Ce mesaje de susținere i-au transmis vedetele lui David Popovici, după rezultatele de la Campionatul Mondial de Natație

.

David Popovici a obținut locul 6 în finala probei de 100 m liber (cu timpul de 47.83), joi, la Campionatul Mondial de Natație de la Fukuoka, Japonia. La finala probei de 200 m liber a ieșit pe locul 4. După rezultatele sale, mai multe vedete i-au transmis mesaje de susținere în mediul online.

David Popovici rămâne cel mai rapid înotător din istorie în proba de 100 de metri liber. Pe 13 august 2022, la Campionatele Europene de la Roma, sportivul legitimat la CS Dinamo a terminat cele două lungimi de bazin în 46,86 secunde, un record mondial.

Vedetele i-au transmis mesaje de susținere lui David Popovici, după rezultatele de la Campionatul Mondial de Natație

La Campionatul Mondial de Natație de anul acesta, David Popovici a condus în proba de 200 m liber până aproape de final, în cele din urmă clasându-se pe locul 4. La proba de 100 m liber, deși s-a întors al treilea după primul bazin, a obținut locul 6. După aceste rezultate, mai multe vedete i-au transmis mesaje de susținere sportivului.

Amalia Enache: „Campionii revin”

„Nu toate șuturile la poartă ale lui Hagi au fost și goluri. Nu toate notele Nadiei au fost de 10. Nu toate cursele lui Patzaichin s-au terminat cu pagaia ruptă.

C̶a̶m̶p̶i̶o̶n̶i̶i̶ ̶s̶e̶ ̶n̶a̶s̶c̶.̶
Campionii devin.
Campionii dau tot ce pot. Și încă o dată. Și încă o dată.
Campionii revin.

Mesajul Hope and Homes for Children România pentru ambasadorul său, David Popovici!”, a scris Amalia Enache.

Cabral Ibacka: „Omul ăsta tocmai a luat locul 4 mondial!”

„N-a luat David Popovici aurul azi! D E Z A M Ă G I R E !!! #măinene, voi sunteți nebuni?! Ce dezamăgire?! Omul ăsta tocmai a luat locul 4 mondial! Voi, dezamăgiții ăștia vocali, nu ați reușit să fiți locul 4 nici la leapșa pe coco la voi la scara blocului… În loc să-l aplaudați pe om pentru muncă, efort și rezultat… voi sunteți dezamăgiți?! David, dacă citești asta… nu știu cât contează pentru tine, dar să știi că cel puțin un băiat din Berceni te-a aplaudat azi. Tare”, a scris Cabral Ibacka.

Simona Gherghe: „Capul sus, David! Drumul tău e abia la început! ”

Chiar și fără medalii, la Mondialele astea, David Popovici e un mare campion. Nu înțeleg de ce naiba unii români au atâtea pretenții de la un om. Așa îi făceau și Simonei Halep. Cum pierdea un meci, cum era o mare dezamăgire. Ca și cum o zi proastă, o înfrângere sau o perioadă mai nefastă pot anula titluri sau medalii. Daca susții un campion, pai fă-o mai ales atunci când nu-i e bine. Că la bine fac toți coadă! Fix același discurs e, acum, cu David Popovici. Oameni care nu au realizat nimic în viață, n-au plantat nici măcar o ceapă, se apucă să judece și să critice. După fotbal și tenis, avem experți și-n înot, mai nou, ați observat? Armata de «connaisseuri» de pe Facebook e plină de reproșuri… Nimeni nu vă datorează nimic! La fel cum David Popovici nu datorează nimic nimănui! Doar lui însuși! Capul sus, David! Drumul tău e abia la început!”, a scris Simona Gherghe.

Oana Pellea: „Un campion cu un intelect excepțional și o conduită umană și sportivă de excepție”

„Așa gândește cel mai bun înotător din lume! Așa gândește un campion cu un intelect excepțional și o conduită umană și sportivă de excepție! «Oricine care a făcut vreodată sport știe că nu ai cum să câștigi întotdeauna și – atunci când nu câștigi – ai ceva de învățat mult mai valoros!», David Popovici. Orice comentariu este de prisos”, a scris Oana Pellea.

Viorica Macovei: „Când vom ști să ne prețuim valorile acestui neam, atunci vom primi respect și recunoștință”

„47:15 / 47:83 …David Popovici, criticat pentru jumătate de secundă! Rămân șocată de modul în care poate fi criticat ACTUALUL DEȚINĂTOR DE RECORD MODIAL LA 100 M LIBER, dobândit la 18 ani!!! Oameni buni, când vom ști să ne prețuim valorile acestui neam, atunci vom primi respect și recunoștință pentru ce lăsăm în urma noastră, pe stradă, la serviciu, în familie, în social-media. David și Simona vor rămâne campioni în inima mea, chiar dacă de mâine «vor decide» să nu mai practice sporturile care i-au consacrat! RESPECT”, a scris Viorica Macovei.

Ana Birchall: „David Popovici este un model pentru generația lui… și nu numai”

„Un tânăr de aur al României! Respect, David Popovici! Fruntea sus, Campionule! Multă baftă! Cinste ție, părinților și antrenorilor tăi! P.S. Toți cei care au comentat în fel și chip ultimul rezultat al lui David ar face bine să citească ce a declarat acest copil, acest tânăr, care, cu siguranță, este un model pentru generația lui… și nu numai!”, a scris Ana Birchall, fost ministru al Justiției.

„Nimănui nu-i place să piardă. Nu o să mint. Nu sunt necăjit, supărat, sunt OK. Primele trei lungimi de bazin au fost foarte bune, dar pur și simplu nu am mai putut. Adică am dat cât am putut. Se întâmplă. Imediat cum am ajuns în capăt am corelat această senzație cu cât am reușit să ne pregătim și cum am reușit să ne pregătim. Acesta este sportul. Uneori câștigi, uneori iei locul patru”, a spus David Popovici.

Vlad Gheorghe: „David Popovici, ai alături de tine inimile multor români de bine, suntem mândri de tine”

„David Popovici, un fenomen mondial! Deja încep cârcotașii de serviciu – vai, a luat «doar» al patrulea loc la mondiale. Nu vă e rușine?! Copilul ăsta a făcut numele României cunoscut pe tot globul și este al patrulea ÎN LUME cu talentul, munca și sacrificiile lui, cu antrenorul și familia lui alături. Nu avem niciun merit când sportivii noștri iau medalii, dar ne mândrim cu performanțele lor. Când nu sunt pe treapta cea mai de sus a podiumului, gata, începem să vorbim aiurea, de parcă ne datorează vreunul dintre copiii ăștia extraordinari ceva. David Popovici, ai alături de tine inimile multor români de bine, suntem mândri de tine și-ți mulțumim pentru clipele de bucurie aduse! Ignoră criticii care probabil n-au dat doua ture de bazin legate în viața lor, capul sus, succes mai departe!”, a scris Vlad Gheorghe, membru al Parlamentului European.

Claudiu Pândaru: „David Popovici este un sportiv complet”

„Este nedrept să nu îi fim alături și când nu ia aurul. Cred că David Popovici este un sportiv complet și un om admirabil”, a scris jurnalistul Claudiu Pândaru.

Foto: Instagram; Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton