Andreea Marin, victima unei escrocherii online. Imaginea prezentatoarei TV, folosită în mod ilegal: „Nu vă lăsați păcăliți!”

.

Andreea Marin trage un semnal de alarmă după ce a devenit victima unei escrocherii online. Imaginea jurnalistei a fost folosită în mod ilegal, pentru a convinge oamenii să dea click pe link-uri periculoase. Respectivele link-uri permit escrocilor online să preia datele personale ale celor care le accesează.

Știrile false au apărut sub sigla Digi24 și cu fontul lor, pentru a da iluzia credibilității. Ulterior, Digi24 a lansat un avertisment în acest sens. Escrocii s-au mai folosit și de imaginea lui Mihai Gâdea și a Andreei Esca pentru a încuraja oamenii să investească online pentru a se îmbogăți.

Andreea Marin, victima unei escrocherii online. „Dați share pentru ca oamenii să afle în număr cât mai mare”

După ce a fost întrebată de mai multe persoane dacă declarațiile false îi aparțin, Andreea Marin a contactat jurnaliștii Digi24 pentru a avertiza oamenii să nu pice în capcana online. „I-am rugat să lămurim împreună, fiecare pe canalele sale, situația ilegală. Adevărul îl găsiți acum în articolul de aici”, a explicat Andreea Marin pe Facebook.

Citește și: Andreea Marin, răspuns prompt după ce o persoană i-a spus că „banii și pilele” au ajutat-o pe fiica ei să obțină o bursă în America

„Citiți, vă rog, cu atenție. Dați share pentru ca oamenii să afle în număr cât mai mare și, când primiți linkuri asupra cărora aveți îndoieli, nu dați click pe acestea. Pot conține viruși care vă pot crea mari probleme!”, a completat jurnalista. „Niciodată nu veți auzi o astfel de recomandare din partea mea! (…) De asemenea, sunt multe site-uri fantomă care folosesc în mod fals imaginea mea pentru a vinde diverse produse, nu le cumpărați, nu vă lăsați păcăliți”, a insistat prezentatoarea TV.

Citește și: Andreea Marin, imagini rare cu Adrian Brâncoveanu. Iubitul vedetei a împlinit 38 de ani

Pentru a verifica dacă un produs sau serviciu promovat cu imaginea ei este real, Andreea Marin le-a transmis oamenilor să verifice dacă acestea se regăsesc și pe paginile ei oficiale de Facebook și Instagram. În caz contrar, „nu sunt decât reclame false. Atenție, așadar”, mai scrie. „Un gând bun tuturor!”, a încheiat jurnalista.

Gina Pistol, Adda și Antonia, victimele unei escrocherii cu produse pentru slăbit: „Poliția nu are ce să le facă, din păcate”

Andreea Marin nu este nici prima și nici singura persoană publică a cărei imagini a fost folosită ilegal pentru promovarea de servicii și produse. În trecut, imaginea Ginei Pistol, a Addei și a Antoniei au fost folosite ilegal pentru promovarea de produse pentru slăbit. Și atunci, pentru a induce în eroare, escrocii au plagiat sigla unei publicații de încredere, revista Cosmopolitan.

Citește și: Cine o înlocuiește pe Gina Pistol la „Chefi la cuțite”, sezonul 12. Antena 1 a ales prezentatoarea show-ului culinar

„Oamenii ăia îmi folosesc în mod abuziv și numele, și imaginea. Și, din păcate, este o rețea dubioasă de care nu poți să dai. (…) Poliția nu are ce să le facă, din păcate. Îmi pare rău că sunt fete care au cumpărat produsul ăla și au zis că le-a durut capul, au avut stări de amețeală. Eu nu am recomandat niciodată acel produs. Din păcate, nu am ce să fac”, a declarat Gina Pistol în iunie 2023, pentru FANATIK.

Foto: Instagram; Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton