Cine este soțul Irinei Loghin. „Ne-am cunoscut la un ștrand. Prin Benone Sinulescu”

.

Irina Loghin este un nume de referință în muzica populară românească. Cariera celei supranumite “regina muzicii populare” se întinde pe aproape șase decenii, iar piesele sale memorabile au și vor avea mereu un loc special în inimile celor care îndrăgesc folclorul. Despre activitatea profesională se cunosc deja multe detalii, dar viața privată a artistei a fost mereu mai ferită de publicul larg. Cine este soțul Irinei Loghin?

Irina Loghin nu are doar o carieră de succes, dar și o familie frumoasă, despre care vorbește rar, preferând să o ferească de presiunea expunerii. Cântăreața de muzică popularp este căsătorită și are doi copii, Ciprian și Irinuca.

Cine este soțul Irinei Loghin

Soțul Irinei Loghin este Ion Cernea (86 de ani), fost sportiv de performanță, în domeniul luptelor Greco-Romane. În cariera de sportiv, el a fost laureat cu medalia de argint la Roma, în 1960 și cu cea de bronz la Tokio, în 1964.

Citeşte şi: Irina Loghin, operată înainte de botezul nepoatei sale. Artista s-a luptat cu durerile la eveniment, dar nu și-a putut ascunde fericirea

Citeşte şi: Irina Loghin nu a mai vorbit cu Benone Sinulescu de doi ani. Ce spune solista despre soția artistului

Irina Loghin și-a întâlnit soțul la un ștrand. Îndrăgita cântăreață a povestit, în emisiunea “Legende”, moderată de Dan Negru, că ajuns să-l cunoască pe Ion Cernea prin intermediul lui Benone Sinulescu. Irina și Benone erau prieteni buni și vechi și au format mult timp un duo muzical folcloric de succes.

“Cernea fusese la un festival la Tokio cu Benone Sinulescu. Au participat mai mulți luptători. Și vine Benone de la acel festival și-mi zice – ‘M-am întâlnit cu foarte mulți luptători, m-am împrieteni cu ei. Și le-am dat întâlnire la ștrandul MAI-ului (n.r. –  Ministerul de Interne). Hai și tu!’

Citeşte şi: De ce nu a putut face Irina Loghin copii până la 35 de ani

Eu fiind la Ansamblul Ciocârlia …puteam merge la ștrandul Armatei. Bineînțeles că eram nelipsită de acolo, eram gașcă. Și acolo a venit Cernea. Și Martinescu – soțul Mioarei Velicu, și el cu multe medalii, foarte bun. Și Benone mi-a făcut cunoștință cu viitorul soț.” a povestit Irina Loghin despre momentul în care l-a întâlnit pe Ion Cernea.

Nu a fost dragoste la prima vedere

Artista a mărturisit că nu a fost dragoste la prima vedere între ea și fostul sportiv.

“Nu, deloc. Pentru că eu sunt mai înaltă decât el. Și atunci îmi doream un bărbat foarte înalt. Dar, pe parcurs, am zis că mai bine să fie unul mai scund și bun. Am format o gașcă atunci, a luptătorilor, cu Benone și cu Ion Cernea.

Și, pe parcurs, după un an, doi, mi-am dat seama că el era cel mai cumințel dintre ei, cel mai cu bun simț… Și ceilalți aveau, dar la el vedeam ceva aparte” – a povestit Irina Loghin, în emisiunea “La Măruță”, despre relația cu cel care avea să îi fie soț.

https://www.youtube.com/watch?v=yrdZfwJiYFk&ab_channel=IrinaLoghinOficial

Irina Loghin a mai spus că Ion Cernea a cerut-o de soție la patru ani după ce s-au cunoscut, dar cununia a avut loc și mai târziu.

Irina și Ion s-au căsătorit civil pe 6 martie 1975, când artista avea 34 de ani. La cununie, era deja însărcinată în 7 luni cu primul copil, Ciprian. Trei ani mai târziu, în 1978, a venit pe lume și fata, Irinuca.

Irina Loghin este bunică

Irina Loghin și Ion Cernea au devenit bunici pentru prima oară în septembrie 2022, după ce fiica lor, Irinuca Loghin, a adus pe lume o fetiță, Ana.

Vestea că a devenit bunică a bucurat-o nespus pe îndrăgita artistă.

„În fiecare dimineață când mă trezesc îi mulțumesc Lui Dumnezeu pentru această mare bucurie din viața mea. Mi-am dorit atât de mult nepoți. Pot spune că este cea mai mare bucurie din viața mea, după ce i-am adus pe lume pe Ciprian și Irinuca. Nepoțica mea, Ana, a împlinit ieri 3 luni.

Citeşte şi: Irina Loghin a fost marcată în copilărie de această dramă

Este nepoțica din partea Irinucăi. De când a venit pe lume parcă am uitat de toate necazurile și relele, că nici noi nu suntem scutiți de astea… Nu locuiesc cu ei, dar merg în fiecare zi să o văd pe nepoțică”, a spus Irina Loghin, pentru UNICA.RO, bucuroasă că a devenit bunică.

Foto – Facebook / capturi Youtube

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton