Cori Grămescu: Legătura dintre celulită și alimentele portocalii. Cum reduci aspectul pielii de coajă de portocală

.

Ai celulită și tot ce faci pare să nu fie de ajutor pentru a o combate? Cori Grămescu spune că celulita poate să devină doar o amintire urâtă dacă nu te abați de la câteva reguli.

Nutriționistul te sfătuiește să bei cât mai mult apă, să faci sport, să mănânci alimente portocalii etc. Ba mai mult, și dușurile cu apă rece pot face minuni.

Cori Grămescu te învață cum scapi de celulită

Iată ce îți recomandă Cori Grămescu dacă vrei ca celulita să dispară!

1. Hidratează-te! Bea cel puțin 2.5 l de apă pe zi ca să te ferești de retenția de apă și senzația de picioare umflate.

2. Mănâncă proteine ușoare la fiecare masă – pește, curcan, oua, tofu ca să ai tonus muscular și o piele fermă.

3. Fă sport , 30 de minute în fiecare zi, alternând exerciții pentru masa musculară cu programe cardio și sesiuni de stretching. Vei avea mușchi fermi și îți ții sub control procentul de grăsime corporală

4. Mănâncă alimente portocalii – morcov, dovleac, caise, piersici, mango și papaya ca să îți protejezi pielea.

5. Fă dușuri cu apă rece și sesiuni zilnice de periaj uscat ca să stimulezi circulația sangvină.

Și nu uita să te bucuri cât mai mult de corpul tău, să ai grijă de tine, să te relaxezi și să te distrezi la maximum vara asta!

Citeşte și: Cori Grămescu: ce mâncăm și ce băuturi evităm ca să nu ne îngrășăm în vacanța de vară

Citeşte și: Cori Grămescu: Ce alimente eviți și ce mănânci dacă ai fost diagnosticată cu hipotiroidism

Mâncatul pe fond de stres, un pericol

Mâncatul haotic și stilul de viață sedentar ne pot face, de asemenea, mai mult rău decât bine. De cele mai multe ori, ratăm mesele de peste zi, iar masa de seară se transformă într-un adevărat ospăț. Nimic mai greșit, pentru că acest stil de viață nu este unul benefic, din contră. Ne poate aduce mai multe kilograme în plus, dar în acest mod ne sabotăm și dieta.

Și, totuși, putem scăpa de mâncatul emoțional la ceas de seară. Cori Grămescu are soluția.

1.”Ia un mic dejun proteic.

2. Bea 2-3 pahare de apa și doar după aceea bea o cafea neagră.

3. Fă zilnic 30 de minute de sport.

4. Înainte de a acționa în vreun fel, întreabă-de dacă acea acțiune/decizie este aliniată cu obiectivele tale.

Multe dintre clientele mele care se confruntă cu mâncatul emoțional sau din cauza stresului au ca pattern comun faptul că nu mănâncă în prima parte a zilei, ceea ce declanșează un comportament alimentar impulsiv (ronțăie toată ziua ) și seara când ajung acasă nu se pot opri din mâncat”, spune Cori Grămescu pe o rețea e socializare.

Citeşte și: Cori Grămescu: Ce mâncăm și ce evităm ca să slăbim. Regulile de la care să nu te abați

Citeşte și: Cori Grămescu contestă beneficiile dietei Rina: „E un meniu complet dezechilibrat nutrițional”

Cum îți aranjezi mesele

Soluția e să începeți ziua cu un mic dejun bogat în proteine și fibre – ouă cu legume și pâine, iaurt grecesc cu fructe și nuci, carne sau pește cu legume și pâine. “Această formulă nutrițională temperează poftele de dulce și nevoia de snacking de peste zi.

Hidratează-te înainte de a bea cafea – vei simți un boost de energie, îți vei ajuta digestia și nici nu stresezi așa tare corpul ca atunci când începi ziua cu cafea băută pe burta goală.

Fă antrenament sportiv intens- 30 de minute pe zi – reduce stresul, reglează rezistența la insulina și reduce apetitul și impulsivitatea alimentară. În plus, ajuta digestia și fluctuațiile de energie și te ajută să te concentrezi mai bine”, mai spune Grămescu.

Dacă vrei să ai corpul dorit, trebuie să ieși, însă, puțin din rutina ta zilnică și să depui mai mult efort. Să își stabilești anumite obiective și să nu te abați de la ele. “Aliniază-ți intențiile/visurile/obiectivele cu acțiunile tale de zi cu zi, în fiecare zi. Cei mai mulți oameni așteaptă ca lucrurile să se întâmple de la sine și fără efort, însă acest lucru este posibil doar atunci când acțiunile noastre de fiecare zi sunt aliniate cu obiectivele noastre, și noi lucrăm cu intenție pentru a ne îndeplini visurile. Dacă doar ne dorim lucruri fără să acționăm în acea direcție, nu vom reuși să facem mare lucru.

Seara, la culcare, evaluează ce ai făcut bine în ziua respectivă, ce aspecte mai au nevoie de lucru și atenție și fă un plan pentru ziua de mâine, ca să știi ce ai de făcut!”, adaugă nutriționistul.

Mâncarea nu te ajută dacă ești nemulțumit

Dacă ai lucruri care te nemulțumesc, nu îți căuta refugiul în mâncare, caută soluții.

„Mâncatul emoțional pleacă din dezechilibre de lifestyle și nemulțumiri sufletești, ori ca să ieși din situația asta trebuie pe de o parte să te ancorezi în grija față de propria persoană, în ordine, rutină și echilibru, iar pe de alta parte să începi să schimbi lucrurile și situațiile care te nemulțumesc.

Pune-ți energia în acțiune, în coerență și aliniament și de acolo vei porni să te reglezi emoțional, ca să nu mai apelezi la mâncare când ești supărată!”, afirmă Grămescu.

Foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton