Care sunt numele complete ale membrilor familiei regale. Cum îi cheamă de fapt pe Kate Middleton, Prințul William și Meghan Markle

.

Membrii familiei regale britanice sunt cunoscuți după titlurile lor, însă sunt deseori mai ușor recunoscuți după porecle sau numele de alint. Astfel că nu mulți știu care sunt numele lor adevărate și complete.

Prințul William, Regele Charles, Regina Elisabeta și majoritatea membrilor familiei regale sunt cunoscuți în general după numele lor alese cu grijă la naștere. Desigur, nu lipsesc poreclele în familie. Regretata suverană era cunoscută drept „Gan-gan” pentru strănepotul ei Prințul George, în timp ce Prințesei Charlotte părinții îi spun Lottie.

Care sunt numele complete ale membrilor familiei regale

 Uneori, un alt nume devine atât de popular încât publicul îl recunaoște astfel cel mai bine. Printre cei care sunt cunoscuți mai bine după numele de alint sunt Kate Middleton, Prințul Harry, dar și fiica acestuia, Lili.

Kate Middleton

Numele complet al soției Prințului William este Catherine Elizabeth Middleton. Prințesa de Wales este fiica lui Michael și Carol Middleton, iar numele de alint, „Kate”, a devenit popular pe parcursul anilor de colegiu, când studia istoria artei la Universitatea St Andrew din Scoția. Tot acolo, prințesa l-a cunoscut pe cel care i-a devenit soț în anul 2011.

În timp ce William își strigă soția „Catherine”, la fel cum ea își semnează numele, publicul o cunoaște cel mai bine drept „Kate”.

Citește și: Kate Middleton, într-o rochie sexy și transparentă. Cum a reacționat Prințul William când a văzut-o

Citește și: Kate Middleton și Prințul William au uitat complet de protocolul regal! Prinții de Wales s-au sărutat în public

Meghan Markle

Toată lumea o știe drept Meghan, însă numele complet al soției Prințului Harry este Rachel Meghan Markle, iar titlul ei regal este Ducesă de Sussex.

Fosta actriță de la Hollywood era cunoscută de dinainte de a-l cunoaște pe mezinul regelui Charles drept „Meghan” sau „Meg”. Însă primul prenume al acesteia este Rachel, așa cum apare și în certificatul de naștere al fiului ei, Archie, notează People.

Întâmplător, personajul lui Meghan Markle din „Suits”, în care a jucat între 2011 și 2017, se numea Rachel Zane.

Prințul Harry

Toată lumea îl știe drept Harry, însă Prințul are un cu totul alt nume. La naștere, fiul cel mic al Prințesei Diana și al actualului rege al Marii Britanii a primit numele Henry Charles Albert David. Titlul său regal actual este de Duce de Sussex.

În ciuda a ceea ce scrie în certificatul său de naștere, prințul a fost strigat încă de la început drept Harry.

În timpul unei convorbiri cu un bîiat pe nume Henry, în octombrie 2022, prințul i-a spus: „Numele meu este Henry. Ei bine, toată lumea îmi zice Harry. Nu am idee de ce”.

Prințul William

Și Prințul William, care acum are titulatura de Prinț de Wales, a primit la naștere un nume mai aparte. Astfel, în certificatul său de naștere este trecut William Arthur Philip Louis.

Totuși, lumea îl știe drept William, iar apropiații îl strigă Will. În cartea sa autobiografică, Prințul Harry a dezvăluit că el întotdeauna și-a numit fratele „Willy”.

Citește și: Parfumurile preferate de familia regală britanică. Kate Middleton alege aceeași aromă de câțiva ani

Citește și: 8 trucuri de beauty de la Prințesa Diana, Meghan Markle și Kate Middleton pentru un look impecabil

Prințesa Lili

Fiica cea mică a Prințului Harry a primit, după decesul străbunicii ei, regina Elisabeta, un nou titlu regal, cel de prințesă. Deși toată lumea o alintă Lili, numele ei adevărat este Lilibet Diana Mountbatten-Windsor.

Fata lui Harry și a lui Meghan Markle a fost numită după porecla pe care regina Elisabeta o primise în copilărie de la familie. Chiar și Prințul Philip o striga pe soția sa „Lilibet”.

Regele Charles

Regele Charles are și el un nume ceva mai lung. Fiind primul născut al Reginei Elisabeta și al Prințului Philip, actualul monarh a primit un nume demn de un rege. Și unul cu mai multe prenume, pentru ca, în momentul în care va urca pe tron, să își poată alege titlul.

Astfel, în certificatul de naștere al suveranului britanic scrie Charles Philip Arthur George.

Regele George al VI-lea

Regina Elisabeta și Regele Charles și-au păsatrat numele când au urcat pe tronul Marri Britanii, însă este un lucru destul de normal ca monarhii să își schimbe numele. Tatăl reginei Elisabeta a fost cunoscut ca Bertie de-alungul vieții, o poreclă provenită de la numele său, Albert. Dar când a devenit monarh, acesta a luat numele George, după tatăl său, Regele George al V-lea.  

Întregul nume pe care regele Geprge al VI-lea l-a primit la naștere a fost Albert Frederick Arthur George.

Sursă foto: Profimedia, Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton