Ce tip de rochie de mireasă ţi se potriveşte în funcţie de siluetă? Designerul momentului, sfaturi de preţ pentru alegeri inspirate

.

Milioane de modele. O singură alegere. Căutarea rochiei de mireasă perfectă pare a fi o misiune fără sfârşit pentru cele mai multe femei: cum pot opta pentru una singură, când au atâtea şi atâtea opţiuni la îndemână? Aflaţi că alegerea nu este, până la urmă, atât de complicată, având în vedere că multe modele se exclud din start: ori nu sunt pe placul purtătoarei ori, pur şi simplu, nu îi vin bine! Designerul Aryanna Karen, care a reuşit să îmbrace mii de femei în cea mai importantă zi din viaţa lor, vă oferă câteva recomandări cu privire la alegerea rochiei de mireasă în funcţie de forma corpului, pentru rezultate de bun gust!

Silueta în formă de măr şi rochia de mireasă ideală 

Silueta rotundă sau tip măr este cea caracterizată de forme pline, voluptoase şi este una dintre cele mai întâlnite forme ale corpului. Purtătoarele au bustul generos,  abdomenul proeminent, picioarele armonioase şi umerii largi. Acestea sunt principalele caracteristici de care trebuie să ţineţi cont, înainte de a face orice alegere vestimentară. Ce puteţi ascunde, ce puteţi scoate în evidenţă? În primul rând, nu puneţi accent pe zona taliei sau a abdomenului prin rochii de mireasă mulate. În schimb, optaţi pentru modele care pun în valoare decolteul.

„Femeilor care au silueta tip măr le recomandăm rochiile cu decolteul în V şi mânecile din dantelă. Acest tip de decolteu alungeşte vizual silueta, iar mânecile fine vor subţia aspectul braţelor. Nu sunt potrivite, în schimb, modelele care au spatele gol şi nici materialele dense, tip tafta.”, declară designerul Aryanna Karen. Oprah, Christina Aguilera şi Octavia Spencer sunt câteva dintre vedetele internaţionale care se mândresc cu o astfel de siluetă!

Ce tip de rochie de mireasă ţi se potriveşte în funcţie de siluetă? Designerul momentului, sfaturi de preţ pentru alegeri inspirate

Silueta în formă de pară şi rochia ideală 

Silueta triunghiulară sau tip pară este caracterizată printr-o talie subţire, şolduri voluminoase şi bust mic, fiind considerată extrem de sexy. Dacă aveţi o astfel de formă a corpului, nu vă sfiiţi să vă puneţi în evidenţă atuurile, încurajează specialiştii!

„O rochie de mireasă cu decolteu în formă de inimă şi un corset strâns pe talie sunt principalele atribute ale unei rochii perfecte pentru silueta pară. Rochiile stil prinţesă sau în forma literei A vor reuşi să mascheze şoldurile şi să mute centrul de interes asupra taliei. De altfel, tipul A-line este cel mai versatil şi îl recomandăm, în general, pentru toate tipurile de siluetă.”

De evitat ar fi, în schimb, rochiile tip „sirenă”, deoarece fac şoldurile să pară şi mai mari. Shakira, Eva Longoria şi Beyoncé sunt trei dintre celebrităţile care au această siluetă, pe care mereu au afişat-o cu extrem de mult curaj!

Ce tip de rochie de mireasă ţi se potriveşte în funcţie de siluetă? Designerul momentului, sfaturi de preţ pentru alegeri inspirate

Silueta în formă de clepsidră şi rochia ideală 

Cunoscută drept cea mai armonioasă siluetă, forma corpului tip clepsidră este caracterizată de o talie îngustă şi de un bust şi şolduri cu aceeaşi lăţime. Până şi surplusul de greutate se distribuie uniform pe tot corpul la cele care au un astfel de tip de siluetă. Designerii de modă o apreciază poate cel mai mult pentru că este extrem de feminină şi… foarte uşor de îmbrăcat! Cu toate acestea, trebuie să ţineţi cont de un sfat legat de vestimentaţia din ziua nunţii: menţineţi proporţiile echilibrate în mod natural! Încercaţi să optaţi pentru rochii care nu atrag atenţia doar asupra părţii inferioare sau superioare a corpului.

„Evitaţi croielile drepte şi stilurile fără formă, care ar putea ascunde talia! Recomandăm rochia sirenă, cu decolteu în V şi susţinere pe umeri. Este deosebit de important să oferim susţinere bustului generos şi să punem accent pe efectul de clepsidră, prin evidenţierea şoldurilor şi a taliei. Descurajăm, în schimb, purtarea rochiilor mult prea încărcate, întrucât aglomerează imaginea.”

Dacă doriţi rochii cu mânecă, veşti bune: şi acestea vi se potrivesc, dar optaţi pentru cele mulate şi simple, care respectă curba naturală a corpului. Sofia Vergara, Blake Lively şi Kate Winslet sunt câteva dintre vedetele care posedă această siluetă extrem de râvnită!

Indiferent de tipul de siluetă pe care îl aveţi, designerul Aryanna Karen vă îndeamnă să apelaţi la sfatul unui consilier vestimentar, pentru a fi sigure că rochia de mireasă visată vă este potrivită cu adevărat!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton