Cât costă un sejur în complexul turistic deținut de Andreea Esca la Sibiu. Imagini din interiorul căsuțelor rustice

.

Andreea Esca (51 de ani) deține un complex turistic în satul Porumbacu de Sus, din județul Sibiu. Proprietățile restaurate au fiecare propria poveste. Potrivit jurnalistei, acestea sunt „ideale pentru evadarea din oraș și trăirea unor experiențe rurale autentice”. Cele mai multe recenzii ale complexului sunt pozitive, dar sunt și câțiva oaspeți care s-au declarat nemulțumiți de condiții.

La Porumbacu, Andreea Esca are 8 proprietăți. Casa Berbec; casa Floarea Vieții; casa Moara; casa Prieteniei; casa Soare; casa 331, proprietate situată în mijlocul satului, care datează din secolul al XIX-lea, restaurată integral în anul 2019; La Victorel, casă tradițional românească datând din anul 1909 și La Moșu’, șură restaurată integral în anul 2010 de către meșterii Fundației Mihai Eminescu Trust, susținută de Prințul Charles al Marii Britanii.

Cât costă un sejur în complexul turistic al Andreei Esca de la Sibiu

Două nopți este sejurul minim în casa 331, care are două dormitoare și canapea extensibilă în living. Costul cazării este de 1.730 de lei, potrivit Booking. Același preț îl are și casa La Moșu’, cu trei dormitoare și canapea extensibilă în living. Tot potrivit Booking, pentru aceeași perioadă, La Victorel, care are trei dormitoare și canapea extensibilă în living, costă 1.930 de lei. Casele 331 și La Victorel au o capacitate maximă de 6 persoane, în timp ce casa La Moșu’ are o capacitate de 8. Alte 3 căsuțe fac parte din complexul OberWood, fiecare cu o capacitate de 4 persoane. Un sejur de două nopți are, în prezent, costul de 1.300 de lei în două dintre căsuțe, și de 1.500 de lei în cea de-a treia.

Majoritatea recenziilor oaspeților complexului turistic deținut de prezentatoarea știrilor Pro TV la Porumbacu de Sus sunt pozitive. Proprietățile au doar note de 9 și 9,5. Turiștii descriu cazarea drept „excepțională”, „o oază de liniște și confort”; „un colț de rai”; „o experiență excelentă” și „o locație superbă”. Sunt însă și oaspeți care au fost nemulțumiți de preț, curățenie și ospitalitate, printre altele.

Citește și: Andreea Esca a împlinit 51 de ani! Ce cadou a primit de la soț: „Dovada că Instagramul folosește la ceva”

Unii oaspeți s-au plâns de preț, curățenie și ospitalitate

„Din păcate, frumusețea căsuțelor este umbrită de mizeria din ele (păr peste tot, praf, baie necurățată, WC insalubru la propriu, murdar de excremente), de șoarecii din pereți și de cariile din lemn. În prima zi a trebuit să mă duc la magazin după produse de curățenie pentru a face curat (total anormal)”, a scris un oaspete.

„Micul dejun este extrem de scump (160 lei pe căsuță), practic 80 lei de persoană dacă ai copii mici și nu îi pui la socoteală, cum a fost la noi. Menaj nu primești în banii pe care îi dai (mulți). Nici măcar saci de gunoi (am găsit doar unul lângă cuptor). Din cauza oamenilor care lucrează aici (și aici mă refer la curățenie, care e primordială pentru oricine, nu numai pentru o familie cu copii), nu îmi mai doresc o astfel de experiență”, a continuat bărbatul.

„Da, este frumos exteriorul, cu căsuțe vechi și colorate, însă nu pot să înțeleg notele mari pe care le au, având în vedere ce am găsit aici. Nu mai spun de ce se regăsește sub paturi (lipsesc șerpișorii). Vecinii cu care am stat de vorbă au avut parte de aceeași experiență neplăcută ca noi”, a încheiat turistul.

Citește și: Imagini de colecție cu Alexia Eram în copilărie, publicate de Andreea Esca: „Mutrele ei, în diverse situații, de neprețuit” / Galerie foto

Turistă: „Nu mi s-a părut că suntem bineveniți”

„Am ales locația după ce am citit comentariile pe Booking și am văzut nota așa de mare. Dacă într-adevăr doriți o părere obiectivă, este overrated (supraevaluat) și overpriced (la suprapreț) pentru ceea ce oferă. În primul rând, curățenia a lăsat foarte, foarte mult de dorit. Nemăturat pe jos, de dat cu mopul nu mai zic, fire de păr în baie de la clienții anteriori!!, cearșaful de pat necălcat, fața de masă necălcată, cover-urile puse pe pat pline de fire de păr de animale, cuptorul necurățat corespunzător, chiuveta din baia de sus plină de rugină, ș.a.m.d.”, a comentat o altă turistă, care a dat nota 3 locației.

„Nu există ușă care să delimiteze spațiul de jos cu casa scării și cel de sus, e pusă doar o draperie. Deci dacă călătoriți în grup de prieteni se va auzi toată gălăgia de la parter. În curte mai este o casă a gazdei, deci atenție că nu veți fi singuri. Exista zonă de grătar și un loc unde se poate lua masa. Ca loc de joacă pentru copii, doar căsuța aceea unde s-a înghesuit Andreea Esca să facă poza”, a continuat.

„Există poze probabil din casa gazdei, puse pentru o mai mare vizibilitate, care însă nu se regăsesc în locația pe care o veți închiria (biblioteca aceea frumoasă, de ex). Ospitalitatea lasă și ea de dorit. Nu mi s-a părut că suntem bineveniți. Nu am fost întâmpinați cu un zâmbet și cu căldură, cum am mai experimentat în astfel de locuri”, a încheiat.

Citește și: Andreea Esca, dezvăluiri amuzante din adolescență. „Eram rebelă”

Din anul 2000, Andreea Esca este căsătorită cu omul de afaceri Alexandre Eram. Împreună au doi copii, o fiică și un fiu, Alexia (22 de ani) și Aris (20 ani).

Foto: Booking.com; Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton