Ce și-a cumpărat Daniel Mischie, investitor la „Imperiul Leilor”, cu primii bani câștigați ca responsabil toalete / Exclusiv

.

Daniel Mischie, CEO-ul City Grill, este unul dintre cei opt lei din emisiunea „Imperiul Leilor”, sezonul 4. Într-un interviu pentru UNICA.ro, Daniel Mischie a spus la ce este atent înainte de a investi într-o afacere, care a fost primul lui job și ce a făcut cu primii bani câștigați.

La avanpremiera sezonului 4 „Imperiul Leilor”, care se lansează marți, 19 septembrie, de la ora 21:30, Daniel Mischie, CEO-ul City Grill, a spus, în exclusivitate pentru UNICA.ro, ce sfat are pentru antreprenorii care întâmpină un eșec, dar și care este singurul sfat pe care îl are pentru copiii lui.

Daniel Mischie a avut primul job la 19 ani, ca responsabil toalete clienți, la o multinațională din America

Cum ați ales afacerile în care ați investit în sezonul 4 al emisiunii „Imperiul Leilor”, care sunt indicatorii că o afacere va avea sau nu succes?

Primul lucru pe care-l urmăresc este dacă există un plan de business viabil care la sfârșit să aibă un 0 în plus. După ce trece acest pas, un pas al cifrelor, ne uităm foarte mult dacă este emoție. Dacă din stomac potențialul partener poate face echipă cu noi.

În ce merită să investim în 2023 și 2024?

Fiecare domeniu este profitabil, dar cred că o afacere este profitabilă atunci când antreprenorul este dispus să aloce foarte mult timp și foarte multă muncă. Fiecare afacere are gradul ei de dificultate, nu contează că investești la Bursă, că faci un restaurant sau o unitate de producție. Fiecare are un grad de dificultate, un risc și are nevoie de foarte multă muncă.

Citește și: Care a fost primul job al investitoarei Cristina Bâtlan de la „Imperiul Leilor”: „Părinții nu îmi dădeau voie să fac asta” / Exclusiv

Daniel Mischie, CEO City Grill: „Orice antreprenor trebuie să fie pregătit, în primul rând, să eșueze”

Ce sfat ai pentru antreprenorii care întâmpină un eșec?

Calitatea unui antreprenor este reziliența. Cele mai multe afaceri eșuează, nu au succes. De aceea, orice antreprenor trebuie să fie pregătit, în primul rând, să eșueze, iar în al doilea rând să o ia de la capăt, cu aceeași afacere sau cu alta.

Cum ne pregătim pentru succes? Cum reușim să îl menținem?

Cred că succesul vine pentru o perioadă foarte scurtă. E ca vârful unui munte. Îl atingi de foarte puține ori. Și-atunci de fiecare dată trebuie să te aștepți la el fără să uiți să te bucuri de el. Întotdeauna muncim.

Citește și: Dan Șucu de la „Imperiul Leilor” a spus care e cea mai profitabilă afacere în care merită investit în România: „Indubitabil!” / Exclusiv

Daniel Mischie, investitor la „Imperiul Leilor”, a spus ce și-a cumpărat cu primii bani câștigați

Sunt crizele oportunități mascate?

Da. Crizele diferă. Nu există un pattern. În momentul în care găsești nișa pe care poți evolua în cadrul unei crize poți avea succes și poți dezvolta o afacere de succes.

Vă mai amintiți primul job?

Da, responsabil toalete clienți, la vârsta de 19 ani.

Vă mai amintiți ce ați făcut cu primii bani câștigați?

Da, mi-am cumpărat o pereche de blugi. Nu pot să uit așa ceva.

Citește și: Cristina Bâtlan dezvăluie cum a ajuns la „Imperiul Leilor” de la Pro TV: „Nu există câștig fără riscuri”/ Exclusiv

Singurul sfat pe care Daniel Mischie îl are pentru copiii lui

Credeți că merită să investim în obiecte?

Există și obiecte în care merită să investim, cele care aduc satisfacție, în primul rând. Alții investesc în lucruri care au o valoare care poate crește. Există un loc în care am investit și eu, are valoare sentimentală, este vorba despre o locație.

Pe copiii dumneavoastră cum îi învățați să aprecieze banii? Ce sfat aveți pentru ei?

Sunt destul de mici din punctul ăsta de vedere. Încă nu au sentimentul acesta de a avea grijă de bani, dar evident că avem discuții raportate la nivelul de cheltuieli. Copiii mei au un decont pe care și-l fac periodic. Pentru copiii mei am un singur sfat, să fie oameni!

Citește și: Povestea juratei de la Imperiul leilor. Cum a luptat Cristina Bâtlan ca să îi salveze viața fiului ei

Câți copii are Daniel Mischie?

Daniel Mischie și soția lui, medic de familie, s-au cunoscut la o nuntă unde ea era domnișoară de onoare, iar el cavaler de onoare. Împreună au trei copii, un fiu și două fiice, Alex, Ioana și Maria.

Daniel Mischie, economist de profesie, este CEO și co-fondator al grupului City Grill. În 2000, Daniel a absolvit Facultatea de Relații Comerciale și Financiar Bancare Interne și Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice. Mai târziu, în perioada 2010-2012, Daniel Mischie a urmat cursurile Institutului de Administrare a Afacerilor din București în colaborare cu Kennesaw State University (ASSEBUS), obținând diploma de Executive Master of Business Administration.

Citește și: Cristina Bâtlan, investitor la „Imperiul Leilor”: „Cred că sunt cel mai greu de impresionat om” Cum a cerut-o iubitul de soție / Exclusiv

Daniel Mischie a început să lucreze în industria ospitalității încă din timpul facultății, ca responsabil toalete clienți. Câteva luni mai târziu a devenit ajutor de ospătar, iar mai târziu a plecat pe o poziție de asistent manager.

Din 2004, Daniel Mischie este dedicat exclusiv grupului City Grill. În prezent, City Grill este unul din cele mai mari lanțuri de restaurante din România, cu o cifră de afaceri de peste 40 de milioane de euro și 1500 de angajați. Acest grup are trei acționari majoritari: Dragoș Petrescu, Daniel Mischie și familia Alecu.

Opt investitori în sezonul 4 „Imperiul Leilor”

În sezonul 4 „Imperiul Leilor” revin: Dragoș Petrescu, cunoscut celor de acasă încă din primul sezon, fondatorul lanțului de restaurante City Grill; Dan Șucu, creatorul și proprietarul celui mai important brand românesc de mobilă și home deco, Mobexpert; Cristina Bâtlan, fondatoarea și proprietara brandului Musette, care se află în show încă de la sezonul 2, și dr. Wargha Enayati, fondatorul rețelei private Regina Maria și al Enayati Medical City, aflat în emisiune de anul trecut.

Alături de aceștia vor fi patru noi investitori: Daniel Mischie, CEO City Grill; Mircea Căpățînă, co-fondator & director de marketing SmartBill; Felix Pătrășcanu, proprietar Fan Courier, și Răzvan Raț, fost jucător de fotbal și investitor în domeniul tehnologiei și al afacerilor imobiliare.

Foto: PRO TV

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton