Mama Anamariei Prodan ar fi împlinit azi 76 de ani. Cine au fost părinții impresarei, Ionela Prodan și Traian Tănase

.

Ionela Prodan, mama Anamariei Prodan, ar fi împlinit azi 76 de ani. Interpreta de muzică populară s-a stins din viață pe 16 aprilie 2018, la 70 de ani, din cauza cancerului pancreatic. Cu ocazia zilei de naștere a regretatei sale mame, Anamaria Prodan a publicat o fotografie piatra funerară a acesteia. Niciunul dintre părinții impresarei nu mai este acum în viață. Cine au fost oamenii care au format-o pe Anamaria Prodan?

Anamaria Prodan este fiica Ionelei Prodan din primul mariaj cu Traian Tănase, de profesie avocat. Impresara mai are o soră, Anca Savelio, care locuiește în Statele Unite ale Americii, unde lucrează în domeniul imobiliar. Niciunul dintre părinții celor două nu mai este în viață. Traian Tănase a murit în 1992, la 54 de ani, din cauza unei congestii cerebrale.

Cine au fost părinții Anamariei Prodan, Ionela Prodan și Traian Tănase. Impresara și-a pierdut tatăl în 1992 și mama în 2018

Cu ocazia zilei în care s-a născut mama ei, Anamaria Prodan a publicat o fotografie cu piatră funerară a interpretei de muzică populară. Pe aceasta este gravat mesajul: „Om ireproșabil. Om pur și minunat. Om bun și simplu. Om încărcat de daruri. Minune de la Dumnezeu. Ai fost un artist emerit, un om fără egal, de o bunătate și simplitate incredibilă. Pentru noi ai fost cea mai bună mamă, pentru poporul român ai fost un bun național. În inimile oamenilor, pe care i-ai iubit și bucurat cu vocea ta, nu vei muri niciodată. Ai fost, ești și vei rămâne îngerul nostru păzitor”.

Ionela Prodan s-a născut în comuna Dăbuleni și a copilărit fără tatăl ei, care s-a stins din viață cu două luni înainte ca ea să se nască. Interpreta de muzică populară a fost crescută de frații mai mari cu 9 și cu 7 ani. De mama ei a fost mereu încurajată să învețe. Astfel, Ionela Prodan a urmat două facultăți din cadrul Universității din Craiova: Istorie-Geografie și Istorie-Filosofie.

Citește și: Anamaria Prodan, dezvăluiri dureroase din copilărie: „Copilul Ana nu înțelegea!” Ce i s-a întâmplat impresarei

Citește și: Anamaria Prodan, investiții de sute de mii de euro pentru memoria mamei sale: „Vreau ca numele Ionela Prodan să fie un brand”

De pe băncile facultății pe scenă. Cum a cunoscut-o Ionela Prodan pe Nancy Reagan, prima doamnă a SUA la acea vreme

Cu toate acestea, pasiunea Ionelei Prodan a fost muzica. Astfel, în 1970, la ediția a doua a Festivalului „Maria Tănase” din Craiova, a obținut Marele Premiu, trofeu care i-a deschis calea către celebritate. Doi ani mai târziu devenea mamă pentru prima oară alături de Traian Tănase, cu care s-a căsătorit la trei zile după ce s-au cunoscut.

„Eu când m-am măritat nici nu știam câți ani are bărbatul meu. M-am măritat în trei zile. Eu, la început, îi spuneam «Domnule», pentru că nici nu îndrăzneam să-i spun pe nume. El m-a divinizat, mi-a făcut casă, copii”, declara Ionela Prodan în trecut.

Citește și: De ce nu a purtat Anamaria Prodan haine negre la parastasul mamei sale. Costumul verde neon ales de impresară a atras atenția tuturor

În 1982, Ionela Prodan a ajuns la Washington prin Ambasada Română și a avut ocazia să o cunoască pe Nancy Reagan, prima doamnă a Statelor Unite la vremea aceea, căreia i-a dăruit cadou o ie, o maramă și un brâu popular.

„Motivul major care m-a făcut să renunț la turnee a fost pierderea soțului meu, Traian Tănase, în 1992. El era cel mai mare sprijin al vieții mele, un soț și un tată excepțional. Fără el, n-aș fi putut avea cariera pe care am avut-o. Traian a avut grijă de căminul și de fetițele noastre, Anamaria și Anca, în timp ce eu eram plecată, cu lunile, în turnee în țară sau peste hotare, preluându-mi astfel toate responsabilitățile. A trebuit să fac această alegere grea, renunțând la turnee, de dragul fetelor mele, care erau la vârsta adolescenței și, deci, trebuiau atent îndrumate”, povestea Ionela Prodan, într-un interviu pentru Gazeta de Sud.

Citește și: Anamaria Prodan: „Biserica are din ce în ce mai multe probleme. Preotul Calistrat merită arestat!”

Și-a regăsit liniștea sufletească alături de inginerul Toni Antohi

S-a recăsătorit în 1998, la 51 de ani, cu Toni Antohi, de profesie inginer. „Anii au trecut, mi-am regăsit liniștea sufletească lângă cel de-al doilea soț, inginerul Toni Antohi, un moldovean molcom, care s-a încumetat să clădească alături de mine un nou cămin”, povestea Ionela Prodan.

În anii ’90 a intrat în media ca realizator al emisiunii folclorice „Din bucata mea de pâine”, la Radio România Actualități, ulterior trecând la Tele 7 Abc, cu emisiunile „Îți mai aduci aminte, doamnă” și „Cântecul și casa lui”.

Citește și: Anamaria Prodan a spus ce greșeală a făcut în timpul căsniciei cu Laurențiu Reghecampf: „Întotdeauna e vina amândurora”

Pe 29 noiembrie 2002, președintele Ion Iliescu i-a oferit Ionelei Prodan Crucea Națională Serviciul Credincios clasa a III-a, pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală.

Din 2001 până în 2004, Ionela Prodan a coordonat, în cadrul Ministerului Culturii, departamentul de promovare a culturii tradiționale. În anul 2003 a fost distinsă cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor. În 2013, la propunerea ministrului afacerilor externe, a devenit reprezentant special pentru românii de pretutindeni.

Citește și: Anamaria Prodan, sfat pentru mamele singure, la 2 ani de la despărțirea de Laurențiu Reghecampf: „Nu alege omul care…”

Cine a fost Traian Tănase, tatăl Anamariei Prodan. A rămas orfan la 5 ani

„Tatăl meu a fost greu încercat de-a lungul vieții. A rămas orfan la 5 ani, iar când avea 14 ani s-a angajat într-o sticlărie pentru a câștiga bani de școală. La 30 de ani era deja un avocat de succes și mi-a transmis importanța familiei, a muncii și a proprietăților. Eram foarte mică atunci când a început să mă ducă la vernisaje, la teatru sau la magazine cu antichități. Ceea ce m-a învățat el legat de investițiile imobiliare a fost decisiv privind interesele mele ulterioare. La 20 de ani am ales să mă mut în Statele Unite ale Americii, unde am devenit agent imobiliar”, a povestit sora Anamariei Prodan, Anca Savelio, pentru jurnaliștii de la San Diego Voyager, conform WOWbiz.

Traian Tănase a fost înmormântat la Cimitirul Bellu, acolo unde se odihnește și prima lui soție, cântăreața de muzică populară Mărioara Tănase. Mărioara Tănase a murit pe 27 iunie 1970, cu puțin înainte să împlinească 30 de ani, într-un accident rutier.

Foto: Instagram; Libertatea.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton