Cum să îţi faci singură norocul

.

Te-ai întrebat de ce unii sunt mai norocoşi decât tine şi cum se face că cele mai bune şanse surâd doar celor „născuţi sub o stea norocoasă”? Indiferent de forţa determinismului…
  …de puterea destinului sau oricum este definită această vega a vieţii, suntem de acord că norocul ţi-l mai poţi face şi tu uneori.
 
Aşa că în loc să aştepţi ocazia în care să te nimereşti în locul şi momentul potrivite, poţi delibera singură, în mod pragmatic şi eficient, să îţi facilitezi singură norocul în anumite împrejurări.  
 
Iată câteva „metode” prin care îţi poţi influenţa propriul noroc.
 
 

1. Asumă-ţi riscuri… cumpătate

 
Se spune că cei care nu riscă, nu câştigă, o sintagmă pe cât de banală, pe atât de adevărată.  
 
Ei bine, cei care au trecut cu vederea uzanţa acestei expresii devenită slogan la Bingo, au consimţit să pună în aplicare îndemnul printr-un exerciţiu simplu automotivational, dar şi o doză de precauţie înţeleaptă.
 
Dacă urmăreşti să faci o schimbare în carieră sau să îţi deschizi o mică afacere, de exemplu, decizia este una lăudabilă, însă, pentru a fi şi prielnică, trebuie să fii convinsă că eşti pregătită pentru o noua provocare, aşa cum înainte de a pleca la pescuit, te asiguri că nu uiţi undiţa acasă.
 

2. Stai conectată

 
A fi în locul şi momentul potrivite înseamnă, într-un sens larg, să urmăreşti evoluţia şi noutăţile din domeniul care te interesează pentru a fi în proximitatea oportunităţilor. Nimic mai simplu, am spune. Numai că documentarea nu este suficientă.  
 
Dacă ar fi aşa, nu ar mai avea loc examene de audit sau interviuri cu probe la angajare. Norocul de a te afla într-o împrejurare promiţătoare nu este suficientă decât dacă reuşeşti să faci faţă provocării. Dacă eşti cel mai bine pregătit candidat, fireşte că tot tu vei fi şi cel norocos.  
 
Altfel spus, nu vei reuşi să pescuieşti peşte bun dacă nu vei avea şi momeală pe măsură.  
 

3. Perseverează  

 
În caz că te-ai întrebat de ce prietena ta este aşa de norocoasă când vine vorba de carieră pe care o are, răspunsul nu este „oportunitate”.  
Dar dacă te-ai gândit că şansele mari se arată doar „oamenilor mari”, nimic mai adevărat, pentru că provocările bune vin abia atunci când le-ai depăşit pe cele modeste.

Este esenţial ca în drumul tău spre „şansa vieţii” să tratezi cu aceeaşi convingere şi implicare toate celelalte probe care se ivesc, pentru că astfel norocul este determinat de provocările, realizările şi ceea ce te reprezintă la un moment dat.
În plus, practica ce precede scopul este la fel de importantă ca momentul culminant în sine.
 
Aşadar, continuând parabola noastră, caută apa dulce în care se ascund peştii.  
 

4. Eşecul face loc unei şanse mai bune

    
Dacă gândim lucrurile la rece, nu vei prinde o găleată de peşte dacă vii pentru prima oară la pescuit. Exerciţiul, ce presupune răbdare, dăruire şi tactică, te va ajuta în schimb să vezi succesul – norocul – mult mai aproape.  
 
În plus, dacă ţinem cont că uneori succesul unora se datorează eşecului celorlalţi, atunci nu trebuie decât să perseverezi mai mulţi decât ceilalţi, adică să dai dovadă de răbdare, dăruire şi tactică.  
 
Aşadar, nu renunţa înainte ca peştele să se lase prins.  
 

5. Joacă cele mai bune cărţi  

 
Încrederea şi optimismul proactiv nu vin niciodată singure. Nu îţi poţi câştiga propria încredere şi nici nu te poţi convinge să fii optimistă, dacă eşti convinsă că te păcăleşti singură.

Doar muncind cu perseverenţă şi determinare, vei putea să te încrezi în succesul şansei care îţi surâde, ceea ce îţi va insufla şi gândirea pozitivă, atât de necesară într-o situaţie guvernată de puterea norocului.
 
Abia acum poţi folosi cea mai bună momeală pe care o ai. 

Foto: Shutterstock 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton