Rică Răducanu, despre vicii și bani. Fostul fotbalist a fentat moartea: „M-am învățat așa. E o boală urâtă” / Video

.

Rică Răducanu este unul dintre cei mai apreciați fotbaliști români. Datorită felului său de a fi și a umorului caracteristic, fostul portar a reușit să câștige inimile oamenilor. Invitat în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, bărbatul a vorbit deschis despre banii câștigați din fotbal, despre viciile sale, dar și despre felul în care a reuțit să fenteze moartea.

La cei 77 de ani ai săi, Rică Răducanu a mărturisit că are un viciu care l-a făcut să piardă mulți bani. Mai mult, el consideră că a devenit o obișnuință și îl compară cu o boală.

Rică Răducanu, despre cel mai costisitor viciu

Rică Răducanu sau „Nea Rică”, cum îi spun apropriații, a câștigat trei Cupe ale României și a fost selecționat la prima reprezentativă de 56 de ori. Fostul portar a mărturisit, în cadrul emisiunii lui Denise Rifai, că joacă la păcănele de mai mulți ani și nu reușește să scape de acest viciu.

„Nu prea costă acum că nu prea am așa să mă duc să bag. Joc, da… Asta e boală! Mă duc pe acolo, dacă nu mă duc pe acolo nu mă simt bine! Dar nu mai am… Nici n-am avut niciodată bani să zic că joc. Joacă unii săracii, bagă câte o mie de lei o dată. Eu trei bani, cinci bani, dar e belea. Nu e bună, așa e. Nu e bine să te amuzi, dar m-am învățat așa. E o boală. Dar dacă nu mă duc și eu la câteva zile pe acolo să joc și eu o oră. Anapoda. Că nu câștigi nimic. Asta este! Urâtă treaba, da. Așa am luat-o de la Lis. Și e un drog. E un drog. Altceva n-am făcut. Nu fumez, nu beau cafele, nu beau tării, am beleaua asta urâtă!”, a afirmat Rică Răducanu.

Citește și: Povestea copilăriei lui Rică Răducanu, marcată de divorțul părinților. Tatăl l-a furat din brațele mamei: „A plecat în armată și n-a mai venit”

Citește și: A renunțat la scaunul de antrenor de la „Vocea României”! Anunțul momentului la Pro TV: „A fost o experiență frumoasă”

Ce avere are fostul portar

Întrebat de Denise Rifai dacă a câștigat sume mari de bani pe vremea când juca fotbal, Rică Răducanu a dezvăluit că, pe atunci, fotbaliștii nu aveau salarii la fel de mari ca în prezent.

„Nu prea a adus fotbalul prea multe sacoșe… Pe timpul nostru nu se dădeau bani mulți! Erai angajat. Prime de joc dacă se câștigau, altfel nu aveai. Sau dacă erai la echipa națională aveai 1200 de lei, indemnizație de efort. Pe urmă, la sfârșit, când aproape, cum s-a și specificat, de la Steaua m-a dat la Reșița, am jucat la Reșița, acolo a venit Baia Mare după mine, era Mateianu și mi-a dat 60.000. Pe timpul ăla era o Dacie 70.000”, a povestit fostul portar.

Rică Răducanu a precizat că plecarea de la Baia Mare a fost cea mai mare greșeală pe care a făcut-o întrucât a pierdut mulți bani.

„Și i-am zis:”Ce e cu asta?” ”E prima leafă!” Am stat. Adevărul că nu prea mai mergea treaba. Eu eram deja… aveam 38 de ani, începusem să mă îngraș, începusem să consum și te mai luai și de fete. Ăia de la Baia Mare au început să urle pe acolo că eu de aia m-am dus să le iau femeile și îmi dădeau cu cuțitul… mi-a fost frică să mai stau acolo și am plecat la București și am cedat gradul… atunci a fost greșeala mea”, a explicat el.

Citește și: Cătălin Scărlătesu, criticat pentru o postare de pe litoral. „Cam de prost gust!” Ce i-a deranjat pe fani

Citește și: Loredana, petrecere de pomină de ziua ei. Artista a împlinit 53 de ani și a atras toate privirile cu ținuta ei

Rică Răducanu, la un pas de moarte

Rică Răducanu a fost de mai multe ori la un pas de a-și pierde viața. Totuși, fostul portar speră că va ajunge la vârsta de 100 de ani, la fel ca mama sa.

„Mama, dacă nu cădea de pe scaun, când a pus niște perdele, nu murea, o sută de ani avea”, a afirmat el.

Totuși, au existat momente grele în viața sa și spune că Dumnezeu l-a ajutat să treacă peste ele.

„Da… Dumnezeu m-a ajutat. Am avut șansa să… Prima dată, când aveam vreo 12 ani, am fost bolnav de plămâni și de aia m-a internat prin spitale. Dumnezeu m-a văzut, am scăpat”, a povestit Rică Răducanu.

„După, începând cu fotbalul, am avut accident, la cap, peste tot, dar, tot așa… M-a operat pe viu, m-a lovit, am avut și un accident cu mașina periculos. M-am trezit că mă cosea la cap. Deci, Dumnezeu văd că are grijă de mine și, acum, cred că o să depășesc o sută (n.r. de ani), că ce să fac, are nevoie lumea să audă vorbe de la mine. Eu, în primul rând, iubesc lumea și lumea știu că mă iubește și asta vreau”, a mai spus fostul portar în emisiunea lui Denise Rifai.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Rică Răducanu

Sursă foto: Captură video, Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton