Noaptea Revelion este o noapte în care oamenii sărbătoresc alături de prieteni și familie trecerea în noul an. Și cum este în firea românilor să petreacă cu fast, atunci masa trebuie să fie plină de preparate delicioase. Iar deserturile sunt, de obicei, cele mai căutate. Unica.ro v-a pregătit câteva rețete de prăjituri de Revelion.
Piftie, friptură, pește, salate, toate se regăsesc pe mesele românilor în seara dintre ani. Însă, atât copiii cât și adulții caută cu privirea încă de la începutul serii prăjituri delicioase care să le ofere un strop de energie în plus pentru anul ce vine.
Prăjituri de Revelion – 4 rețete delicioase pentru masa de Anul Nou
Dacă cozonacul a fost la mare căutare de Crăciun, de Revelion prăjiturile făcute în casă sunt cele care sunt așteptate de pofticioși. De aceea v-am pregătit 4 rețete delicioase de prăjituri pentru masa de Anul Nou.
Albă ca Zăpada
Albă ca Zăpada este una dintre cele mai căutate prăjituri în noaptea de Revelion. Cu foi pufoase și o cremă de vanilie delicioasă, această prăjitură este regina prăjiturilor în noaptea dintre ani.
Se bat ouăle cu zahărul și se adaugă treptat uleiul. Laptele se înfierbântă și se toarnă peste amoniac. Se amestecă toate ingredientele și se pune făină cât cuprinde. Se frământă o cocă moale și se îmaprte în trei foi. Foile se coc la 170 grade până se rumenesc, în tavă tapetată cu hârtie de copt.
Ingrediente cremă
½ litru lapte
250 gr zahăr
1 pachet unt
1 linguriță esență de vanilie
3 linguri făină
Mod de preparare cremă
Se fierbe laptele cu zahărul și se adaugă făina cât timp laptele este pe foc. După ce se ia de pe foc se adaugă vanilia și untul.
După ce s-au răcit foile, se montează prăjitura: o foaie, un strat de cremă, o foaie, un strat de cremă și ultima foaie.
Prăjitura cu foi este o prăjitură delicioasă cu mai multe straturi de cremă și foi fragede și aromate. Cu siguranță va dispărea rapid de pe masă în noaptea de Revelion.
Ingrediente – foi
300 gr zahăr
60 gr unt
2 ouă
4 linguri miere
6 linguri lapte
1/2 linguriță bicarbonat
Mod de preparare
Toate ingredientele se fierb la bain marie până se formează o cremă spumoasă. Se ia de pe foc și se adaugă făină până ce face o cocă ușor de întins. Coca se împarte în 4 foi.
Foile se întind și se coc la 170 grade, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, până se rumenesc ușor.
Ingrediente cremă
2 pachete budincă vanilie
1 pachet unt
1 lingură zahăr pudră
1 lingură zeamă de lămâie
Mod de preparare cremă
Budinca de vanilie se prepară așa cum scrie pe ambalaj. După ce s-a răcorit, se amestecă cu untul ce a fost frecat în prealabil cu zahărul pudră. După aceea se adaugă zeama de lămâie.
Glazura
Se topește jumătate pachet de unt și se amestecă cu 2 linguri de cacao, 4 șinguri de zahăr și jumătate cană de apă. Se pun toate pe foc până ajung la punctul de fierbere.
Prăjitura se montează în felul următor: foaie, un strat de cremă, foaie, un strat de cremă și tot așa, ultimul strat fiind foaie. Pe deasupra se toarnă glazura. Se lasă peste noapte la frigider.
Prăjituri de Revelion – Tăvălită
Tăvălita este una dintre cele mai pufoase și mai iubite prăjituri. Așadar, neapărat trebuie să se afle și pe masa de Revelion.
Ingredienteblat
375 gr zahăr
1.5 linguri miere
3 ouă
7.5 linguri lapte
1 praf de copt
375 gr făină
Mod de preparare
Se amestecă toate ingredientele și se pun în tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor la 175 grade timp de 30 minute sau până trece testul scobitorii.
După ce a fost scoasă din cuptor se lasă să se răcească, după care se taie cubulețe.Aceste cubulețe se dau apoi prin cremă.
Ingrediente cremă
½ litru lapte
200 gr zahăr
1 pachet margarină
50 gr cacao
Mod de preparare cremă
Laptele se fierbe cu zahărul și cacaoa până se topește zahărul. Se stinge focul și se pune margarina.
În această cremă se scufundă cubulețele de blat care, mai apoi, se pun la scurs într-o strecurătoare. După ce s-au scurs de surplusul de cremă, cubulețele de tăvălită se trec prin cocos.
Ați încercat vreodată prăjitura cu mac? Dacă nu, noaptea de Revelion este momentul perfect să o faceți. Este atât de bună, încât va dispărea de pe platou cât ai clipi.
Ingrediente blat
8 albușuri
250 gr zahăr pudră
1 linguriță praf de copt
100 gr nucă cocos
100 gr mac
3-4 linguri făină
Mod de preparare
Se bat albușurile spumă. Când se întăresc se adaugă zahărul pudră, nuca de cocos, macul, făina și praful de copt. Compoziția se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt. Se coace la 170 de grade timp de 30 minute sau până trece testul scobitorii.
Ingrediente cremă
3 plicuri budincă de vanilie
8 gălbenușuri
9 linguri de zahăr
750 ml lapte
1 pachet margarină
Mod de preparare
Se amestecă toate ingredientele și se pun pe foc. Când se îngroașă crema, se oprește focul și se lasă la răcorit. După ce s-a răcorit se adaugă margarina și se amestecă bine.
Crema se pune peste blat. Peste cremă se pune un strat de biscuiți.
Glazura – Ingrediente
¼ pachet margarină
6 linguri zahăr
3 linguri apă
2-3 linguri cacao
Mod de preparare
Toate ingredientele se pun într-un vas pe foc. Se fierb până ce glazura se îngroașă.
După ce s-a răcorit, glazura se toarnă peste biscuiți.
Pentru cei mai pofticioși puteți încerca această rețetă de mere caramelizate sau rețeta de chec cu afine, o rețetă perfectă pentru cei mici.
Și cum nu prea există Revelion fără un tort special pe care să scriem mare „La mulți ani, 2023!” vă recomandăm rețeta de Tort Sacher, un tort plin de ciocolată. Pentru cei care nu sunt fani ai ciocolatei, avem o rețetă de Tort Red Velvet, un tort cu adevărat rafinat, dulce și răcoritor.