După ciorbe, fripturi și aperitive, ce poate fi mai bun decât un platou cu prăjituri făcute în casă? Că doar la masa de Paște se așează întreaga familie și dacă mai vin și câțiva prieteni, atunci și petrecerea este una pe măsură.
Drobul, ciorba și friptura de miel sunt, cu siguranță, principalele feluri de mâncare la masa de Paște, însă aceasta parcă nu este completă fără câteva prăjituri delicioase.
Prăjituri de Paște – cele mai bune și rapide rețete
Cozonacul și pasca sunt cele mai căutate dulciuri de Paște, însă mesenii se bucură atunci când în față li se întind câteva platouri cu prăjituri care mai de care mai apetisante.
Pentru a nu petrecere, totuși, foarte mult timp în bucătărie cu prepararea acestor prăjituri, vă recomandăm câteva rețete excepționale, cu care veți încânta toată familia.
Macarons, cele mai iubite prăjituri, pot fi făcute foarte ușor și acasă. Nu trebuie să fii cofetar cu experiență ca să îți pregătești la tine acasă cel mai gustos desert. Prăjiturelele Macarons sunt adorate de cei mici și de cei mari, astfel că vor fi o surpriză plăcută pe masa de Paște.
Pentru această rețetă aveți nevoie de piersici dim compot, așa că o veți putea pregăti fără probleme. Un desert răcoritor, perfect după friptura de miel.
Amandinele sunt prăjiturile cele mai iubite de români! Dacă crezi că nu îți vor ieși la fel ca la cofetărie, înseamnă că încă nu ai încercat această rețetă.
Cel mai rapid și mai delicios desert pe care îl poți face pentru invitații tăi. De Paște trebuie neapărat să savurați această cremă de șampanie, mai ales că este gata în doar 20 de minute.
Ingrediente:
28 g amidon (1 plic)
240 ml smântână dulce/pentru frișcă
240 ml șampanie
100 g + 2 linguri zahăr tos
2 ouă mari
4 gălbenușuri mari
4 linguri unt
1 linguriță extract de vanilie/2 fiole esență de vanilie