Cozonacul este cel mai așteptat desert de pe masa de Paște, iar gospodinele lucrează de dimineață până seara pentru a le oferi celor dragi cel mai bun cozonac. Dacă nu ai timp mult la dispoziție, îți propunem câteva rețete ușoare și rapide de cozonaci de Paște.
Cu nucă și cacao, cu rahat, cu ciocolată sau caramel, cu fructe confiate sau mac, cozonacul este desertul cel mai iubit de români atunci când vorbesc de Paște, sărbătoarea care aduce întreaga familie la masă.
Cozonaci de Paşte. Rețete ușoare și rapide
Dacă încă nu v-ați hotărât ce rețetă de cozonaci de Paște să încercați anul acesta, vă recomandăm câteva cu care nu veți da greș. Cozonacii vor ieși pufoși, aromați și se vor păstra foarte bine câteva zile.
Cozonac cu aluat opărit – cea mai simplă rețetă
Rețeta de cozonac opărit este moștenită din moși-strămoși și este cea mai simplă rețetă pe care o puteți face. Cozonacul iese pufos, foarte aromat, iar umplutura este una dintre cele mai bune.
În ultima vreme, acest tip de cozonac a devenit unul dintre cei mai apreciați din România. Nu se face deloc greu, iar aroma oferită de mac aduce o notă de prospețime îndrăgitului desert. Gata în doar 60 de minute, cozonacul cu mac va face furori la masa de Paște, printre invitați.
Cine nu iubește Nutella? Iar un cozonac cu Nutella este un vis împlinit pentru cei care adoră ciocolata. Pentru acest cozonac este nevoie să vă rupeți 80 de minute din timp, însă rezultatul este unul spectaculos. Dacă vrei să mănânci cozonaci de Paște cu ciocolată, iată ce de ai nevoie.
Cozonaci de Paște. Rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu
Dacă ești la primul cozonac, atunci trebuie să urmezi cu sfințenie rețeta de cozonac a lui chef Cătălin Scărlătescu. Celebrul bucătar a împărtășit rețeta sa secretă cu întreaga lume, iar rezultatul este, cum ar spune juratul de la Chefi la Cuțite, „fabulos”.
Cozonaci de Paște fără frământare. Cum sună? Minunat, nu-i așa? Dacă nu puteți sau nu aveți timp pentru a frământa cozonacul, nu vă faceți griji! Există o rețetă minunată, ușoară și rapidă de cozonac fără frământare. Cu mult mai puțin efort, vei avea pe masa de Paște un cozonac mai bun ca cel de la cofetărie!