Teodora, fiica lui Meme Stoica, despre lupta cu cancerul, la doar 24 de ani: „Mi-a fost frică să nu mor” / Video

.

Teodora Stoica, fiica lui Meme Stoica, a aflat că suferă de cancer în stadiu avansat în urmă cu trei ani și jumătate, pe când avea doar 24 de ani. Deși acum este perfect sănătoasă, încă povestește cu lacrimi în ochi despre momentele dificile prin care a trecut.

A reușit, însă, să învingă cancerul, iar acum a vorbit pentru prima dată despre acest diagnostic crunt pe care l-a primit. Invitată în podcastul „Acasă la Măruță”, Teodora a povestit cum a aflat că suferă de cancer cu metastaze la plămâni și coloană și cum a reușit să învingă boala.

Cum a aflat Teodora Stoica că suferă de cancer

Teodora Stoica ducea o viață normală și făcea masaj în ziua în care maseurul i-a spus că are un nodul. A mers să își facă analize și în acel moment viața ei s-a schimbat pentru totdeauna.

„Acum trei ani și jumătate am avut un diagnostic mai greu de digerat. Dar o s-o iau cu începutul ca să se înțeleagă cât de aleatoriu am aflat. Făceam masaj cu maseurul de la Steaua și mi-a spus, „Ai un nodul la gât, știai?” Și zic: „Nu am niciun nodul, ce nodul să am?”. M-am uitat în oglindă și într-adevăr era vizibil, era mare. Am fost la puncție, unde mi-a luat lichid. Timp de două săptămâni am așteptat, eu nu eram pozitivă cum sunt acum. Eram ipohondră și mă gândeam la ce e mai rău. În acele două săptămâni nu am fost om. Îmi amintesc și acum că eram în parc cu câinele și am primit mailul și am sărbătorit, că era benign. Dar el tot creștea. Și am fost la Parhon (Institutul Național de edocrinologie C.I. Parhon) și medicul mi-a spus: „E de scos chirurgical””, a povestit Teodora Stoica.

„Și trebuia să mă operez într-o lună, după care m-a sunat tatăl meu, că s-a eliberat un loc la o clinică privată și mi-a zis: „Te operezi mâine”. Ajung acolo, mă operez. Am stat la terapie intensivă, după care, a doua zi, când m-am dus în salon, erau prietenul meu de atunci cu părinții mei și cu părinții lui și a venit domnul doctor. Mi-a spus că a fost tiroidectomie totală, că era de fapt malign, că aveam metastaze la plămâni și la coloană, la os”, a continuat fiica lui Meme Stoica.

„Am ajuns acasă dărâmată total, nu mai înțelegeam nimic”, a precizat ea.

Teodora Stoica, despre tratamentul cu iod pe care l-a făcut

După intervenția chirurgicală, Teodora Stoica nu a făcut chimioterapie, ci un tratament cu iod.

„După operație trebuie neapărat să faci un tratament cu iod radioactiv. Am stat în spital trei sau patru zile și în ultima zi mergeai și făceai un fel de CT. Și pe imagine se vedeau exact resturile. Corpul era galben și resturile de tumoare erau maro. Și la mine se vedea totul maro. Dar eu am văzut-o după mult timp”, a explicat ea.

Cătălin Măruță a întrebat-o pe Teodora Stoica dacă s-a temut că va muri.

„Da, mi-a fost frică să nu mor. Atunci când eram în spital și am făcut acel CT, știam că tatăl meu e în contact cu doctorul, iar nimeni nu-mi scria nimic. Atunci l-am întrebat pe tatăl meu: „Mor? Îmi spui și mie dacă mor?”. M-a sunat și era o legumă. ”E puțin și la plămâni, dar nu-i grav”. Îl vedeam că nu poate să vorbească. Mi-am dat seama că e grav, e grav rău”, a răspuns fiica lui Meme Stoica.

Teodora spune că acest diagnostic i-a reparat relație pe care o avea cu tatăl său.

„Asta ne-a reparat și relația cumva, că noi nu aveam o relație atât de bună. Acum e cel mai bun prieten, îi spun tot. Dar înainte nu era așa”, a precizat tânăra.

Citește și: Ioana Dichiseanu, despre creșterea fiicei: „Încerc să o aduc aproape de Dumnezeu. Noi ne-am cam îndepărtat de El, ca societate”

Citește și: Modul inedit în care Adela Popescu și Radu Vâlcan și-au sărbătorit fiul de doi ani. “În sfârșit, a recunoscut și soțul”

Citește și: Un an fără Gabriela Duțescu de la „Vocea României”. Tudor Chirilă: „Mi-a fost prieten, mentor, m-a certat și m-a iubit”

Citește și: Fiica lui Virgil Ianțu împlinește 18 ani. Ce spune prezentatorul despre relația cu Jasmina

În lupta cu cancerul L-a descoperit pe Dumnezeu

După ce a aflat că are cancer, Teodora s-a apropiat de Dumnezeu, deși înainte nu era deloc credincioasă.

„Nu am fost credincioasă înainte. Nici tata nu era foarte credincios. Gigi (n.r. – Gigi Becali) ne-a spus: „Ăsta este un test, o să treci peste cu bine. Dar asta este toată ideea, să credeți în Dumnezeu”. Și cumva așa a fost… Acum mă bucur de tot ce am. Sunt aici, mă bucur și este perfect. Nu vreau să fiu în altă parte. Cred că oamenii trebuie să se bucure de prezent și să nu se mai gândească la trecut sau la viitor”, a afirmat Teodora Stoica.

Acum, Teodora Stoica spune că este o persoană complet schimbată, mult mai pozitivă și care face cât mai mult sport. Aceasta spune că și-a schimbat modul de viață.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Teodora Stoica

Sursă foto: Casptură video, Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton