Sinead O’Connor a murit. Cântăreața avea 56 de ani

.

Sinead O’Connor a murit la vârsta de 56 de ani, la un an și jumătate după ce fiul ei, Shane, s-a sinucis, anunță New York Post.

Cântăreața Sinead O’Connor a încetat din viață. Cunoscută pentru hitul „Nothing Compares 2 U”, artista s-a stins la 18 luni după ce a primit una dintre cele mai mari încercări de la viață – sinuciderea fiului ei, Shane.

A murit Sinead O’Connor. Cântăreața irlandeză avea 56 de ani

„Cu mare tristețe anunțăm trecerea în neființă a iubitei noastre Sinead. Familia și prietenii sunt devastați și au cerut intimitate în aceste momente foarte dificile”, a anunțat familia cântăreței Sinead O’Connor fără a oferi detalii despre cauza morții.

Mamă a patru copii, cântăreața irlandeză mărturisea, după ce și-a pierdut fiul, că viața fără el nu are sens. Shane avea 17 ani și a fugit, în luna ianuarie 2022, dintr-un spital din Irlanda, unde fusese internat după alte tentative de suicid. La două zile de la dispariție, Sinead O’Connor a anunțat pierderea lui.

Fiul artistei s-a sinucis în urmă cu un an și jumătate

„Frumosul meu fiu, Nevi’im Nesta Ali Shane O’Connor, lumina vieții mele, a decis azi să-și încheie lupta pe pământ, iar acum este alături de Dumnezeu. Să se odihnească în pace, iar nimeni altcineva să nu-i urmeze exemplul. Copilul meu, te iubesc atât de mult! Mă rog să fii liniștit”, scria artista, pe 7 ianuarie 2022, în mediul online. Ulterior, Sinead O’Connor menționa că o să-l urmeze și a ajuns chiar la spital, la câteva zile de la sinuciderea lui Shane.

Sinead O’Connor s-a luptat cu depresia și a avut mai multe tentative de suicid

În 2020, Sinead O’Connor mărturisea că suferă de ani de zile de depresie și alte tulburări. Conform informațiilor publicate de-a lungul timpului, artista s-a luptat cu dependența de substanțe interzise și ar fi avut mai multe tendative de suicid.

„Sunt dispusă să fac acest pas (n.r. – internarea la reabilitare) chiar dacă el va însemna finalul carierei mele. Trebuie să fac tot posibilul să-mi salvez singura viață pe care o am”, spunea O’Conner, în timpul pandemiei.

Vezi și: Sinead O’Connor, apariție șocantă la funeraliile fiului său

Sinead O’Connor s-a născut în 1966 la Dublin, Irlanda, iar cariera ei a început în anii 1980, când a debutat cu albumul „The Lion and the Cobra”. A devenit celebră în 1990, după succesul înregistrat cu piesa „Nothing Compares To You”, compusă de Prince.

Despre copilăria ei se știe că a fost marcată de abuzuri. Părinții au divorțat când era foarte mică, a rămas să locuiască împreună cu tatăl, iar în adolescență a fost instituționalizată. În cadrul unui interviu tulburător acordat în urmă cu mai mulți ani, Sinead O’Connor povestea cum mama ei o tortura „cu zâmbetul pe buze”. „Îmi spunea că sunt rea și că nu trebuia să mă nască”, mărturisea artista. Mama ei a murit când Sinead avea 19 ani, într-un accident rutier.

„Urăsc faptul că nu am putut să o iubesc, că nu am putut să am grijă de ea și să îi ofer dragoste. Aș fi avut grijă de ea chiar dacă era un monstru”, dezvăluia Sinead O’Connor.

Foto: Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton