Horia Vârlan a dezvăluit, în exclusivitate pentru Unica.ro, câteva rețete pe care le poți face din ouăle rămase de la Paște. În Joia Mare, creștinii vopsesc ouă, pregătindu-se pentru sărbătoarea Paștelui.
Însă, de cele mai multe ori, după această zi rămân foarte multe ouă nemâncate. Acestea nu trebuie aruncate, mai ales că există o mulțime de mâncăruri la care le puteți folosi.
Ce poți face cu ouăle rămase de la Paște. Rețetele lui Horia Vârlan
Horia Vârlan este unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari din România. Mereu cu zâmbetul pe buze și cu idei de rețete spectaculoase, celebrul chef ne-a dat câteva sfaturi în legătură cu ouăle fierte, rămase de la Paște.
L-am întrebat pe Horia Vârlan cum putem găti ouăle care nu se consumă și rămân după masa de Paște.
„În primul rând curățăm ouăle de coajă, scoatem gălbenușul din care facem o maioneză, mai punem niște șuncă și facem ouă umplute”, a spus bucătarul pentru Unica.ro.
„Sau rețeta numărul 2, tocăm ouăle, le amestecăm cu un orez pe care îl avem deja făcut, mai pune niște ouă crude și facem niște chifteluțe de orez cu ouă”, a venit el cu o nouă idee.
De asemenea, chef-ul ne-a dezvăluit că mai există o rețetă cu care nu putem da greș. Un pilaf cu ouă, cu boia dulce și sos de roșii.
„Facem un pilaf, băgăm bucăți de ouă în el, mai punem niște suc de roșii și boia dulce și gata! Un fel de mâncare cu ouăle care nu s-au mâncat de la Paște”, ne-a mai spus Horia Vârlan.
Pe lângă ideile primite de la Horia Varlan, mai există câteva variante în care putem pune în valoare ouăle rămase de la Paște pentru a obține câteva feluri de mâncare delicioase.
Din ouăle fierte putem face o minunată salată de ouă cu mărar. Este gata în doar 10 minute și va cuceri toată familia. Rețeta o găsiți AICI.
Ouăle fierte sunt ingredientul principal la clasica salată de ouă. Nu există om care să nu o adore. Cu această rețetă, ouăle rămase de la Paște vor dispărea într-o clipă! AICI găsiți rețeta
Ouă umplute cu pate de porc – Nu există român care să nu fi mâncat măcar o dată ouă umplute cu pate. Un aparitiv rapid, care mereu se regăsea pe masă la petreceri. Vezi AICI cât de ușor se prepară