Știi cum să deosebești dovlecii? Știi care sunt buni pentru plăcintă, care pentru copt, care pentru decorațiuni? Află de aici totul, ca să fii perfectă în bucătărie

.

Dincolo de frumuseţea lor şi de plăcerea de a-i sculpta în diverse forme pentru Halloween, dovlecii sunt şi buni la gust, iar dacă ştii ce soi se potriveşte la ce fel de mâncare, din mâna ta vor ieşi nişte preparate de cinci stele.

American

Un alt soi foarte popular este şi cel originar din SUA, căruia i se spune, cum era de aşteptat, dovleac american. Are formă rotundă şi este turtit la capete. Este comestibil, putându- se prepara din el de la supă la plăcintă ori mâncare, dar şi decorativ
Plăcintar

Este soiul cel mai popular din ţara noastră. Are miezul de culoare portocaliu-aprins şi forma lunguiaţă. Are coaja subţire, alb-verzuie şi multă pulpă hrănitoare şi foarte dulce – se spune chiar că este cel mai dulce soi. După cum îl „deconspiră” numele, este perfect pentru plăcinte.

Citeşte mai multe pe Libertatea.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton