Cine este Alex Mihoc, cuțitul de aur al lui Cătălin Scărlătescu, de la Chefi la cuțite. Are 18 ani și a gătit pentru Mbappé, Messi și Benzema / Video

.

Chef Cătălin Scărlătescu și-a găsit cuțitul de aur din sezonul 12 al emisiunii Chefi la Cuțite, în persoana lui Alex Mihoc, un tânăr bucătar în vârstă de 18 ani.

Alex vine din Franța, având o vastă experiență în bucătărie. Acesta a povestit, înainte de a intra în platoul show-ului culinar, că și-a descoperit pasiunea încă din copilărie, în timpul unei probe pentru școală, în clasa a VIII-a. „Am gătit cu mama de mic și eram mereu în bucătărie cu ea. (…) Dorința mea este să revin în țară, să am un proiect și să construim ceva. Îmi doresc să aducem gastronomia franceză în România”, a afirmat Alex Mihoc.

Cine este Alex Mihoc, cuțitul de aur al lui Cătălin Scărlătescu

Alex Mihoc a venit la Chefi la Cuțite cu o idee inedită. Acesta le-a prezentat celor trei chefi un preparat care se numește „Linge-mă”, jurații fiind nevoiți să deguste cu limba, direct de pe farfurie, fără ajutorul tacâmurilor.

„Am vrut să fac ceva care nu s-a mai făcut. Am vrut să vă demonstrez că am idei mai nebune, să zicem. În farfuria mea o să am dulce, sărat, amar și acru. Bucătăria cere sacrificii foarte mari, trebuie să te dedici la maxim. Bucătăria m-a învățat să fiu foarte organizat zi de zi. La vârsta de 14 ani trăiam singur în Paris, fără părinți. Îmi făceam de mâncare și îmi spălam hainele singur”, a afirmat tânărul bucătar.

Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea au rămas uimiți când au aflat că trebuie să lingă farfuria pentru a gusta preparatul.

„Eu nu înțeleg ce am lins! Eu vreau să cunosc omul care a gândit genul ăsta de farfurie”, a afirmat Florin Dumitrescu, care a gustat primul din farfurie.

„Mie mi-au plăcut culorile”, a spus și Cătălin Scărlătescu după ce s-a încumetat și el să guste.

Citește și: Sorin Răzvan Butnariu, preotul care i-a impresionat pe jurați, la Chefi la Cuțite: „Îmi îmbolnăvisem mâinile” / Video

Citește și: Ionuț Belei, câștigătorul sezonului 8 Chefi la Cuțite, a devenit tată: „Doar atât pot să dau din casă, că sunt tripleți”

Alex Mihoc a lucrat pentru Mbappé sau Benzema și a gătit pentru Messi, Klaus Iohannis, Emmanuel Macron

Ajuns în fața juraților, Alex Mihoc le-a povestit acestora cum a intrat în bucătărie la vârsta de 13 ani și a ajuns să gătească pentru vedete.

„Am început bucătăria la 13 ani, am fost mereu pasionat de bucătărie, iar în clasa a VIII-a am decis să mă înscriu la Școala Ferrandi Paris timp de 3 ani. Apoi, am lucrat în diferite restaurante. Am început că echipa națională de fotbal a Franței. Lucram pentru Mbappé sau Benzema și plecam cu ei în fiecare țară. Și eu eram uimit că, la 14 ani, găteam pentru superstaruri!”, le-a spus el chefilor.

La 16 ani, concurentul a ajuns să lucreze într-un restaurant cu trei stele Michelin.

„Lucrând într-un astfel de restaurant trebuie să fie totul perfect. Așteptarea este foarte mare, aveam clienți foarte renumiți. Messi, Klaus Iohannis, Emmanuel Macron”, a precizat Alex Mihoc.

Citește și: Dani Oțil a jurizat lupta pentru amulete la Chefi la Cuțite. Florin Dumitrescu: „E un sclifosit” / Video

Citește și: Ioan Andone și Virgil Stănescu gătesc bucate alese la Chefi la cuțite: „M-am antrenat”

Concurentul l-a supărat pe chef Florin Dumitrescu

Uimit de abilitățile și de povestea lui Alex Mihoc, chef Florin Dumitescu i-a oferit pe loc cuțitul de aur: „Eu îți fac prima ofertă!”.

La scurt timp și chef Scărlătescu a scos și cuțitul său de aur. Însă concurentul aștepta ca și chef Bontea să îi dea cuțitul lui.

„Nu. Nu că nu l-ar merita, ci pur și simplu nu. E prea avion, e pentru Dumitrescu, stilul lui. Al meu în orice caz nu”, a afirmat Sorin Bontea.

În momentul în care le-a spus juraților că se aștepta să primească trei cuțite de aur și nu două, Florin Dumitrescu și-a retras oferta.

„La cât de tare îți dorești în echipa lui Bontea parcă nu mai îmi vine să stau cu el pe masă”, a afirmat chef Dumitrescu, care și-a luat înapoi cuțitul.

Acela a fost momentul în care Alex Mihoc a mers la masa juraților și a luat cuțitul de aur oferit de Cătălin Scărlătescu.

„O să-i pară foarte rău pentru că și-a retras cuțitul”, a zis Alex Mihoc.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Alex Mihoc, cuțitul de aur al lui chef Cătălin Scărlătescu

Sursă foto: Captură video, Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton