Bruce Willis nu mai poate comunica bine, după diagnosticul de afazie și demență frontotemporală. Și-a pierdut „bucuria de a trăi”

.

Bruce Willis (68 de ani) s-a retras din activitate în martie 2022, după ce a fost diagnosticat cu afazie. Ulterior, în februarie 2023, actorul a fost diagnosticat și cu demență frontotemporală. În prezent, Bruce Willis „nu mai este total verbal”, potrivit unui prieten, Glenn Gordon Caron, creatorul serialului TV „Moonlighting”, din anii ’80, în care Willis a fost unul dintre protagoniști.

Bruce Willis nu mai poate citi sau vorbi, potrivit unuia dintre prietenii săi. În februarie anul acesta, actorul a fost diagnosticat cu demență frontotemporală (FDT). FDT reprezintă un grup de tulburări care duce la deteriorarea lobilor frontali și temporali ai creierului, care influențează comportamentul, capacitatea de gestionare a problemelor, planificarea și emoțiile. Printre simptome se află schimbările de personalitate, comportamentul obsesiv și dificultățile de vorbire.

Bruce Willis și-a pierdut abilitățile de vorbire și citire, după ce a fost diagnosticat cu afazie și emență frontotemporală

„Simt că în primele trei minute știe cine sunt”, a declarat Glenn Gordon Caron pentru New York Post. „Obișnuia să fie un cititor vorace, nu voia ca nimeni să știe asta, iar acum nu mai citește. Toate acele abilități lingvistice nu-i mai sunt disponibile și totuși încă este Bruce”, a completat Caron. „Când ești cu el știi că este Bruce și ești recunoscător că e acolo, dar bucuria de a trăi a dispărut”, a mai declarat Glenn Gordon Caron.

Potrivit producătorului, care ține legătura cu soția lui Willis, Emma Heming Willis, și cu fiicele mari, Rumer, Tallulah și Scout, „a însemnat foarte mult” pentru Bruce că serialul „Moonlighting” este disponibil pentru streaming online în prezent.

Citește și: Imagini înduioșătoare cu Bruce Willis. Soția actorului: „E greu să trăiești cu demența”

Citește și: Rumer Willis, criticată că a postat o poză cu ea alăptând. Cum a răspuns fiica lui Bruce Willis și a lui Demi Moore

Citește și: Bruce Willis a împlinit 68 de ani. Imagini impresionante cu actorul, după ce a fost diagnosticat cu demență / Video

Familia lui Bruce Willis: „Provocările referitoare la comunicare sunt doar un simptom al bolii cu care Bruce se luptă”

În februarie anul acesta, soția lui Willis, Emma, și ​​fosta soție, Demi Moore, alături de copiii acestora cu actorul, au transmis că a fost diagnosticat cu o nouă afecțiune. Bruce Willis și Demi Moore au trei fiice, Rumer (35 de ani), Scout (32 de ani) și Tallulah (29 de ani). Din a doua căsnicie cu Emma Heming, actorul mai are două fiice, Mabel (11 ani) și Evelyn (9 ani).

„Familia noastră a vrut să înceapă prin a-și exprima recunoștința pentru susținerea, dovezile de iubire și minunatele povești pe care le-am primit de când am anunțat primul diagnostic al lui Bruce. De aceea am vrut să vă oferim noi informații despre starea iubitului nostru soț, tată și prieten. Acum știm cu ce se confruntă”, a scris familia lui Bruce Willis pe Instagram.

„De când am anunțat diagnosticul de afazie al lui Bruce, în primăvara anului 2022, boala lui a progresat. Acum avem un diagnostic mai specific: demență frontotemporală, cunoscută ca FTD. Din păcate, provocările referitoare la comunicare sunt doar un simptom al bolii cu care Bruce se luptă. Deși este dureros, este reconfortant să avem în sfârșit un diagnostic clar”, se mai arată în mesajul familiei actorului.

Demența frontotemporală este incurabilă, în prezent. Familia lui Bruce Willis a specificat că speră ca atenția presei după diagnosticarea actorului să fie direcționată către conștientizarea acestei boli, care necesită mai multe cercetări.

Foto: Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton