După ce a luat parte, culmea, la prezentarea unei colecţii ce poartă semnătura unui designer autohton, întrebată dacă în garderoba sa se regăsesc creaţii vestimentare româneşti…
… Amalia Năstase a răspuns cu nonşalanţă: „Garderoba mea este exclusiv de la Victoria 46… Nu!”.
Deşi replica este cel puţin surprinzătoare, dacă luăm în calcul faptul că în decembrie 2009 doamna Năstase a cumpărat 30% din magazinul de lux mai sus amintit, am putea încerca să îi acodrăm circumstanţe atenuante considerând totul drept o strategie de pr… ce-i drept, nu neapărat eficientă.
Am trece poate şi peste ideea că nu se fac asemenea afirmaţii „modeste” într-o perioadă în care criza economică trimite în sărăcie un procent îngrijorător de români.
Cu toate acestea însă, faptul că în cadrul aceluiaşi interviu Amalia Năstase îi caracterizează pe designerii români cu ajutorul substantivului cu rol de adjectiv „români” şi îi compară cu designerii internaţionali „absolut de top”, atrage atenţia involuntar.
„Mă rog, marile case de modă din Franţa sau Anglia beneficiază şi de bugete foarte mari. Îşi pot permite designeri absolut de top şi atunci evident că şi rezultatul muncii lor este mult mai spectaculos. Dar nu merită să ne descurajăm să ne descurajăm şi putem să ajungem şi noi acolo”, a mărturisit fosta soţie a lui Ilie Năstase.
Totuşi, până să ajungă la performanţa unei garderobe realizată exclusiv din creaţii Balmain, Christian Dior, Alexander McQueen, Givenchy, Lanvin sau Yves Saint Laurent, tind să cred că şi doamna Năstase purta haine made in Romania şi nu tocmai ediţie limitată.