Mielul poate fi gătit în foarte multe feluri, însă friptura este preparatul pe care românii iubesc să îl vadă pe masa de Paște. Pe grătar, la cuptor, cu ierburi, cu diferite sosuri, este imposibil să nu vrei să găsești printre preparate o friptură de miel ca la mama acasă.
Orice invitat visează la o friptură fragedă, aromată și suculentă, iar gospodinele își doresc să petreacă cât mai puțin timp în bucătărie pentru a o prepara. De aceea este foarte important să aveți la îndemână o rețetă bună, care să nu vă țină mult în picioare și care să vă ajute să faceți cea mai bună friptură.
Se știe că vinul ajută foarte mult la frăgezirea cărnii. Iar la miel face cu mult mai mult, îi taie și din aroma specifică. Iar condimentele folosite de această rețetă vor adăuga o aromă greu de uitat. Nu se face deloc greu, iar rezultatul este extraordinar.
Cine poate refuza o friptă de miel marinată? Aroma este inconfundabilă, iar carnea iese mult mai fragedă ca la orice altă friptură. Este gata în doar o oră, rețeta ideală pentru cei care nu vor să petreacă prea mult timp în bucătărie dedicându-se unui singur preparat.
Cum prepară Chef Cătălin Scărlătescu friptura pentru masa de Paște
Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. Iubit de telespectatori și adorat de cei care i-au gustat mâncărurile, celebrul bucătar a dezvăluit și care este rețeta lui pentru friptura de miel, ce nu lipsește niciodată de pe masa de Paște.
Juratul de la Chefi la Cuțite a publicat pe Youtube celebra sa rețetă de friptură de miel. Dacă o urmezi pas cu pas, vei putea pune pe masă, în ziua de Paște, una dintre cele mai bune fripturi pe care le-ai încercat vreodată.