Katharine Hepburn

.

Cunoscută ca „The Great Kate” sau „First Lady of Cinema”, Katharine Hepburn s-a născut pe 12 mai 1907 în Connecticut, USA. Tatăl, medic şi mama – o militatntă pentru drepturile femeilor…
femeilor, au încurajat-o de mică să se exprime şi să-şi dezvolte la maximum potenţialul. A avut şi un frate, Tom, şi a fost devastată descoperindu-l mort, spânzurat din greşeală, când ea avea 14 ani.

După ce a terminat facultatea şi-a urmat visul de a deveni actriţă şi a obţinut diverse roluri. În anii 30 era deja o legendă, în 33 obţinând prima ei nominalizare la Oscar cu „Morning Glory”. Pe de altă parte însă, şoca Hollywoodul prin refuzul ei de a juca după regulile lui.

Era deseori surprinsă în pantaloni lejeri (iar asta cu decenii întregi înainte ca asta să fie la modă) şi fără make-up, nu dădea interviuri şi nu poza pentru reviste. Printre filmele ei memorabile se numără „The Lion in Winter”, „The African Queen” sau „Bringing Up  Baby”. Are un total de 12 nominalizări la Oscar dintre care 4 câştigate, performanţă întrecută numai de Meryl Streep.

A fost căsătorită în tinereţe cu un domn Smith, timp de 6 ani, dar iubirea vieţii ei a fost actorul Spencer Tracy cu care a avut o relaţie de 25 de ani (până la moartea lui) şi împreună cu care a jucat în 9 filme. A murit la venerabila vârstă de 96 de ani.

Ca filozofie de viaţă, Katharine Hepburn spunea: „Dacă respecţi toate regulile, pierzi toată distracţia!”

Foto: Northfoto

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton