Mesaje de Sfântul Ciprian – urări și felicitări pentru cei care poartă numele Ciprian

.

Numeroși români poartă numele Sfântului Ciprian și se sărbătoresc la începutul lunii octombrie. Cunoscut drept izbăvitorul de vrăji, Sfântul Ciprian este prăznuit în Biserica Ortodoxă pe data de 2 octombrie. Trimite colegilor, prietenilor și celor dragi mesaje de Sfântul Ciprian și un gând bun de ziua onomastică.

Pregătește pentru data de 2 octombrie mesaje de Sfântul Ciprian, urări și felicitări pentru rudele, pentru prietenii sau colegii care poartă acest nume. Este un nume istoric, foarte vechi în comunitățile creștine, derivat de la numele insulei Cipru. El a devenit popular în mod special în comunitățile creștine din fostul Imperiu Roman datorită Sfântului Ciprian, unul dintre marii martiri de la începuturile bisericii.

Pe data de 2 octombrie, Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Ciprian, iar toți cei care sunt botezați cu acest nume își serbează onomastica și pot fi felicitați cu cele mai frumoase urări și mesaje de Sfântul Ciprian.

Ce origini are numele Ciprian

Prenumele Ciprian vine de la numele grecesc ”kyprianos” și este un derivat de la numele insulei Cipru. În limba greacă, numele Ciprian desemna inițial locuitorii insulei Cipru, insulă în care s-a născut, din spuma mării, Afrodita, zeița frumuseții și a iubirii.

În scrierile vechi, numele Cyprianus, cu varianta feminină Cypriana, sunt atestate din primele secole ale erei noastre în special în familiile de creștini. Era un nume frecvent întâlnit în unele regiuni din Grecia, dar și în Cartagina, unde era răspândit cultul unui martir creștin cu acest nume.

Sfântul Ciprian al Cartaginei, fost episcop al cetății în secolul al III-lea și a fost decapitat în anul 304. Legendele spun că, în tinerețe, Ciprian a fost un vrăjitor puternic al zeului Apollo care s-a convertit la creștinism datorită purității și frumuseții unei tinere fecioare din cetatea Cartaginei. El a îmbrățișat credința în Dumnezeu, a devenit preot, apoi episcop și a intrat în conflict cu împăratul roman Claudius care îi prigonea pe creștini. Sfântul Ciprian a fost închis și torturat pentru credință și decapitat în anul 304, împreună cu tânăra Iustina care, la rândul ei, era o inimoasă apărătoare a credinței.

Ce semnificații mistice are numele Ciprian

Se crede despre bărbații botezați cu numele Ciprian că sunt oameni destoinici, inventivi, dinamici și iuți în gândire. Ei au o putere interioară deosebită și o energie debordantă, fac față tuturor provocărilor și sunt capabili să își asume riscuri mari, atunci când luptă pentru un adevăr, pentru cinste, onoare și pentru oamenii care merită devotamentul lor.

Metaforic, numele Ciprian se potrivește unui bărbat deosebit de inteligent, subtil, rapid și inventiv, care se află în competiție cu cei din jur, fiind mereu stimulat de tot felul de provocări. Iar numele feminin Cipriana se potrivește unei femei ambițioase și corecte, care caută dragostea, cinstea și adevărul.
Numele derivat de la insula Cipru a fost moștenit în mai multe limbi de origine latină sau influențate de limba latină. El este întâlnit în italiană, portugheză și spaniolă unde există varianta „Cipriano”, dar spaniolii mai folosesc și forma „Cebrián”, iar în galiciană se folosește forma „Cibrán”.

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ciprian pe 2 octombrie

Numele Ciprian a fost destul de întâlnit la noi în secolele trecute, dar tot mai rar folosit în zilele noastre. Forma de masculin predomină în onomastica românească, dar este întâlnită și varianta feminină, Cipriana. Alte variante de la numele Ciprian sunt Cipi, Cip sau Cipri.

Una dintre marile personalități muzicale ale culturii noastre care poartă acest nume este Ciprian Porumbescu. Născut la 14 octombrie 1853 în Bucovina, el a fost botezat după numele purtat de Sfântul Ciprian care este prăznuit pe data de 2 octombrie. Ciprian Porumbescu s-a născut la Șipotele Sucevei (astăzi sat în regiunea Cernăuți din Ucraina). A studiat muzica la Suceava și Cernăuți, unde a condus corul Societătii Culturale Arboroasa, apoi a urmat cursurile Conservatorului de la Viena, unde a dirijat corul Societății Studențești România Jună. În scurta sa viață, curmată de tuberculoză la numai 29 de ani, Ciprian Porumbescu a lăsat moștenire posterității peste 250 de compoziții, dintre care cele mai cunoscute sunt Cântecul TricoloruluiImnul Unirii – Pe-al nostru steag, balada pentru vioară și opereta Crai Nou, pe un text de Vasile Alecsandri.

Mesaje de Sfântul Ciprian pentru soț sau soție

  1. Se spune că bărbații, cu cât sunt mai în vârstă, cu atât devin mai buni. Dragul meu soț, în cazul tău, nici nu știu cum ai putea sa devii mai bun! Tu ești deja cel mai bun pentru mine: cel mai amabil, cel mai frumos și cel mai puternic om din viața mea! La mulți ani, iubire!
  2. Dragul meu, îți doresc zile fericite, lipsite de griji, fără probleme urgente, ambuteiaje și piedici care te rețin să vii acasă devreme. La mulți ani!
  3. Bărbatul meu unic și fabulos! Sunt fericită că este ziua ta și încă un prilej să îți trimit un mesah de dragoste. Să fii fericit, iubit, admirat și prețuit. Te iubesc foarte mult și te voi iubi mereu! La mulți ani, dragul meu!
  4. Dragul/a meu/a, de ziua ta să nu uiți să te relaxezi, să te bucuri de dragostea copiilor, de îmbrățișările mele și de liniștea casei noastre. Ție îți datorăm tot ce avem mai bun în viață. Ești cel mai bun soț/ie din lume. La mulți ani, iubitul meu Ciprian/a!
  5. Ești cel mai bun bărbat din lume, care mă protejează mereu, care are grijă de mine și de copiii noștri! Îți ofer toata dragostea mea puternică! Te iubesc din toată inima! La mulți ani, iubitul meu drag!
  6. În fiecare zi în care nu ești lângă mine îmi lipsesti! Esti medicamentul meu pentru orice. Din momentul în care ne-am întâlnit, m-am îndrăgostit de tine și iubirea mea a devenit tot mai puternică și frumoasă, pentru că ești cel mai bun om din lume! La multi ani! Mi-e dor de tine în fiece clipă și te aștept cu drag acasă!
  7. La mulți ani, dragul meu! Îți doresc ca toate visele tale să devină realitate, iar sănătatea ta să devină mai puternică de-a lungul anilor!
  8. Iubitule, îți doresc să trăiești fericit pentru tot restul vieții alături de mine și să nu lași grijile să te demoralizeze. Împreună suntem puternici. Ești cel mai minunat om din lume! Rămâi mereu așa pentru că sunt mândră de tine! La mulți ani!
  9. Vei primi multe mesaje de Sfântul Ciprian, dar mesajul meu vreau să îți amintească iubirea din prima clipă în care ne-am văzut și până la ultimul sărut de azi. Te iubesc mai mult în fiecare zi, mă faci cea mai fericită femeie și voi face totul să fii fericit mereu alături de mine!
  10. La mulți ani, iubita mea soție! Nimic nu se compară cu iubirea noastră, cu fericirea de a vedea zâmbetul tău cald în fiecare zi și cu grija pe care tu mi-o porți. Sunt un om împlinit pentru că mă iubești tu, iar tu ești viața mea, draga mea Cipriana!

Mesaje de Sfântul Ciprian pentru rude și prieteni

Mesaje de Sfântul Ciprian - urări și felicitări pentru cei care poartă numele Ciprian
  1. Îți urez ca sărbătoarea Sfântului Ciprian să îți aducă o viață curată, frumoasă, plină de bucurii și dragoste. La mulți ani!
  2. Sfântul căruia îi purtați numele să vă ocrotească în fiecare zi, să vă aducă liniște și pace și să nu lase ca speranța să se stingă din suflet. La mulți ani, cu împliniri și momente frumoase în viitor!
  3. Cu ocazia zilei tale onomastice, îți doresc să ai parte numai de lucruri bune: sănătate, iubire, bucurii și momente frumoasă alaturi de cei dragi. La mulți ani!
  4. Dorințele să devină realitate, speranțele să devină împliniri și orice cădere să fie un pas înainte. La mulți ani, drag prieten! Voi fi mereu alături de tine să te susțin.
  5. Cu ocazia sărbătorii de astăzi, primiți un călduros „La mulți ani”! Să aveți parte de multa sănătate, multe realizări și tot ce vă doriți, alături cei dragi!
  6. Îți urez ca în această zi frumoasă, natura să-ți zâmbească și cei dragi să te iubească. La mulți ani!
  7. Îți transmit cele mai calde mesaje de Sfântul Ciprian, îți doresc o oră de liniște, o zi senină, o săptămâna de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire și iubire! La mulți ani!
  8. De ziua numelui tău, îți doresc tot binele din lume, noroc, fericire și sanatate și să ți se îndeplinească toate dorințele. La mulți ani!
  9. De ziua numelui iți doresc tot ce poate fi mai bun în viață și nu numai atât! Îți doresc tot ce-mi doresc mie! Să fii sănătos, bogat si cumpătat! La mulți ani!
  10. Azi, de ziua ta de nume este o zi specială, cu bucurie și speranță, o zi în care sufletul învinge orice urmă de tristețe, când tot ce a fost greu ți se pare ușor. La Mulți Ani, dragă Ciprian/a!
  11. Felicitări cu ocazia acestei zile! Îți urez să fii mereu sănătos, energic și plin de bucurie. La mulți ani, Ciprian!
  12. Împlinirile frumoase, sănătatea și spiritul acestei zile să te însoțească pretutindeni. Îți doresc să ai o zi superbă!
  13. Ne gândim cu toții la tine și, pentru ca astăzi este o zi specială, îți urăm un sincer „La mulți ani”!
  14. Îti doresc ca de ziua numelui tău să ți se împlinească toate dorințele, să fii fericit, iubit și să ai parte numai de bucurii în viață. Un sincer La Mulți Ani!
  15. Pentru că porți acest nume, Sfântul Ciprian să-și coboare ochii asupra ta și să-ți dăruiască fericirea dorită și liniștea interioară.
  16. Această zi să-ți deschidă poarta unui viitor plin de succese. Să ai un curcubeu la fiecare furtună, un zâmbet la fiecare lacrimă, sănătate și multă iubire! La mulți ani!
  17. Sfântul căruia îi porți numele să te ocroteasca în fiecare zi, să-ți aducă liniște și pace! La mulți ani!
  18. Sper ca sărbătoarea Sfântului Ciprian să fie semnalul unui nou început, să ai parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri, sănătate, fericire și mai ales… multă dragoste!
  1. De ziua Sfântului Ciprian

Că-i porți frumosul nume

Eu îți urez tot ce-i mai bun

Și mai frumos pe lume.

Un cer albastru fără nori

În calea ta să fie

Să ai în viață numai flori

Noroc și bucurie!

La Mulți Ani!

  1. Azi mă gândesc cu mâdrie la tine, să ai parte de tot ce este mai bun în viață, iar Sfântul Ciprian al cărui nume îl porți să te ocrotească și să vegheze asupra ta. Ești un om bun și de ispravă, care merită lauda și admirația noastră! La mulți ani și mult respect pentru tot ceea ce faci!

sursa foto: Pexels

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton