De pe masa de Crăciun nu au voie să lipsească, pe lângă cozonaci, câteva prăjituri care să le încânte simțurile celor mici și celor mari deopotrivă. Iată care sunt cele mai simple rețete de prăjituri pe care să le faci anul acesta.
Mai jos găsești top 3 cele mai simple rețete de prăjituri pe care să le faci de Crăciun.
Biscuiți cu unt, cea mai rapidă rețetă pentru Crăciun
Probabil, cea mai simplă și rapidă rețetă pe care o poți face pentru masa de Crăciun. Ar trebui să faceți porție dublă pentru că vor dispărea imediat.
Într-un castron de amestecă ouăle cu zahărul, romul, sarea și coaja de lămâie. Se adaugă în fir subțire untul topit, amestecând în continuu cu lingura. Apoi se pune laptele și la final făina amestecată cu praful de copt. Se amestecă toate bine.
Compoziția se întinde pe o foaie de copt și, cu ajutorul formelor de biscuiți, se decupează.
Se așează biscuiții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se coc la 170 grade timp de 15 minute sau până se rumenesc ușor.
Acești biscuiți pot fi păstrați în cutii metalice pentru a rămâne fragezi.
Negresă – printre cele mai iubite rețete de prăjituri pentru Crăciun
Negresa este cea mai iubită prăjitură. Pufoasă, cu aromă de ciocolată, nu există persoană care să o poată refuza.
Ingrediente
4 ouă
10 linguri lapte
1 plic praf de copt
400 gr zahăr
1 pachet de unt
50 gr cacao
230 gr făină
100 gr ciocolată cu lapte
Mod de preparare
Laptele, zahărul, cacaoa și untul se pun la fiert. Când începe să fiarbă se adaugă ciocolata. Apoi se mai lasă 5 minute la fiert. După ce a fost luată de pe foc se opresc într-o cană 15 linguri din această compoziție.
După ce s-a răcit compoziția din oală se adaugă, pe rând, gălbenușurile. Se amestecă bine, după care se pun albușurile bătute spumă. Se amestecă ușor, cu o spatulă, după care se adaugă făina cernută și praful de copt.
Compoziția se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și de dă la cuptorul preîncins la 180 de grade timp de 30-40 minute sau până trece testul scobitorii.
După ce a fost scoasă din cuptor se toarnă pe deasupra compoziția păstrată în cană. Se scoate din tavă și se lasă la răcit înainte de a fi porționată.
Chec marmorat, rețetă simplă pentru Crăciun. Se face mai repede decât cozonacul
Checul este una dintre cele mai delicioase deserturi și nu este deloc greu de făcut. Se face mai repede decât cozonacul și este la fel de pufos și aromat.
Ingrediente
5 ouă
1 cană zahăr
1 cană făină
1 pachet praf de copt
5 linguri ulei
Vanilie
Coaja lamaie
Esență rom
Mod de preparare
Zahărul se pune la foc, într-o oală, cu apă cât să îl acopere.
Ouălele se separă, iar albușurile se bat spumă.
Siropul de zahăr se toarnă puțin câte puțin peste albușurile bătute spumă și se amestecă bine cu mixerul.
Apoi se adaugă pe rând gălbenușurile. După ce acestea au fost încorporate se adaugă jumătate din făină.
Se ia o parte din această compoziție și se amestecă cu cacao.
Peste compoziția cu albușuri rămasă se adaugă uleiul, cealaltă jumătate de cană de făină și mirodeniile.
Compoziția albă se toarnă într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt. Pe deasupra se pune compoziția cu cacao și se amestecă ușor, în valuri, pentru a marmora checul.
Se introduce în cuptorul preîncins la 180 de grade cu ventilație timp de 30 de minute.
Nu uitați de celebra Albă ca Zăpada, care se potrivește de minune acestui sezon sau de acest Cub de zăpadă care nu doar că arată spectaculos, dar este și delicios.