Dana Rogoz, succes neașteptat înainte să împlinească 38 de ani: „E pur și simplu nesperat de frumos ce trăiesc” / Exclusiv

.

Dana Rogoz își va sărbători ziua de naștere în străinătate. Actrița din serialul „Groapa”, de la Pro TV, va pleca împreună soțul ei, Radu Dragomir, în Tirana.

Dana Rogoz, actrița care o interpretează pe „Mari”, în serialul „Groapa” de la Pro TV, va împlini frumoasa vârstă de 38 de ani pe 26 septembrie și va petrece în Albania, acolo unde o să îmbine utilul cu plăcutul.

Dana Rogoz împlinește 38 de ani. Cum sărbătorește această zi de naștere?

Actrița și soțul ei, Radu, se vor afla în Albania, în acea perioadă, pentru prezentarea scurtmetrajului „La distanță” la Tirana International Film Festival.

Într-un interviu exclusiv pentru UNICA.ro, Dana Rogoz ne-a vorbit cum reușește să-și împartă timpul perfect între viața de familie și proiectele în actorie. Actrița adoră să petreacă timp de calitate cu cei doi copii ai ei, Vlad și Lia, însă la fel de mult adoră să și muncească pentru proiectele în care este implicată, în teatru și film.

Dana Rogoz, actriță în serialul „Groapa”: „E o provocare. Are un anumit tip de energie, are o anumită supunere, o anumită vorbă care trădează lipsa unei educații solide”

Dana, tocmai ce te-am văzut într-un nou proiect la PRO TV, „Groapa”. Ce te-a făcut să accepți această propunere și cum te simți la filmări?

M-am bucurat foarte mult când am primit vestea că voi face parte din distribuția acestui serial. Și ce distribuție minunată! Sunt actori cu care îmi doream de mult să lucrez, iar alții pe care i-am cunoscut abia acum, dar cert e că pe toți ne leagă pasiunea, puterea de muncă și dorința de a face o treabă cât mai bună. Așa că atmosfera la filmări este minunată.

Chiar și când ne prinde dimineața împreună, după 12 ore de muncă. De mult nu am mai întâlnit o echipă atât de echilibrată, unită și entuziastă.

Cum simți personajul ”Mari” pe care-l interpretezi? Este o provocare pentru tine, în vreun fel?

Deși a avut o viață foarte grea, deși a crescut și s-a format în acest mediu violent și cu multe lipsuri, Mari nu și-a pierdut dragostea și grija față de ceilalți. Familia Vlahu este familia ei adoptivă, căreia se simte profund îndatorată. Dar pe măsură ce trecutul ei începe să se descopere de la un episod la altul, lucrurile evident că se complică. E o provocare pentru mine, pentru că are un anumit tip de energie, are o anumită supunere, o anumită vorbă care trădează lipsa unei educații solide, iar toate aceste detalii trebuie gestionate cu mare grijă.

Dana Rogoz, activă în social media: „Nu am strategii de marketing, nu urmăresc anumite ținte numerice”

Ești o persoană foarte activă în social media. Cât timp aloci pe zi oamenilor care te urmăresc în online și cum alegi conținutul pe care-l distribui?

Nu aș putea spune exact cât timp aloc, nu sunt așa de calculată. Sunt zile în care îmi permit să fiu mai activă, iar altele în care apuc să urc doar postarea dedicată „jurnalului recunoștinței”, pe care îl țin zilnic de aproape 5 ani.

Nu am strategii de marketing, nu urmăresc anumite ținte numerice, ci mai degrabă las lucrurile să evolueze organic. Și pentru că știu că cei din comunitatea mea sunt în mare parte cei care au crescut cu mine în fața televizorului, continuând apoi să vină la teatru sau la cinema să mă vadă, atunci le vorbesc exact ca unor prieteni vechi, cu care împărtășesc aceleași valori, ba uneori fix aceleași pasiuni sau frici.

Dana Rogoz, zi de naștere în Tirana, cu soțul

Este vizibil că ai o relație specială cu cei mici. Cât de complicat este să îmbini munca la filmări, proiectele în desfășurare cu timpul alocat lor și jocurilor copilăriei?

Nu e simplu să le îmbini pe toate. Încerc evident să petrec cât mai mult timp cu ei, pentru că știu cât de important e timpul ăsta al nostru. Și pentru ei, și pentru mine. Căci adevărul e că iubesc să petrec timp cu copiii mei, nu există nimic mai cu sens de atât. Dar aș vrea să mă vadă și că merg să joc teatru sau că plec la filmări fericită, pasionată de profesia aleasă.

Cred că e important să le fiu un model și în acest sens. Așa că, sfârșesc prin a jongla cu toate, la fel ca restul generației din care fac parte. Căci parcă toți am fost crescuți de aceiași părinți și toți vrem mai mult, toți nu ne simțim suficient de buni, toți alergăm, toți ne simțim vinovați și toți ne punem și în cap pentru copii.

Dana Rogoz, aniversare la muncă: „Abia aștept ziua mea de anul acesta”

Am văzut pe rețelele tale de socializare multe vești și despre noi filme sau proiecte care au recunoaștere internațională. Povestește-ne puțin ce mai urmează pentru tine în această perioadă.

Toamna asta chiar s-au adunat multe reușite profesionale. E foarte plăcut sentimentul și sper să îl păstrez în suflet cât mai mult. Pentru că în profesia noastră nu întotdeauna sună telefonul, nu întotdeauna simți că ești văzut, ba că nu ești acolo la momentul potrivit, ba că șansa, ba că norocul… Dar uite că mai există și perioade, cum e cea pe care o traversez acum, care îmi demonstrează, în primul și în primul rând, ce mult contează să nu îți pierzi răbdarea, să nu abandonezi.

Așa că, pe lângă serial, filmez pentru lungmetrajul „Interior zero”, în regia lui Eugen Jebeleanu. Apoi cât de curând voi avea premiera filmului „21 de rubini”, regia Ciprian Mega. Iar primul scurtmetraj scris și regizat de mine, care a avut premiera națională vara aceasta în competiția oficială de la Anonimul IFF,  a fost selecționat la mai multe festivaluri internaționale.

Drept urmare, zilele următoare voi pleca la Tirana International Film Festival, apoi la Namur IFF, iar după la Nisa, unde a fost selecționat în competiția festivalului de scurtmetraje „Un festival c’est trop court”. E pur și simplu minunat, neașteptat, nesperat de frumos ce trăiesc cu acest scurtmetraj.

Ce cadouri de neuitat a primit Dana Rogoz, în zi de naștere, în anii trecuți?

Se apropie ziua ta. Ce planuri ai? Cum sărbătorești?

Voi fi la Tirana, împreună cu Radu, prezentând amândoi scurtmetrajul „La distanță”, selectat în competiția oficială. Ce pot să zic, abia aștept ziua mea de anul acesta!

Care este cel mai frumos cadou pe care l-ai primit de ziua ta, în anii trecuți? Unul de care îți vei aminti mereu. Sau o zi de naștere pe care nu o vei uita.

L-am primit cadou pe Yorick, cățelul nostru bun, care de curând a împlinit 15 ani de viață. Dar îmi aduc aminte de multe aniversări. Una dintre cele mai fericite a fost cea care a coincis cu premiera filmului MO, regizat de Radu, când eram deja însărcinată cu Lia, în primele săptămâni. Și simțeam că parcă toate planetele se așezaseră frumos să îmi zâmbească. Dar sunt convinsă că și această aniversare va rămâne una greu de uitat, încărcată de emoții frumoase.

Foto: Facebook, Instagram Dana Rogoz

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton