar fi: să fiu foarte bine organizat, să implementez proceduri detaliate. Si să țin evidențe clare, să analizez foarte bine piața concurențială. Să mă dedic 100% și să inovez continuu.

Și un sfat de la un prieten bun: nu uita niciodată cine ești, de unde ai plecat și nu-ți pierde sufletul!

Nadiya Bulat: Am primit multe complimente bune și asta ne-a încurajat mai mult să facem ceea ce facem! Calitate, Servicii, Dezvoltare și Extindere!

Ce ți-ai dori să rețină cei de acasă despre afacerea ta? Dar despre tine, ca anteprenor?

Cosmin Benu: Mi-aș dori ca cei de acasă să înțeleagă faptul că dacă vor cumpăra aceste două produse pentru a-și prepara alimentele pe grătar, vor mânca de 10, respectiv 35 ori mai sănătos. Că se pot bucura în continuare de grătar, dar cu mult mai puține substanțe nocive în compoziția preparatului gătit. Că pot face grătarul mult mai repede, fără să mai aștepte aproximativ 30 minute până se încinge. Că vor găti preparatele la o temperatură corectă.

Despre mine, mesajul vreau să fie altul. Nu e despre mine, este despre faptul că, oricare dintre noi, dacă avem ambiție și determinare, dacă avem încredere în noi și în Dumnezeu, dacă ne înconjurăm de persoane potrivite (de la care să avem de învățat), dacă ne încarcăm cu optimism și curaj, putem face orice ne propunem!

Nadiya Bulat: Îmi doresc să rețină că am creat afacerea cu sushi pentru a presta servicii de calitate cu bun gust! Eu ca antreprenor am muncit mult la ceea ce am și la ceea ce o să mai fac pe viitor!

„Experiența nu poate fi descrisă în cuvinte, a fost cel mai mare test din viața mea”

Cum ai descrie experiența participării în show?

Cosmin Benu: Pentru a descrie această experiență, voi folosi cuvintele cumnatului meu, de altfel unul dintre susținătorii mei. „Cosmin, ține minte această zi, este ziua în care te-ai născut pentru a 2 a oară!”

Viața mea, și nu doar din punct de vedere profesional, se schimbă la 180 grade. De la un om de vânzări care, de peste 18 ani, dezvoltă companiile altora, de acum voi fi propriul șef și voi dezvolta propria afacere.

Experiența nu poate fi descrisă în cuvinte. A fost cel mai mare test din viața mea, plin de cele mai diverse stări. De la tristețe la bucurie, de la agonie la extaz. De la momente când îmi venea să mă așez în genunchi de la tremurul picioarelor, la momente în care simțeam că plutesc, că zbor, de fericire.

Nadiya Bulat: Am avut o experiență bună care mi-a adus multe emoții pozitive! Am prezentat Leilor și celor de acasă cine suntem și ce oferim!

Foto: PR Pro TV

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton