Mistreț filmat în apropierea unui mall din București. „Hai că nu-i mare.” Explicațiile specialiștilor / Video

.

Fostul soț al Biancăi Drăgușanu, Alex Bodi, a postat o filmare cu un mistreț în apropierea unui mall din București. Videoclipul a fost surprins de una dintre fiicele sale.

Alex Bodi are două fiice, Chaquelin, din prima căsnicie cu Raluca Alexandra, și Selena, din fosta relație cu Iulia Sălăgean. Chaquelin locuiește în Spania, iar Selena în România.

Alex Bodi a surprins un mistreț în apropierea unui mall din București. „Hai că nu-i mare”

Seara trecută, Alex Bodi se afla cu fiica cea mică în zona mall Băneasa când a observat un mistreț. Selena a filmat animalul, iar Alex a postat videoclipul la Insta Story. În imagini apare doar mistrețul adult, fără oameni în împrejurimi. Animalul alerga într-o zonă verde de lângă trotuar.

În iulie anul acesta, alți doi mistreți erau fotografiați pe străzile din Sectorul 1 al Capitalei. „Păi dacă le-am tăiat pădurea unde să meargă dragii de ei? Distrugem tot și ne mai mirăm!”, comenta cineva atunci, în mediul online.

Citește și: Cum arată cea mai ciudată cameră din lume. Turul încăperii, viral pe Instagram și TikTok / Foto

Citește și: Femeie de 25 de ani, alergică la apă: „Scalpul meu sângera după duș”

Citește și: Țările cu cele mai dure legi antidrog din lume

Citește și: Lacul din România care își schimbă culoarea în funcție de anotimp. Este unic în Europa

De ce sunt mistreții din ce în ce mai prezenți pe străzile din București

Întâlnirile cu mistreți devin din ce în ce mai dese în București. Unul dintre primele astfel de incidente se întâmpla în 2019, de această dată în sectorul 6. Un mistreț era surprins plimbându-se într-un ansamblu rezidențial. Câțiva ani mai târziu, în iulie 2022, un grup de mistreți a fost observat la câteva sute de metri distanță de un cartier rezidențial din nordul Capitalei.

De vină pentru prezența lor sunt temperaturile ridicate și seceta. Le este din ce în ce mai greu să găsească hrană și apă, așa că ies din pădure și ajung în locuri populate. Animalele sălbatice apar în orașe din cauza schimbărilor climatice, care duc la lipsa hranei și apei în habitatul lor natural, spun specialiștii.

„Ele sunt nevoite să își caute provizii în altă parte, ceea ce înseamnă și intrarea lor în orașe. E greu de prezis cum pot reacționa în astfel de situații, depinde și cât de înfometați și însetați sunt. Cel mai bine ar fi să stăm deoparte, astfel încât riscul să fie minim. Ei fiind în căutare de hrană e posibil să își continue deplasarea până găsesc cele necesare”, a declarat Cristian Remus Pap, doctor în Biologie, pentru Știrile Pro TV.

Foto: Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton