Povestea soților care și-au ascuns gemenii de 10 luni între zidurile casei, înainte să fie împușcați de Hamas

.

Itay și Hadar Berdichevsky, doi tineri în vârstă de 30 de ani din Israel, au avut la dispoziție câteva minute pentru a-și salva copiii, înainte ca gruparea palestiniană Hamas să intre în casa lor și să îi omoare.

Părinții, considerați eroi, și-au ascuns gemenii în vârstă de 10 luni, în timp ce teroriștii i-au atacat în propria locuință. Cuplul a auzit palestinienii încercând să spargă ușa casei lor din kibuțul Kfar Gaza, astfel că au reacționat rapid. Și-au dus cei doi bebeluși într-un adăpost ascuns, cu câteva secunde înainte de a fi împușcați mortal.

Povestea cuplului care și-a salvat copiii înainte de a fi împușcat mortal de Hamas

Gemenii au fost descoperiți de soldații israelieni într-un adăpost ascuns între zidurile casei, după mai bine de 12 ore de la tragedie. Povestea lor a fost spusă de ambasadorul Israelului în Columbia, Gali Dagan, pe rețeaua de socializare X, acesta numindu-i pe cei doi tineri „eroi” care au făcut „tot ce au putut pentru a-și salva copiii”.

„Și-au ascuns copiii gemeni de 10 luni în adăpost, în timp ce teroriștii le-au intrat în casă”, a scris Dagan în mediul online.

„Itay și Hadar au fost uciși cu brutalitate după ce s-au luptat în mod curajos cu teroriștii. Bebelușii au fost lăsați singuri mai mult de 12 ore până când au fost salvați. Doi părinții îngroziți care fac posibilul pentru a-și salva copiii, care acum sunt orfani. Binecuvântată fie amintorea acestor eroi”, a mai scris ambasadorul Israelului pe rețeaua de socializare.

Citește și: Ruby s-a întors din Israel. Cum a fost întâmpinată de bunica ei / Video

Citește și: Câți bani au dat Ana Baniciu și Dan Badea pentru reveni din Israel: „Asta nu se spune la televizor” / Video

Cei doi copii au ajuns în grija bunicilor lor.

Cuplul se numără printre cei peste 1000 de israelieni care au fost uciși de Hamas după ce gruparea a lansat un atac puternic asupra Israelului în weekend.

Israelul, atacat de gruparea palestiniană

În crusul zilei de sâmbătă, sirenele au început să sune puternic în Israel, după ce gruparea palestiniană Hamas a lansat un atac fără precedent. Au început cu un festival de muzică tehno, unde 260 de spectatori au fost împușcați.

Citește și: Dan Negru, mesaj după izbucnirea războiului din Israel: „Vă las PACEA mea, a spus Iisus în locul unde azi sunt bombe”

Citește și: Maia Morgenstern, despre tragedia din Israel și rudele pe care le are acolo: „Niciodată nu l-am văzut plângând”

Următoarele atacuri au vizat diferite ale țării, printre care și kibuțul în care locuiau Itay și Hadar, împreună cu gemenii lor.

De asemenea, peste 5.000 de rachete au fost lansate asupra Țării Sfinte.

În timpul atacurilor, mai mulți români se aflau în Israel, în pelerinaj. De asemenea, câteva vedete, printre care Raluka, Ana Baniciu, Ruby și Dan Badea erau la Tel Aviv. Aceștia au reușit să se întoarcă în România.

Sursă foto: X (Gali Dagan)

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton