Gala aniversară Korea Corner s-a desfășurat joi seară, la Universitatea Româno-Americană, din București, unde, timp de două ore, participanții au fost martorii unui spectacol de neuitat, în cadrul căruia s-au simțit mai aproape cultura și tradițiile coreene.
Evenimentul cultural a fost organizat cu sprijinul Ambasadei Republicii Coreea în România, pentru a marca cea de-a 15 aniversare a parteneriatului strategic între țara noastră și Republica Coreea de Sud.
Gala a reprezentat evenimentul central al Festivalului K-Lovers (ediția a 8-a) care s-a desfășurat în perioada 22 – 26 mai. În cele cinci zile de festival, publicul din România a putut face cunoștință și experimenta cultura și tradițiile din Republica Coreea, prin intermediul unei varietăți de activități și ateliere, pornind de la teme precum cinematografie și istorie, pictură, caligrafie, dans, muzică și artă.
În cadrul Galei Korea Corner, doi artiști recunoscuți la nivel internaținal, Seo Minseong și Park Myunghyun, au purtat invitații într-o altă dimensiune culturală, grație momentelor puse în scenă.
Seo Minseong, regizor artistic, coregraf, profesor și artist Buchaechum (dans tradițional cu evantaie), a interpretat dansul Buchae Sanjo, care exprimă grație, emoție și eleganță.
CONȚINUT VIDEO UNICA
De cealaltă parte, Park Myunghyun, artist și profesor de Samulnori în cadrul National Gugak Center și Global Music Academy din Berlin, a făcut show cântând la tobe tradiționale coreene.
Pe scenă a mai urcat Syzygy, un grup de dans care s-a născut ca urmare a pasiunii pentru coregrafie a voluntarilor Departamentului de Studii Asiatice, precum și a dorinței lor arzătoare de a împărtăși minunile culturii asiatice.
Cele 5 membre ale formației – Ioana Filipenko, Ana Maria Cristian, Ioana Stavăr, Bogdan Alexandra Maria și Vasilica Gabor – au încântat cu energia și coregrafiile puse în scenă.
CONȚINUT VIDEO UNICA
Grupul KROWN, cunoscut pentru dansurile Buchaechum, dansuri de fuziune și scurte videoclipuri despre cultura coreeană cu care au câștigat numeroase premii în competiții internaționale, au prezentat, în premieră, videoclipul „Break free” care se concentrează pe ideea de cum să trăiești în societate fără să te pierzi.
Un alt moment spectaculos a fost cel al formației Pureun Narae. Fondat în 2014, Pureun Naraeeste este primul grup românesc specializat în Samulnori, un gen de muzică tradițională coreeană care folosește patru instrumente de percuție: două gonguri de metal și două tobe din piele și lemn.
Fulgerele, vântul, ploaia și norii, elemente naturale reprezentate de cele patru instrumente, au zăbovit pentru o scurtă vreme pe scenă, în timp ce Pureun Narae a captivat sala cu ritmurile Samulnori.
CONȚINUT VIDEO UNICA
În cadrul evenimentului au fost premiați și cei mai performanți cursanți ai Centrului de Studii Româno-Coreene din anul universitar 2022-2023.
Credit foto: Beatrice Tris (Social media: bettsme)