Cele mai stilate femei ale tuturor timpurilor

.

Divele de odinioară au reușit să intre în istorie prin felul în care s-au îmbrăcat. Am ales pentru tine cinci femei al căror stil a fost adorat de o lume întreagă.
„Nu am ce să arăt, așa că singurul lucru pe care îl pot face este să mă îmbrac bine”, obișnuia să spună Wallis Simpson. Chiar dacă nu avea o frumusețe convențională, a reușit să îl facă pe prințul Edward să abdice, pentru a-i fi alături. Chiar dacă a fost blamată și pusă la zid pentru faptul că a lăsat Marea Britanie fără rege, stilul ei inconfundabil a rămas în istorie. Wallis Simpson reușea să se adapteze oricărei tendințe. Ducele Edward a copleșit-o pe Wallis cu bani și bijuterii, pentru a compensa lipsa unui titlu regal. Obișnuia să spună „nu ești niciodată prea bogat sau prea slab”, iar replica ei se aplică și astăzi.
Cele mai stilate femei ale tuturor timpurilor

Jackie O

Jackie Kennedy, devenită ulterior Onassis, dădea tonul în modă. Ca primă doamnă, a fermecat pe toată lumea cu taioarele ei și pălăriile elegante. Și-a păstrat bunul gust și când a devenit doamna Onassis, deși a schimbat hainele sofisticate cu fuste colorate, jeanși albi și mulați și ochelari supradimensionați. De fapt, nu era vorba de ce purta, ci de cum purta: asorta perfect culorile, designerii, hainele, dând unicitate ținutelor sale. A fost prima care a asortat blugii cu jachete Chanel și a făcut accesoriile foarte populare.
Cele mai stilate femei ale tuturor timpurilor

Marlene Dietrich

Nimeni nu a purtat un costum bărbatesc mai bine decât Marlene Dietrich. Deși era mai înaltă decât alte actrițe, avea impresia că are picioare urâte și evita să le arate. Când a apărut prima dată îmbrăcată în costum și cu beretă, societatea franceză a blamat-o, apoi a copiat-o. Cele mai multe costume pe care le-a purtat au fost create de Elsa Schiaparelli, care exagera linia umerilor, creând un nou trend.
„Masculinitatea ei atrage femeile, iar sexualitatea ei, bărbații”, a spus despre Dietrich criticul de teatru Kenneth Tynan, potrivit handbag.com.
Cele mai stilate femei ale tuturor timpurilor

Grace Kelly

Grace Kelly a avut tot ce și-ar putea dori o femeie: frumusețe, faimă, povestea de dragoste cu un prinț, dar și o geantă Hermes care i-a purtat numele. Pe lângă toate acestea, avea un stil unic. Iubea hainele atât de mult, încât regizorul Alfred Hitchcock a angajat-o pe Edith Head, cel mai faimos designer de la Hollywood, pentru a o convinge pe Kelly să renunțe la Broadway și să joace pe marele ecran.
Cele mai stilate femei ale tuturor timpurilor

Bianca Jagger

Bianca Jagger este, în continuare, una dintre cele mai stilate femei din lume. A avut multe momente memorabile, dar toată lumea și-o amintește purtând costumul ei ivoriu, creat de Yves Saint Laurent, la nunta cu Mick Jagger: avea pantaloni și l-a purtat fără sutien sau cămașă.
„Toată lumea crede că am făcut asta în numele modei, dar nu realizează că eram însărcinată, iar cămașa era prea strâmtă”, a spus, ulterior, Bianca Jagger despre acel moment.
Cele mai stilate femei ale tuturor timpurilor
 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton