Un an fără Gabriela Duțescu de la „Vocea României”. Tudor Chirilă: „Mi-a fost prieten, mentor, m-a certat și m-a iubit”

.

Tudor Chirilă comemorează un an de la decesul Gabrielei Duțescu, terapeutul vocal care l-a ajutat, de-a lungul carierei muzicale, să se recupereze după ce, de mai multe ori, a făcut noduli și polipi pe corzile vocale.

Tudor Chirilă și Gabriela Duțescu s-au cunoscut când artistul avea între 20 și 22 de ani, iar relația medic-pacient a evoluat într-o frumoasă și îndelungată prietenie.

Tudor Chirilă: „A plecat dintre noi chiar când eu eram diagnosticat cu un chist pe una dintre corzi”

„Așa a început relația mea cu această femeie minunată, care m-a însoțit pe tot parcursul meu profesional, până când a închis ochii. De mai multe ori în carierea mea am făcut noduli sau polipi pe corzile vocale și, de fiecare dată, Gabi Duțescu a fost terapeutul alături de care m-am refăcut. I-am devenit drag în tot timpul ăsta, a fost reciproc, relația noastră s-a intensificat, mi-a fost prieten, mentor, m-a certat și m-a iubit și am oferit și eu înapoi cât și cum m-am priceput. Metoda ei de recuperare vocală a calibrat sute de voci și sunt absolut convins că o grămadă de pacienți n-au uitat-o. Mi-aș fi dorit să lase moștenire într-o structură organizată (carte, cursuri, video) tot ceea ce știa, pentru că e un patrimoniu care ar fi meritat păstrat”, a scris Tudor Chirilă pe Facebook.

Citește și: Tudor Chirilă, iritat de comportamentul unei fane: „Este lipsă de bun simț” / Video

Mai târziu, solistul și terapeuta au devenit colegi în cadrul emisiunii „Vocea României”, unde Gabriela a pregătit vocile concurenților din echipa lui Tudor.

Gabriela Duțescu a făcut parte din echipa „Vocea României”. „Echipa de producție s-a îndrăgostit iremediabil de ea”

„Anul trecut a plecat dintre noi chiar când eu eram diagnosticat cu un chist pe una dintre corzi și am avut posibilitatea să confirm la Hamburg, acolo unde m-am operat și recuperat, cu o echipă ultraprofesionistă despre care am mai vorbit. Gabi Duțescu a fost în ultimii ani un personaj iubit la «Vocea României» unde a pregătit vocile echipelor mele. Fermecătoare, volubilă și cu o imensă poftă de viață și un optimism pe care îl împrăștia în jur cu imensă generozitate. Echipa de producție s-a îndrăgostit iremediabil de ea. Mi-o aduc aminte în tribune, atentă la tot ce se cânta, bucuroasă să fie parte dintr-un proiect care o «ținea în viață»”, a mai scris Tudor Chirilă.

Citește și: Tudor Chirilă, revoltat că se fumează în instituțiile publice! A surprins o angajată de la Teatrul de Comedie cu țigara și a luat atitudine

„Mi-e dor de vocea ei inconfundabilă, de pianul vechi plin de suveniruri de cristal, de câinii ei și de zilele toride în care ne așezam la masa de plastic verde din curtea betonată. Textul de mai sus nu se ridică la înălțimea personalității pe care o evocă, dar nimic nu e mai rău ca uitarea care se așterne peste oameni și doar noi, cei de aici, putem să-i ținem în viață pe cei de acolo”, a încheiat Tudor Chirilă.

Cum a început cariera lui Tudor Chirilă

Tudor Chirilă este fiul gazetarului sportiv Ioan Chirilă și al actriței și regizoarei Iarina Demian și fratele antrenorului de fotbal Ionuț Chirilă. A absolvit Colegiul Național „Ion Neculce” din București și clasa profesorului Florin Zamfirescu de la UNATC, secția Actorie, în anul 1996.

Citește și: Tudor Chirilă și Marian Godină, mesaje dure la adresa ministrului Educației

A debutat pe marele ecran în 1994, cu un rol de figurație în „Nobody’s children”, iar pe scena teatrului în 1995, cu „Trupa pe butoaie”, proiect coordonat de regizorul Victor Ioan Frunză. În 1996 a fondat trupa Vama Veche, alături de Traian Bălănescu și Liviu Mănescu, care a debutat în 1998, cu albumul „Nu am chef azi”.

Citește și: În ce relații au rămas Iulian Nunucă și Tudor Chirilă, după finala „Vocea României”: „El mi-a spus asta …”

În 2014, Tudor Chirilă a devenit cel de-al patrulea antrenor de la „Vocea României”. A câștigat sezoanele 4, 5, 6, 9 și 10, iar în prezent filmează sezonul 11 alături de Smiley, Irina Rimes și de duo-ul format din Horia Brenciu și Theo Rose. Din 2012, Tudor Chirilă formează un cuplu cu Iulia Mîzgan, alături de care are doi fii, în vârstă de 8 și 6 ani.

Foto: Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton