Dan Negru, vacanță cu surprize în Japonia. „La noi turismul e paradisul hoților, de la miniștri la hotelierii lacomi”

.

Dan Negru a ales să descopere Japonia în această vacanță de vară, iar tot ce a întâlnit aici l-a lăsat fără cuvinte. Cunoscutul prezentator are convingerea că, spre deosebire de noi, japonezii știu cum să se promoveze.

Și-a promis că o să călătorească mai mult și se ține de cuvânt. Dacă l-a începutul anului A fost În India, iar de Paște la Ierusalim, acum Dan Negru a ajuns în Japonia.

„M-a corupt Răzvan Pascu și mă duce în Japonia, în vară. Acum merg pe mâna lui, că îl cunosc de mulți ani și am încredere. Vom merge cu soțiile, cred că ar fi mai greu cu copiii. Eu sunt foarte cumpătat, dar Răzvan știe că am arici la buzunar”, spunea Dan Negru, pentru UNICA.RO, înainte de plecare.

Citeşte și: Dan Negru, dorit în reclamele la jocuri de noroc. Cum a răspuns prezentatorul: „Succesul îl câștigi urcând pe scări, nu cu liftul norocului”

Citeşte și: Dan Negru, mesaj pentru părinții care se împotrivesc examenului de Bacalaureat la Religie: „Nu le tăiați copiilor aripile cunoașterii”

Dan Negru: „Copiii lor învață la școală că țara lor e un arhipelag sărac, fără resurse și că doar oamenii pot face din Japonia o țară mare”

Acum, prezentatorul de la Kanal D e încântat de locul în care a ajuns și de experiențele pe care trăiește.

„Mă uit cu ciudă la Muntele Fuji. Singurul lor munte e un brand mondial doar pentru că japonezii au înțeles că publicitatea e abțibild pentru creiere. Noi nu avem abțibildul ăsta. Ca să-l facă cunoscut, japonezii au cumpărat ani de zile publicitate de țară. Noi ne-am chinuit cu frunza logo de țară, apoi i-am bagat în pușcărie pe ăia care au făcut-o și ne-am lăsat păgubași. Îl promovăm pe Dracula, care e invenția unui scriitor englez, Bram Stocker. La noi turismul e paradisul hoților, de la miniștri la hotelierii lacomi. Din singurul lor munte, Fuji, japonezii au făcut o legendă mondială.

Copiii lor învață la școală că țara lor e un arhipelag sărac, fără resurse și că doar oamenii pot face din Japonia o țară mare. Noi învățăm că avem o țară bogată, cu de toate, mare, munte, deltă. Nu ne învață nimeni cum să le merităm!”, povestește Dan Negru pe o rețea de socializare.

Dan Negru: „Japonezii consideră că gunoiul este ceva intim, care nu trebuie expus în public”

Prezentatorul a observat că japonezii descurajează mâncatul în public și coșurile de gunoi se găsesc foarte greu.

„O minte sănătoasă începe într-un spațiu curat cred japonezii. Totul este curat aici. Nu găsești niciun coș de gunoi aici, oricât de mare ar fi curățenia. Japonezii consideră că gunoiul este ceva intim, care nu trebuie expus în public. Pot să merg kilometri întregi și nu găsesc un coș de gunoi. Peste tot sunt indicatoare să nu arunci gunoiul pe jos. Aici este descurajat și mâncatul în public. Atunci când cumperi mâncare ți se recomandă să nu o mănânci pe stradă”, susține el.

Citeşte și: Dan Negru, despre cum își crește copiii: „Să ne ferească Dumnezeu pe toți de singurătatea azilelor” / Exclusiv

Citeşte și: Regretul lui Dan Negru. Cum a ratat proiectul de la Hollywood cu Florin Piersic. „Totul era pregătit, am luat și bilete de avion” / Exclusiv

Deși a câștigat binișor din televiziune, Dan Negru și-a întregit veniturile și din evenimentele pe care le-a prezentat. La un moment dat, a luat pentru o prezentare 120 de mărci, când 3000 de mărci era un apartament.

„Se câștiga bine și la TVR în anii ăia, dar prezentam la mare tot felul de evenimente, cum erau concertele Genius, pentru 100 de mărci. În 1993 am prezentat la Craiova un concert, cred că Iris cânta, era mai mult rock-ul la modă, și am câștigat 120 de mărci. Erau bani mulți. 3000 de mărci era un apartament”, mai spune prezentatorul de la Kanal D.

Foto: Facebook


Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton